Skocz do zawartości

Kolejna odmowa wizy turystycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 minutę temu, Eriq napisał:

Zgadzam sie w 100% gdybym chcial naściemniać to mialbym prace za 20tys miesiecznie i mialbym firmy ,auta itd. I mialbym na to dowody ,wszystko mozna w dzisiejszych czasach.. ale czlowiek durny wiec prawdomówny..  czytalem tu na forum ze byly osoby ktore nic nie mialy i dostawaly. Wiec jaki zwiazek z Polska? Kurnik z kurami i kaczkami na wsi? Musza jakiś procent odrzucić i tyle.. bo jeszcze nie daj boze weszli bysmy do programu bezwizowego i co wtedy? Ja juz na pewno nie bede probowal bo szkoda kasy,czasu i nerwow.. dziwi mnie że na tym forum wiekszosc osob tak broni konsula i tych chorych zasad

a kto broni? A Ty swoje zasady masz tak samo.

trochę znam historii i jak mówisz duza kasa,samochody i bylo bez wizy a dlaczego bo zbyt ściemnione a po osobach tez bylo widać ze coś nie gra. Taka tez jest realność.. A jak chcesz pokazać papiery bez pytania? Pokażesz na silę? Dawniej tak bylo a teraz jest inaczej.

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nikt konsula nie broni. Większość forumowiczów od razu widzi dlaczego nie dostałeś wizy - brak pracy. Epizod na emigracji. Oszczędności które łatwo uplynnic w USA. Dlaczego konsul miałby nie pomyśleć ze chcesz lecieć do pracy skoro już raz pracowałeś za granica? Znajdz prace. Poczekaj kilka miesięcy i próbuj ponownie. Kłamać sobie możesz we wniosku ale jak wyjdzie na jaw to dostajesz bana na jakiekolwiek wyjazdy do USA. 

Napisano
2 minuty temu, Eriq napisał:

Bedac konsulem dawalbym ladnym paniom wizy..ot taka loteria, a serio moglbym dawac wszystkim to tylko promesa.. zaden system nie jest szczelny..wiec nalezaloby go zlikwidowac skoro jest zawodny

pewnie to i granicę tez zlikwidujmy bo mogą Cię nie wpuścić a przecież lecisz w dobrych zamiarach.. Jak widzisz doszliśmy do muru .

Napisano
2 godziny temu, Roelka napisał:

Nikt konsula nie broni. Większość forumowiczów od razu widzi dlaczego nie dostałeś wizy - brak pracy. Epizod na emigracji. Oszczędności które łatwo uplynnic w USA. Dlaczego konsul miałby nie pomyśleć ze chcesz lecieć do pracy skoro już raz pracowałeś za granica? Znajdz prace. Poczekaj kilka miesięcy i próbuj ponownie. Kłamać sobie możesz we wniosku ale jak wyjdzie na jaw to dostajesz bana na jakiekolwiek wyjazdy do USA. 

Roelka takie odnosze wrażenie że konsul to anioł za aureolą i jaki to on jest sprawiedliwy. 8lat temu pracowalem na umowe o prace na czas nieokreślony i też nie dostałem. W sumie to nie miał się czego przyczepić. Na jaw by nie wyszło miałbym umowe i potwierdzenie o zarobkach wiec  nie bylo by problemu.. wiem ze nie warto juz wiecej sie starac bo to nie ma jakiegokolwiek sensu...  może jak bede już dziadziem 70letnim to wtedy uwieżą ale w takim wieku to już nie bedzie sensu zwiedzać z balkonikiem.

Napisano
2 godziny temu, sly6 napisał:

a kto broni? A Ty swoje zasady masz tak samo.

trochę znam historii i jak mówisz duza kasa,samochody i bylo bez wizy a dlaczego bo zbyt ściemnione a po osobach tez bylo widać ze coś nie gra. Taka tez jest realność.. A jak chcesz pokazać papiery bez pytania? Pokażesz na silę? Dawniej tak bylo a teraz jest inaczej.

No wiec jak widac takie wiezi jak majatek tez nie decyduja o dostaniu wizy. Wiec sam juz nie wiem co decyduje?

Napisano

widzę ze malo znasz ludzi starszych. Sa tacy ze maja powyżej 80 lat i chodzą zwiedzają bez balkonika.

co do majątku to jak napisałem ze sciemnisz za dużo to wizy nie otrzymasz. Bo jak za majątek będzie wizą to każdy by wizę dostał.

Napisano
4 godziny temu, Eriq napisał:

No wiec jak widac takie wiezi jak majatek tez nie decyduja o dostaniu wizy. Wiec sam juz nie wiem co decyduje?

Kilka osób już udzieliło ci odpowiedzi: wg. konsula wyglądałeś na potencjalnego imigranta. Dalsze roztrząsanie tematu nie ma sensu. Możesz ew. zapytać konsula co mu w głowie siedziało ;)

Zamykam temat.

• Jackie zablokował ten temat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...