Skocz do zawartości

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś się orientuje czy z wolnej stopy można wejść do konsulatu w Warszawie, żeby sie czegoś dowiedzieć? Nie moge się dodzwonić... 

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
3 minuty temu, kyyyx napisał:

Czy ktoś się orientuje czy z wolnej stopy można wejść do konsulatu w Warszawie, żeby sie czegoś dowiedzieć? Nie moge się dodzwonić... 

sekcja imigracyjna odbiera tel 14:00 - 16:00,

a fakt teraz juz po 14:00, to proboj do skutku

Napisano
1 hour ago, Dread said:

sekcja imigracyjna odbiera tel 14:00 - 16:00,

a fakt teraz juz po 14:00, to proboj do skutku

Tam trzeba zacząć dzwonić dokładnie o 14:00 i jak zajęte to sie rozłączać i od razu znów dzwonić. Tym sposobem zawsze mi sie udawało w końcu dodzwonić, aczkolwiek zawsze po min.kilkunastu próbach.. c'est la vie :P 

Napisano
1 hour ago, kyyyx said:

Tak o bo sie chces zapytać to Cię nie wpuszcza wiec nie masz po co iść do Ambsady. Tam zawsze w drzwiach jeszcze pytają na którą masz spotkanie i w jakiej sprawie. Dzwon do skutku i tyle :)

Napisano
Dnia 3.12.2017 o 17:56, stars & stripes napisał:

Tak jak napisałeś. Jeden profil i dodajesz pozostałych a następnie robisz wydruk potwierdzenia.

Czy ktoś z Was może po kolei opisać ścieżkę rejestracji odbioru paszportu z wizą, tzn. jak wypełnić profil w TNT na stronie https://cgifederal.secure.force.com/?

Co lepsze? Opcja odbioru osobistego czy kurier?

1) opcja kurier: czy w adresie również wpisać numer telefonu, mimo że wyżej są dane telefonu?

2) opcja odbioru w TNT: w pozycji dane adresowe wpisać konkretny adres siedziby TNT? W moim przypadku to Warszawa.

@MeganMarkle jak Ty to wypełniłaś?

Dzięki!

Napisano
2 hours ago, kyyyx said:

Czy ktoś z Was może po kolei opisać ścieżkę rejestracji odbioru paszportu z wizą, tzn. jak wypełnić profil w TNT na stronie https://cgifederal.secure.force.com/?

Co lepsze? Opcja odbioru osobistego czy kurier?

1) opcja kurier: czy w adresie również wpisać numer telefonu, mimo że wyżej są dane telefonu?

2) opcja odbioru w TNT: w pozycji dane adresowe wpisać konkretny adres siedziby TNT? W moim przypadku to Warszawa.

@MeganMarkle jak Ty to wypełniłaś?

Dzięki!

Ja zawsze (tzn przy każdej wizie jaką miałam w przeszłości a miałam ich sporo) wybierałam odbiór osobisty w TNT Annopol, bo wolałam mieć pewność, że trafi w moje ręce jak najszybciej. Szczerze mówiąc nie pamietam jak i co się wypełniało, ale było to proste jak budowa cepa, wiec ogarniesz:) Nie musisz podawać adresu TNT bo jak wybierzesz opcje "odbiór własny" to dają ci do wyboru tylko ten annopol (o ile pamięć mnie nie myli)

Napisano

Zarejestrowałem się na https://cgifederal.secure.force.com/applicanthome, podałem numery paszportów (swój i żony), adres itd, wybrałem sposób dostarczenia paszportów przez TNT po wizycie w Ambasadzie. Wpisałem swoje dane bez polskich znaków - nie wiem czy ma to jakieś znaczenie? Na końcu otrzymałem dokument z kodem kreskowym do wydruku. Nigdzie jednak nie było mowy o terminie rozmowy, powinienem go tam widzieć lub jakoś potwierdzić czy trzeba zrobić tylko tyle? W tej chwili mój panel wygląda tak:

5a69dc440b3dc_Zrzutekranu2018-01-2514_25_33.png.f77d3e43f0f021871278174ad6619904.png

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...