Skocz do zawartości

Praca przez agencję w Holandii a wiza?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dnia 18.06.2017 o 05:30, czarex napisał:

Skoro pracujesz w NL, to udawadniasz zwiazki glownie  z NL a nie z PL. Masz wykazac wiez z jakimkolwiek krajem ktory nie nazywa sie USA.

Jak aplikowalem o B1/B2 to wowczas wykazywalem wiez z PL, 2 lata pozniej pojechalem do Kanady, i na granicy jak na weekend do Idaho jechalem to sie pytali o wiez z Kanady (bylem na IEC). Jak skonczyl mi sie work permit w Kanadzie to musialem przekroczyc granice, wiedzialem, ze wkrotce bede mial rozmowe o GC, wiec auto bylo zawalone osobistymi rzeczami, posciela, sztuccami, itp gdyz nie planowalem wracac do Kanady. Przez bite 6h do granicy myslalem co im powiem i jak dlugo beda mnie trzymac. Powiedzialem (zgodnie z prawda) ze jade do Vegas na turniej pokera, ze nie mam noclegow zabukowanych ani po drodze ani na miejscu (w koncu Vegas - nie trudno o hotel), nie pytali sie o zadne zwiazki z Kanada czy Polska na wjezdzie. Jedynie 5x spytali sie - 3 roznych celnikow ile mozna wygrac, ile turniej trwa oraz czy na pewno nie mam wiecej niz $10k gotowka...

Podejdz na luzie do sprawy, odpowiadaj naturalnie, zgodnie z prawda, nie ucz sie odpowiedzi na pamiec a bedzie dobrze ;)  

Związki z NL mam takie ze odciągają mi tu podatki i tu pracuje. Nawet nie mam meldunku bo nie ma takiego obowiązku. Bede gadac zgodnie z prawda, kręcić i tak nie umiem. Zanim nastapi rozmowa powinnam byc wyluzowana :P

Kazdy mnie nastawial na udowadnianie związku z PL to i tak sie zakrecilam. Ty trafiłeś na dobrego celnika, tez fajnie podeszli do sprawy :).

Odnośnie kasy.. pieniądze trzeba miec w gotówce przy przekraczaniu granicy? 

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
20 minut temu, Devil_angel napisał:

Związki z NL mam takie ze odciągają mi tu podatki i tu pracuje. Nawet nie mam meldunku bo nie ma takiego obowiązku. Bede gadac zgodnie z prawda, kręcić i tak nie umiem. Zanim nastapi rozmowa powinnam byc wyluzowana :P

Kazdy mnie nastawial na udowadnianie związku z PL to i tak sie zakrecilam. Ty trafiłeś na dobrego celnika, tez fajnie podeszli do sprawy :).

Odnośnie kasy.. pieniądze trzeba miec w gotówce przy przekraczaniu granicy? 

Placisz tam podatki, pracujesz i mieszkasz, czyli masz wiez z NL a nie PL. Wiezi z PL nie wykarzesz wiec nie ma co probowac nawet. Dobrze miec gotowke, dlaczego? Moga sie spytac o kase, gotowke mozesz pokazac, Na granicy moze nie byc zasiegu/wifi i na telefonie nic nie pokazesz na temat stanu konta... a wydruki z banku sprzed 2-3 dni nic nie znacza bo tej kasy moze nie byc juz...

Napisano
Godzinę temu, kzielu napisał:

Zaden normalny turysta nie wozi wiekszych ilosci gotowki.... Cywilizowani ludzie uzywaja kart....

Hmmm... Wychodzi na to ze nie jestem normalny :)

Napisano

Przykro to uslyszec, prawda? :D

Gdy jade na wakacje do Meksyku czy innego Egiptu to biorę gotówkę drobnymi, na tipy. A do krajów bardziej cywilizowanych tylko karta plus jakieś drobne banknoty w portfelu. Mieszkałem w UK pięć lat i jeździłem do Polski samochodem to nigdy nie miałem Euro ze sobą chociaż musiałem tankowac po drodze.

Napisano

Tak jak koledzy powyżej, troche gotówki + karty. W USA brak karty (oraz prawa jazdy) oznacza ze jesteś poza systemem i na nic cie nie stać. Prawo jazdy w nawiasie bo zawsze można powiedzieć ze jest sie pro ekologicznym.

Napisano

Ja nawet jezdzac do nie cywilizowanych kraju biore tylko troche cashu, plus karte debetowa i kredytowa. Czy w Nepalu, czy w Mongolii lub Indii, nigdy nie mam problemu podrozujac bez duzej ilosci gotowki

Napisano

Prawde mowiac to z karta mialem jedynie problem w USA... i to z karta wydana przez amerykanski bank... LOL

Napisano
20 godzin temu, kzielu napisał:

Zaden normalny turysta nie wozi wiekszych ilosci gotowki.... Cywilizowani ludzie uzywaja kart....

O to.mi właśnie chodzi. Ja nie lubie miec gotówki przy sobie stad moje pytabie o to. 

Napisano
16 godzin temu, czarex napisał:

Prawde mowiac to z karta mialem jedynie problem w USA... i to z karta wydana przez amerykanski bank... LOL

A polska visa czy maestro działają w usa? Bo tu w Holandii mimo ze blizej PL to nie wszędzie akceptują

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...