Skocz do zawartości

Moja mama jest amerykanką - jak zdobędę zieloną kartę?

Jepetto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
44 minuty temu, sly6 napisał:

a gdy bedziesz miec GC to pozniej swoja zone mozesz sciagnac i ten czas na teraz to dwa lata .. Pamietaj ze gdy masz zlozona petycje na kawalera to tak musisz wleciec na teren USA,pozniej mozesz zmienic stan cywilny

Co jesli polece teraz do usa na mojej wizie turystycznej i podczas nie przekroczonego pobytu ozenie sie z amerykanka?

Napisano
3 minuty temu, Jepetto napisał:

Co jesli polece teraz do usa na mojej wizie turystycznej i podczas nie przekroczonego pobytu ozenie sie z amerykanka?

Myślę że modzi powinni zamknąć ten temat teraz po takim pytaniu....

Napisano
Teraz, sly6 napisał:

jak wyjdzie ze po to przyleciales to dlugo USA nie zobaczysz i poczytaj troche roznych historii ludzi co mysleli ze im sie uda.

Nie po to. Ale taka sytuacja moze sie wydarzyc. Przylatuje zakochalem sie i postanowilem sie ozenic. Co w tym dziwnego. Moja mama miala dokladnie taka sytuacje poleciala na wakacje zakochala sie w Amerykaninie wzieli slub po czym ubiegala sie o gc na miejscu i ja dostala. Cos tu jest nie zgodnego z prawem? 

Napisano

To jest nie zgodne ze teraz o tym mowisz i myslisz,,

Oraz to mylisz co bylo kiedys oraz inny urzednik , to forum zna tyle historii ze bylo i ok i bardzo zle a teraz urzednicy jak wiesz sa wnikliwi, oczywiscie slub z milosci czemu nie a pozniej masz rozmowe by to wykazac i pokazac, a szybki slub po przekroczeniu granicy to o czym to swiadczy? inna sprawa ze nie znam historii Twojej mamy a kazda jest inna i pamietaj o tym.,

Napisano
2 godziny temu, Jepetto napisał:

Zdecyduj się: masz dziewczynę czy lecisz do USA "poznać" Amerykankę?

Napisano
Godzinę temu, Jackie napisał:

Zdecyduj się: masz dziewczynę czy lecisz do USA "poznać" Amerykankę?

Wlasnie chcialem sie spytac czy dziewczyna wie o tym planie wziecia slubu z amerykanka...

Napisano

Dzieki takim kombinatorom, wszyscy co biora slub z normalnych powodow i staraja sie o zielona karte maja duzo trudniej i dluzej czekaja... Takze "dzieki" w imieniu wszystkich.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...