Joanna30 Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Już połączyłam wszystkie tematy w jeden Nie zakładaj tylu tematów, zwłaszcza że dotyczą one spraw, które już były poruszane na forum Poczytaj forum, a jeśli jeszcze czegoś nie będziesz wiedział, to zapytaj, chętnie pomożemy.
pelasia Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Deklaracja w jezyku polskim. Oczywiscie w samolocie bedzie w jezyku angielskim.
krzysss189 Napisano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Sorki po prostu dzisiaj założyłem tu konto
sly6 Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 52 minuty temu, krzysss189 napisał: Sorki po prostu dzisiaj założyłem tu konto zasady podobne masz na każdym forum i pamiętaj o tym na przyszłość.
krzysss189 Napisano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Jeszcze raz sorry za tyle pytań, ale mam jeszcze ostatnie dwa pytania czy w tej deklaracji w polu 8 o krajach odwiedzanych podczas tej podróży mam wpisać Niemcy bo mam w nich przesiadke czy nie? I drugie czy lepsze na przesiadki jest lotnisko w Monachium czy we Frankfurcie (bo w lotcie powrotnym moge wybrać) Dzieki za odpowiedzi
mcpear Napisano 10 Września 2017 Zgłoś Napisano 10 Września 2017 Przy trzech godzinach połączenia to nie ma znaczenia - serio. Wybierz tę wersję podróży, która będzie krótsza (choćby o 30 minut) - to powinno być kryterium. Oba lotniska są bardzo dobrze oznakowane i bardzo przyjazne na przesiadki. W polu 8 możesz wpisać Niemcy, możesz zostawić puste bo pobyt na lotnisku trudno nazwać odwiedzinami kraju. Nikt się o to nie przyczepi cokolwiek tam wpiszesz.
andyopole Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Napisano 11 Września 2017 W locie w tamtą stronę czekać Cie jeszcze będzie rozmowa bezpieczeństwa. We Frankfurcie odbywa się ona już na Twoim Gate. Pytania standardowe, gdzie, na jak długo a głównie o to czy bagaże pakowaLes sam , czy wiesz co tam masz, czy ktos dał Ci coś do przewiezienia. Po rozmowie Pan albo Pani odfajkuje Cie na liście pasazerow, przylepi na okładce z tylu kolorowa, małą nalepke, maźnie na niej jakiś bazgrol długopisem i tyle. Bez tej nalepki nie powinni Cie wpuścić do samolotu ale nauka radziecka zna różne przypadki.
pelasia Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Napisano 11 Września 2017 Mi ostatnio nikt naklejki nie dal ani ze mna rozmawiac nie chcial ale bylam bardzo zdziwiona gdy w niemczech zapytano mnie po ukazaniu paszportu USA czy mam przy sobie rowniez polski. Zachcialo im sie zeskanowac oba, nawet gdy PL jest nadal na stare nazwisko . Mam wrazenie, ze procedury lotniskowe/graniczne nigdy sie nie powtarzaja podczas moich podrozy
andyopole Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Napisano 11 Września 2017 Widać wypatrzyli w Tobie znamiona słowiańskiej urody.
pelasia Napisano 11 Września 2017 Zgłoś Napisano 11 Września 2017 11 minut temu, andyopole napisał: Widać wypatrzyli w Tobie znamiona słowiańskiej urody. Przyjme to jako komplement
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.