Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , mam pytanie do osób , które były w USA nielegalnie , a potem wróciły do Polski . Jak wyglada cała procedura na lotnisku ? Czy mógłbym mieć problemy z tego powodu , ze byłem tutaj nielegalnie ? Czy wszystko przebiega raczej bez problemowo ? Z góry dziękuje za odpowiedzi :) 

Napisano

Pytasz co się stanie jak wrócisz do Polski? (Raczej nic. ) czy jak będziesz chciał wrócić do USA? Po nielegalnym pobycie raczej już cię tam nie wpuszcza. 

Napisano
15 minut temu, Roelka napisał:

Pytasz co się stanie jak wrócisz do Polski? (Raczej nic. ) czy jak będziesz chciał wrócić do USA? Po nielegalnym pobycie raczej już cię tam nie wpuszcza. 

Nie , nie zapytałem  o wtórny przyjazd do USA  po nielegalnym pobycie , tylko o powrót z USA do polski ( jak to wszystko wyglada wszystko na lotnisku ) 

Napisano
22 minuty temu, sly6 napisał:

mogą się pytać ile masz pieniążków ze sobą i jak jest ok to bez problemu przekroczysz granicę.

Co znaczy "jest Ok " ? Czyli jak nie mam pieniędzy ze sobą ? 

Napisano

mozesz miec problemy jesli jestes poszukiwany, moga Cie zwinac np minute przed wejsciem do samolotu...

lecialem ostatnio i sam widzialem jak podeszlo do faceta paru kolesi po cywilnemu, bez szumu, bez stresu, raczki mu zakuli...po cichu wyprowadzili....

Napisano

Jeśli jedynym przewinieniem było przedłużenie pobytu ewentualnie nielegalna praca to przy wyjeździe nie powinieneś mieć problemów z wyjazdem. Nie ma kontroli granicznej na wyjeździe. Linie lotnicze wpisują dane twojego paszportu do komputera i idziesz na bramkę. W Polsce masz jeszcze kontrolę paszportową (przez służbę graniczną) jak przekraczasz granicę. Tutaj na granicy wyjazdowej nie ma stanowiska z urzędnikiem / pogranicznikiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...