Jepetto Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 Witam Jak założyć konto bankowe w USA posiadając jedynie polski dowód lub paszport? Z góry dziękuję za pomoc ✌️
sly6 Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 znasz język? Idziesz,pokazujesz paszport i Ci mówią co możesz.
RobertNYc Napisano 13 Października 2017 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 By założyć konto w USA potrzebujesz: 1. paszport 2. potwierdzenie adresu. 3. w niektórych bankach (np Apple Bank-rownież kartę SSN i ważną wizę lub GC.
Jepetto Napisano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2017 Dnia 13.10.2017 o 01:26, sly6 napisał: znasz język? Idziesz,pokazujesz paszport i Ci mówią co możesz. Co za ludzie.
Gość Napisano 18 Października 2017 Zgłoś Napisano 18 Października 2017 Godzinę temu, Jepetto napisał: Co za ludzie. ? Dostałeś poradę. Idziesz do banku i po angielsku mówisz co chcesz załatwić. Pokazujesz paszport. Niektóre banki nie mają ofert dla posiadaczy wiz turystycznych. Zakładam skoro planujesz swoje nielegalne życie w USA to chociaż znasz angielski?
ilon Napisano 19 Października 2017 Zgłoś Napisano 19 Października 2017 Dnia 10/18/2017 o 01:33, Roelka napisał: Zakładam skoro planujesz swoje nielegalne życie w USA to chociaż znasz angielski? A to potrzeba?
MeganMarkle Napisano 20 Października 2017 Zgłoś Napisano 20 Października 2017 Ja bez problemu założyłam konto w BoA będąc na wizie turystycznej, potrzebny był tylko paszport, dodatkowo adres - bo gdzieś przecież musza wysłać kartę do bankomatu, ja podałam adres amerykańskich przyjaciół, bo tam akurat mieszkałam.
pida Napisano 22 Października 2017 Zgłoś Napisano 22 Października 2017 Niektóre banki nakładają miesięczne opłaty jeśli nie masz jakiegoś minimum kwoty w banku lub regularnego przychodu. Może porozglądaj się na credit union. Jeśli jesteś tu na stałe lub długi czas pobytu to powinien posiadać SSN i state ID. Jeśli jesteś na krotki czas na wizie turystycznej to nie wiem po co ci konto bankowe potrzebne. Możesz płacić polska kartą kredytową, pobrać gotówkę od twojego polskiego banku w każdym bankomacie.
Gość Napisano 22 Października 2017 Zgłoś Napisano 22 Października 2017 15 minut temu, pida napisał: Niektóre banki nakładają miesięczne opłaty jeśli nie masz jakiegoś minimum kwoty w banku lub regularnego przychodu. Może porozglądaj się na credit union. Jeśli jesteś tu na stałe lub długi czas pobytu to powinien posiadać SSN i state ID. Jeśli jesteś na krotki czas na wizie turystycznej to nie wiem po co ci konto bankowe potrzebne. Możesz płacić polska kartą kredytową, pobrać gotówkę od twojego polskiego banku w każdym bankomacie. Poczytaj jego starsze posty to zobaczysz dlaczego koleś tak kombinuje.
pida Napisano 22 Października 2017 Zgłoś Napisano 22 Października 2017 6 minutes ago, Roelka said: Poczytaj jego starsze posty to zobaczysz dlaczego koleś tak kombinuje. Aha!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.