Lempirx Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Nurtuje mnie pytanie co skłania Was do podejmowania ryzyka życia w innym, odległym kraju? Dlaczego emigracja skoro w Polsce, w parciu o informacje z TVP, jest dobrze, a będzie, też w oparciu o informacje z TVP, jeszcze lepiej? Nie chodzi przecież o zarobki, a może tylko o nie? Więc co, styl życia, chęć bycia częścią specyficznej społeczności, pogoń za iluzją rodem z Warner Bros?
AdamZ Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 13 minutes ago, Lempirx said: Nurtuje mnie pytanie co skłania Was do podejmowania ryzyka życia w innym, odległym kraju? Dlaczego emigracja skoro w Polsce, w parciu o informacje z TVP, jest dobrze, a będzie, też w oparciu o informacje z TVP, jeszcze lepiej? Nie chodzi przecież o zarobki, a może tylko o nie? Więc co, styl życia, chęć bycia częścią specyficznej społeczności, pogoń za iluzją rodem z Warner Bros? Co Ty tak z tym TVP? Nie ma innej telewizji? Nie widzisz jak sie Tobie samemu zyje? Kazdy ma inna historie, kazdy ma inne problemy. Jednemu sie podoba, a innemu nie. Watpie, ze ktokolwiek wybral USA tylko dlatego, ze nie podoba mu sie sytuacja w Polsce. Przeciez mogliby rownie dobrze wybrac np. UK. Poza tym jest identyczny temat na forum zalozony z miesiac temu.
rzecze1 Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 14 minut temu, Lempirx napisał: Nurtuje mnie pytanie co skłania Was do podejmowania ryzyka życia w innym, odległym kraju? Dlaczego emigracja skoro w Polsce, w parciu o informacje z TVP, jest dobrze, a będzie, też w oparciu o informacje z TVP, jeszcze lepiej? Nie chodzi przecież o zarobki, a może tylko o nie? Więc co, styl życia, chęć bycia częścią specyficznej społeczności, pogoń za iluzją rodem z Warner Bros? Ostatnio w TVP jedna z Prawych i Sprawiedliwych poslanek powiedziala "Niech jada!". No to informuje, ze mysmy juz pojechali.
Amek Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 18 minut temu, Lempirx napisał: w parciu o informacje z TVP, jest dobrze, a będzie, też w oparciu o informacje z TVP, jeszcze lepiej? Proponuję nie ufać tej bandzie kłamców z TVPis
Lempirx Napisano 26 Października 2017 Autor Zgłoś Napisano 26 Października 2017 6 minut temu, AdamZ napisał: Co Ty tak z tym TVP? Nie ma innej telewizji? Nie widzisz jak sie Tobie samemu zyje? Kazdy ma inna historie, kazdy ma inne problemy. Jednemu sie podoba, a innemu nie. Watpie, ze ktokolwiek wybral USA tylko dlatego, ze nie podoba mu sie sytuacja w Polsce. Przeciez mogliby rownie dobrze wybrac np. UK. Poza tym jest identyczny temat na forum zalozony z miesiac temu. Dlatego TVP, bo tylko tam mówią, że jest dobrze. Mnie jest dobrze i nie zamierzam wyjeżdżać, nawet jeśli zostanę wylosowany. Udział w loterii to loteria-zakład jeśli zostanę wylosowany wygram zakład, tylko tyle. Masz rację jeśli chodzi o miejsce docelowe emigracji, USA są na szarym końcu, to nie jest kraj..... dla wszystkich, Europejczycy z nastawieniem roszczeniowym wobec państwa są niemile zaskakiwani.
Gość Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Gdzies już jest na forum podobny temat chyba. "Dlaczego USA " czy coś takiego Edit. Podalabym link ale nie mogę znaleźć nigdzie. Anyway. Nie każdy wyjeżdża za praca czy dlatego że w Polsce jest mu źle. Szczerze to na tym forum znajdziecie większość ludzi którzy wyjechali na wizach małżeńskich czy innych rodzinnych. Ich celem było po prostu dołączenie do rodziny a praca czy sytuacja w kraju była kwestia kompletnie drugorzędna.
stars & stripes Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 3 godziny temu, Lempirx napisał: Nurtuje mnie pytanie co skłania Was do podejmowania ryzyka życia w innym, odległym kraju? Dlaczego emigracja skoro w Polsce, w parciu o informacje z TVP, jest dobrze, a będzie, też w oparciu o informacje z TVP, jeszcze lepiej? Nie chodzi przecież o zarobki, a może tylko o nie? Więc co, styl życia, chęć bycia częścią specyficznej społeczności, pogoń za iluzją rodem z Warner Bros? Dla mnie ten post to czysta prowokacja Jeśli jednak serio opierasz swoją opinię na informacjach z TVP to sugeruję wizytę w najbliższym sklepie spożywczym. Porównaj sobie ceny np. jajek, masła itp. obecnie i sprzed roku. Zobaczysz jak dzielnie #dobrazmiana stara się polepszyć jakość Twojego życia
MeganMarkle Napisano 26 Października 2017 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 Ja juz się gdzieś tu indziej rozpisywałam, że do emigracji mnie przekonał skutecznie nas obecny rząd zawsze lubiłam US i jeździłam tam relatywnie często, zwiedziłam 14 stanów, trochę pomieszkałam... ale nigdy nie sądziłam ze tam wyjadę. PiS (ale i perspektywa rozpadającej sie UE i Putina za miedza) mnie przekonał do spróbowania szczęścia w loterii, a że zostałam wylosowana za pierwszym razem to juz ewidentny znak że nie ma co się zastanawiać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.