Dariusz Jasiński Posted November 5, 2017 Report Posted November 5, 2017 Witam. Mieszkałem w USA 8 lat nielegalnie, pracowałem, miałem biznes, dom. W 2007 wróciłem do Polski. Minęło mi 10 lat zakazu wjazdu. Czu mam szansę dostać teraz wizę. I czy wypełniając wniosek wizowy przyznać się do przekroczenia pobytu? Podać we wniosku SS# i nr DL?
kzielu Posted November 5, 2017 Report Posted November 5, 2017 6 minut temu, Dariusz Jasiński napisał: Witam. Mieszkałem w USA 8 lat nielegalnie, pracowałem, miałem biznes, dom. W 2007 wróciłem do Polski. Minęło mi 10 lat zakazu wjazdu. Czu mam szansę dostać teraz wizę. I czy wypełniając wniosek wizowy przyznać się do przekroczenia pobytu? Podać we wniosku SS# i nr DL? Pytanie bez sensu. Nie przyznasz się - dostaniesz dożywotniego bana. Na wizę szanse masz niewielkie ale kłamiąc skazujesz się na porażkę od razu.
mcpear Posted November 5, 2017 Report Posted November 5, 2017 Musisz się przyznać. Powinieneś podać SSN i DL - zatajenie ich może tylko i wyłącznie zadziałać na Twoją niekorzyść. Aczkolwiek jeśli aplikujesz o wizę turystyczną to nie masz wielkich szans - musisz bardzo dobrze udowodnić, że wrócisz do Polski w obiecanym terminie i że nie ma nawet najmniejszych przesłanek i poszlak że jedziesz tam pracować. Każda przesłanka lub cień podejrzenia działa na twoją niekorzyść. Niestety przeszłości tak łatwo nie wymażesz - Uncle Sam jest bardzo pamiętliwy. Co więcej nawet jak dostaniesz promesę to raczej na granicy czeka cię secondary gdzie będziesz bardzo dokładnie przepytany i wszystko co podasz zostanie dokładnie sprawdzone.
Guest Posted November 6, 2017 Report Posted November 6, 2017 Przecież oni wiedzą jak długo byłeś w USA. Jasne że musisz się przyznać. Znowu jedziesz pracować nielegalnie?
quarterback87 Posted November 6, 2017 Report Posted November 6, 2017 Po takim "wybryku" lepiej sobie odpuść próbę wjazdu do US. Teoretycznie masz szanse, praktycznie te szanse są zerowe. Szkoda czasu i pieniędzy. Chociaż mogę się mylić.
andyopole Posted November 6, 2017 Report Posted November 6, 2017 13 godzin temu, Roelka napisał: Przecież oni wiedzą jak długo byłeś w USA. Jasne że musisz się przyznać. Znowu jedziesz pracować nielegalnie? Wielu, ktorzy wrocili do Polski, po dobrej zmianie juz mocno tego zaluja i kombinuja jak wrocic do USA.
quarterback87 Posted November 6, 2017 Report Posted November 6, 2017 Andy, ja jestem apolityczny, ale przed dobrą zmianą tez wiele osób bardzo szybko brało nogi za pas z PL. Nieważne czy uciekali nazad na obczyznę, czy ogólnie uciekali z PL.
Dariusz Jasiński Posted November 6, 2017 Author Report Posted November 6, 2017 Dziękuje za porady, są bardzo cenne. Wróciłem do Polski bo miałem wypadek na skutek którego poruszam się na wózku inwalidzkim. Nie żałuję powrotu. Po prostu chcę odwiedzić rodzinę i znajomych, stare śmieci. Ameryka dla Byka do pracy to ja się nie nadaje.
sly6 Posted November 6, 2017 Report Posted November 6, 2017 za to do umysłowej pracy już tak... Czasami ludzie dostają wizę po 10 latach . Jak będzie u Ciebie to sam zobaczysz.
andyopole Posted November 11, 2017 Report Posted November 11, 2017 11 minut temu, johnyB napisał: cwaniaczku cale szczescie ze rzadzi PiS bo PO-Tusski , nowoczesne i reszta zlodziei rozkradli by ten kraj do cna Kolejny kaznodzieja.... "przez ostatnich osiem lat Polcy i Polacy.....".
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.