Miszczo1212 Napisano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2017 Sytuacja przytrafila sie mojemu wujaszkowi a wiec byl na rozmowie w konsulacie gdzie wiza turystyczna zostala mu przyznana za pierwszym razem. Kurier pieknie przywiozl ladnie zapakowany paszport z listem do domu. Otwiera paszport a tam nie ma sladu zadnej wizy czy promesy, zadnego sladu nic a z paszportem zalaczony byl list, ze jest wszczete dodatkowe postepowanie weryfikacyjne wobec jego osoby i mial tam z 10 pytan typu wypisac z ostatnich 15 lat wszystkie kraje, ktore odwiedzil, informacje o jego rodzenstwie, gdZie znajduje sie jego byla zona itp. Czy ktos mi to moze wytlumaczyc o co chodzi ??? Mial tak ktos? Czy 58 letniego kolesia traktuja jako potencjalnego imigranta czy jak? Chyba ze trump wprowadzil jakas zaostrzona polityke wydawania wiz nie wiem bede wdzieczny za pomoc;D
andyopole Napisano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Może ktoś z bliskich siedzi nielegalnie w USA. Nawet nie rodzina ale tam gdzie planował lecieć siedzi ktoś o tym samym nazwisku. Jeśli odpowie i wyśle ten formularz to chyba nie będzie musiał płacić znów $160 za wize.
pelasia Napisano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Dokładnie, pewnie jakaś zbieżność nazwisk i chcą dokładnie sprawdzić. Czasem dobrze mieć unikalne nazwisko. Kiedyś mi to przeszkadzało, teraz doceniam
andyopole Napisano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Starsi forumowicze pewnie pamietaja ze za komuny polski WOPista kontrolowal paszporty trzymajac pod pacha gruby zeszyt w twardych okladkach. Bral paszport, zagladal w ten kajet i oddawal paszport a czasem zabieral paszport i szedl do biura cos sprawdzic. Gdy jezdzilem autobusem to na zmiennika czesto bralem kolegę, ktorego paszport WOPisci zawsze zabierali do sprawdzenia po spojrzeniu w ten kajecik. Poniewaz granice, najczęściej w Olszynie przekraczalismy niemal co tydzień to znaliśmy wszystkich WOPistow a oni nas. Kiedyś jeden nam wytłumaczył o co kaman. Oni w zeszycie mieli datę urodzenia i pierwsze trzy litery nazwiska. Jeśli trafił się podróżny któremu te dwie rzeczy się zgadzaly to brali paszport do sprawdzenia w biurze czy to dokładnie jest może ten delikwent, który ma coś napaprane w papierach. Podał mojemu koledze jego numer w tej książce w biurze żeby następny WOPista szybko mógł znaleźć. Kilka razy zdarzyło się że nam wysadzili podróżnego z autobusu.
andyopole Napisano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 30 minut temu, pelasia napisał: Dokładnie, pewnie jakaś zbieżność nazwisk i chcą dokładnie sprawdzić. Czasem dobrze mieć unikalne nazwisko. Kiedyś mi to przeszkadzało, teraz doceniam Ja też mam dość unikalne nazwisko ale gdy ostatnio w Chicago uciekł mi ostatni samolot do Portland poszedłem do Customer Service żeby mi poszukali połączenia do domu. Babka na desku klapie w klawiaturę i w pewnej chwili pyta: masz tu kuzynkę? Odwróciła monitor w moja stronę i dodala: ona, Susanne miała na imię, jest tu na lotnisku. Chcialem zeby mi dała nr telefonu ale odmówiła, dodając że im nie wolno.
pelasia Napisano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Ty to kobiecy magnet ! Może zazdosna była, trzeba było o jej numer zapytać
andyopole Napisano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 Teraz, pelasia napisał: Ty to kobiecy magnet ! Może zazdosna była, trzeba było o jej numer zapytać Sorry, tak parsknalem że oplulem monitor.
Miszczo1212 Napisano 23 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2017 7 godzin temu, andyopole napisał: Może ktoś z bliskich siedzi nielegalnie w USA. Nawet nie rodzina ale tam gdzie planował lecieć siedzi ktoś o tym samym nazwisku. Jeśli odpowie i wyśle ten formularz to chyba nie będzie musiał płacić znów $160 za wize. Dzieki dzieki najbardziej prawdopodobne, ze w usa jest ktos nielegalnie albo legalbie o tym samym nazwisku bo ma nazwisko Kwiatkowski a to bardzo popularne nazwisko
rynr Napisano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2017 Tutaj możesz sprawdzić status sprawy, prawdopodobnie bedzie Administrative Processing https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.