Paweł Kieliński Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Witam! Mam pytanie pewnie stare jak świat, ale każdy zadaje je w inny sposób i dlatego ciężko dopasować odpowiedzi pod siebie. Jestem trenerem personalnym, bardzo dobrze posługuję się j. angielskim i zastanawiam się nad zmianą. Zawsze ciągnęło mnie do Australii czy USA, ale do tego drugiego jednak mi bliżej. Mam pytanie do osób zorientowanych: jakie warunki trzeba spełnić i czy warto w ogóle podjąć jakieś działania (jak tak to jakie) żeby przeprowadzić się i spróbować odnaleźć się w tej branży fitness właśnie w Chicago (a może inne miasto polecacie?). Zainteresowałem się Chicago dlatego, że jest tu dużo rodaków oraz mam jednego znajomego (niestety już w PL) ... i jestem ogromnym fanem Chicago Bulls Klimat również bardzo "polski" , bo w lato jest ciepło a w zime zimno co u nas jak dobrze wiemy już się zmieniło - jesień 365 dni w roku a na wielkanoc mamy boże narodzenie. Podsumowując moje pytania, tak żeby było klarownie : - jakie warunki trzeba spełnić aby móc w ogóle wyjechać i spróbować sił w Chicago? - na jakie koszta trzeba się nastawić? - czy w ogóle warto ruszać się z Polski - praca w branży fitness, trener personalny? - czy jest możliwe znaleźć pracodawcę w sieci, który pomoże się przeprowadzić (branża fitness) ? - jeśli znacie jakieś pomocne blogi, stronki to jakie? Dziękuję za odpowiedzi i oczywiście rozważę wszystkie za i przeciw !
kzielu Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Zaczalbym od zrobienia rozeznania kwestii wiz lub potencjalnej imigracji w celu "wyjechania". Na forum bylo o tym jakis milion razy, w Google zajmuje to jakies 2 sekundy. W skrocie : loteria, rodzina lub pracodawca. Przy okazji : trenerow personalnych jest miliony (doslownie - w klubie w ktorym cwicze przewija sie co najmniej z 20-scioro).
Gość Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Cóż. Powodzenia w loterii wizowej trener personalny raczej nie kwalifikuje się do wizy pracowniczej więc loteria jest twoja jedyna opcja jak chcesz żyć i pracować w USA.
Łukasz90 Napisano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2018 Ewentualnie znalezienie kogoś kto wejdzie z Tobą w związek małżeński.
RobertNYc Napisano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2018 Dnia 1/2/2018 o 07:08, Łukasz90 napisał: Ewentualnie znalezienie kogoś kto wejdzie z Tobą w związek małżeński. Andy z Opola, z tego co pamietam jakiś czas temu się ogłaszał, ze chętnie się ożeni i zasponsoruje na GC. I z tego co pisał-wynikało ze niekoniecznie musi to być kobita...
MeganMarkle Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2018 On 1/7/2018 at 5:16 AM, RobertNYc said: Andy z Opola, z tego co pamietam jakiś czas temu się ogłaszał, ze chętnie się ożeni i zasponsoruje na GC. I z tego co pisał-wynikało ze niekoniecznie musi to być kobita... @andyopole naprawdę tak się ogłaszasz??
karusek Napisano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2018 12 godzin temu, MeganMarkle napisał: @andyopole naprawdę tak się ogłaszasz?? Moze stworzymy kacik matrymonialny? @Sly co o tym myslisz? przejdzie? :-P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.