bloczek2 Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2018 Za niecale 2 miesiace bedę ladował w Los Angeles na wakacje i mam wynajęta furę w Alamo poprzez Rentalcars, oplacona juz kartą kredytową i chcialbym sie Was zapytać, jak wyglada procedura wynajecia, o co pytaja, czego wymagaja, czy to szybkie miłe i przyjemne? Pytam, bo moj inglisz jest o wiele gorszy od niemieckiego, którym władam, a podejrzewam, ze po 12h lotu mogę nie rozumiec zadnego slowa i wolalbym sie przygotowac A i ten shuttle bus jest free? Po prostu wsiadam i jadę do wypozyczalni?
Xarthisius Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2018 Wszystko w USA co wymaga karty kredytowej jest mile, latwe I przyjemne. Chca tylko rzeczona karte I prawo jazdy. Pytac moga czy chcesz dodatkowe ubezpieczenia, nawigacje I jak chcesz rozliczyc paliwo. Do kazdego pytania jest oczywiscie przyczepiona metka z cena. Nigdy jeszcze nie placilem za shuttle busa przy wypozyczaniu samochodu, ale sprawdz. Kierowca moze chciec/spodziewac sie napiwku, ale Cie nie wyrzuci w lesie jak mu nie dasz.
bloczek2 Napisano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2018 Ubezpieczenia to mam wykupione chyba wszystkie mozliwe, wiec jedno pytanie mniej Dziękuję!
mcpear Napisano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2018 2 hours ago, Michał Paczyński said: Ubezpieczenia to mam wykupione chyba wszystkie mozliwe, wiec jedno pytanie mniej Zdziwisz się ile jest rzeczy co będą próbowali ci sprzedać. Personal Insurance, Extra Road Assistance, bak paliwa. Poza tym będą próbować ci sprzedać upgrade - czyli "dużo" lepszy samochód za "niewielką" dopłatą Czasami te deale są warte rozważenia. Mi raz sprzedali Forda Mustanga Cabrio za $8 dziennie - a miałem najtańszy możliwy Basic Car
andyopole Napisano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Nie wiem jak to jest gdy sie wynajmuje furę, moze caluja w rękę albo cuś? Do dziś pamiętam jak rentowalem auto w Denver, CO. Pojechaliśmy autobusem, zawsze darmowy, do każdej wypożyczalni zazwyczaj jedzie inny, są oznakowane. W biurze najwyraźniej była słabowata klima. Lipiec. Gosc nas obslugujacy wazyl ze 160 kg i widac bylo ze cierpi. Mielismy zaplacony compact car. Wsadzil lape do szuflady z kluczykami, zamieszal, wyjal jakies, pokazal plakietke z marka i zadal jedyne pytanie - moze byc? I dodal - same price! Na tym jego service się zakończył. Auto było Chevy Impala, chyba.
bloczek2 Napisano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2018 Bak paliwa tez mam w cenie! Ale ok, czyli nie ma sie czego bać, dzieki za odpowiedzi A sluchajcie, wypozyczalnie blokuja na karcie "wklad wlasny"? Teoretycznie rentalcars twierdzi, ze wklad wlasny wynosi $0, ale ile w tym prawdy, to tylko posrednik w koncu jest..
bloczek2 Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 Dla potomnych Kontaktowalem sie bezposrednio z Alamo w tej sprawie, pytajac czy to prawda, ze nie pobieraja ani dolara w ramach kaucji i taka odpowiedz otrzymalem; Cytuj Thank you for choosing Alamo Rent A Car for your car rental needs! My name is Corie. I will be happy to help you today. That is correct since the rental is prepaid they will need a credit card just to put on file incase of incidentals. We look forward to seeing you in Los Angeles! Your reference number for this incident is: xxx Please let me know if I can be of further assistance. Have a wonderful day! Sincerely, Corie Alamo Rent A Car Email Customer Service Representative
kzielu Napisano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 2 minuty temu, Michał Paczyński napisał: Dla potomnych Kontaktowalem sie bezposrednio z Alamo w tej sprawie, pytajac czy to prawda, ze nie pobieraja ani dolara w ramach kaucji i taka odpowiedz otrzymalem; A jakie zadales pytanie ? No i na moje oko to wlasnie pobiora - - credit card on file zwykle wiaze sie z zablokowaniem jakiejs kwoty na karcie. Przykladowo - zostawialem jeden z samochodow w serwisie i dostawalem rental za ktory placil ubezpieczyciel - wzieli moja karte I zablokowali na niej $50 czy cos.
ilon Napisano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 Dnia 1/16/2018 o 05:50, Michał Paczyński napisał: Bak paliwa tez mam w cenie! A to nie jest tak, ze odbierasz z pelnym bakiem i oddajesz z pelnym?
bloczek2 Napisano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 Moje pytanie było następujące. Wkleiłem zapis z warunków wynajmu rentalcars tj. The car has a theft excess of US$ 0.00 including tax. The car hire company will not require a deposit when you pick your car up. I spytałem, czy to prawda - tyle. Co do baku paliwa to jeden jest w cenie wynajmu, dostaje pełny mogę oddać pusty. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Btw odnosnie tego baku paliwa gratis, dostaje pelny a moge oddac pusty? Dobrze rozumiem?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.