Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, 

Ogólnie sytuacja przedstawia się tak mam 20 lat, skończyłem technikum budowlane maturę zdałem. Nie miałem nigdy kłopotów z prawem. Moim marzeniem zawsze było wyjechać do USA .Tata był tam przez około 7lat z przerwami w latach 90tych. Wszystko legalnie (zielona karta). Kuzyn taty ma tam firmę budowlaną mówi że pracę u niego mam zagwarantowana bo pracowników ponoć brak. I tu pojawia się moje pytanie czy mam jakiekolwiek szanse na dostanie wizy na pracę tymczasową?  

Z góry dziękuję za Pomoc. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

2 minuty temu, Wojteq1997 napisał:

Witam, 

Ogólnie sytuacja przedstawia się tak mam 20 lat, skończyłem technikum budowlane maturę zdałem. Nie miałem nigdy kłopotów z prawem. Moim marzeniem zawsze było wyjechać do USA .Tata był tam przez około 7lat z przerwami w latach 90tych. Wszystko legalnie (zielona karta). Kuzyn taty ma tam firmę budowlaną mówi że pracę u niego mam zagwarantowana bo pracowników ponoć brak. I tu pojawia się moje pytanie czy mam jakiekolwiek szanse na dostanie wizy na pracę tymczasową?  

Z góry dziękuję za Pomoc. 

Pracodawca wystepuje o wiza na prace tymczasowa, wiec rozmawiaj z nimi. Jezeli oni oczekuja ze przyjedziesz i bedziesz pracowal, to szans nie masz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Z tego co wiem-to dużo łatwiej w tej specjalności można załatwić wizę pracowniczą, a potem nawet status PR w Kanadzie. Na twoim miejscu o tym bym pomyślał.

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

A to nie wiedziałem że to działa w ten sposób. Reasumując to pracodawca musi złożyć wniosek o to żeby ja przyleciał. A dopiero póżniej ja wkraczam? 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
8 minut temu, RobertNYc napisał:

Z tego co wiem-to dużo łatwiej w tej specjalności można załatwić wizę pracowniczą, a potem nawet status PR w Kanadzie. Na twoim miejscu o tym bym pomyślał.

Wiza pracowniczą czyli np.H2-B? Co to jest status PR w Kanadzie? 

 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

14 minut temu, Wojteq1997 napisał:

A to nie wiedziałem że to działa w ten sposób. Reasumując to pracodawca musi złożyć wniosek o to żeby ja przyleciał. A dopiero póżniej ja wkraczam? 

 

O kazda pracownicza wystepuje pracodawca - musi zlozyc odpowiednio napisana petycje ktora musi zostac zatwierdzona, dokumenty trafiaja do ambasady i na samym koncu Ty udajesz sie tejze po wize.

  • Like 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

11 minut temu, Wojteq1997 napisał:

Ile wynosi mniej więcej czas oczekiwania na odpowiedź od dnia złożenia dokumentów do decyzji? 

 

To pytanie to pracodawca powinien zadac wynajetemu do tego prawnikowi.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×