Skocz do zawartości

jak śledzić przesyłkę z Polski do USA

Natali Sh

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Zazwyczaj ich polityka jest taka ze rzucają paczki na kupę i gdy nazbiera się odpowiednią ilosc, zamawiają kontener, ładują i w drogę. W sezonie świątecznym kupa rośnie szybko, poza sezonem, tego nie wie nikt. Droga morska kontenera trwa ok. 14 dni.

• 1 rok później...
Napisano

WYSŁAŁAM PACZKĘ DO USA- DO CÓRKI 05-03-2019 ( PANI NA POCZCIE MNIE NIE DOINFORMOWAŁA ŻE TA PACZKA TO PACZKA DROGĄ MORSKĄ) I DO DZIŚ PACZKI NIE MA - T.J.2019-04-25 , ZMUSZONA JESTEM DZIŚ ZŁOŻYĆ REKLAMACJĘ. MOŻE KTOŚ COŚ WIE  ODNOŚNIE PACZEK DROGĄ WODNO - LĄDOWĄ......

Napisano
16 minut temu, jola bednarska napisał:

CZY KTOŚ SIĘ ORIĘTUJE JAK DŁUGO IDZIE PACZKA STATKIEM DO USA>?

Tak, "oriętuje siem", idzie długo, cierpliwości. Dla przykładu podam że niedawno kontener do mojej firmy płynący z Europy przepłynął Atlantyk w 14 dni a z NYC do Oregonu podróżował miesiąc. Takie standardy.

Napisano
Godzinę temu, jola bednarska napisał:

CZY KTOŚ SIĘ ORIĘTUJE JAK DŁUGO IDZIE PACZKA STATKIEM DO USA>?

Może iść nawet 3 miesiące. Paczki które wysyła do nas rodzina z Polski idą nawet 3-4 miesiące. Ostatnio paczka, wysłana na początku stycznia, dotarła pod koniec marca.

Napisano

Zwykle paczki nawet do 6 miesięcy mogą iść. Na usps.com możesz sprawdzić gdzie się znajduje. Chyba że nie USPS nie aktualizuje statusu jak to się ma w przypadku przesyłek listowych.

Napisano

Wszystko zależy od tego jaki mają frach i ile portów pośrednich muszą zaliczyć po drodze. Jak kontener nie zostanie po drodze utopiony do dotrze tak jak koledzy pisali powyżej.

Pani w okienku się na pewno pytała o to czy paczka ma być tania i dlatego pewnie poszło na drogę morską, za lotniczą płaci się chyba dwa razy więcej. Reklamacji nie uznają od razu uprzedzam.

Napisano

Ja jak muszę coś wysłać do Polski korzystam z DOMA. Paczki morskie idą do 12 tygodni, ale z reguły szybciej. Wiele zależy od tego jak szybko się danej firmy kontener napełnia, raz mi się zdarzyło że paczka nadana drogą morską doszła po trochę ponad miesiącu, miałam farta i nadałam paczkę tuż przed zapełnieniem kontenera. Nie wiem jak jest z Pocztą Polską i ile się czeka.

Napisano
Wszystko zależy od tego jaki mają frach i ile portów pośrednich muszą zaliczyć po drodze. Jak kontener nie zostanie po drodze utopiony do dotrze tak jak koledzy pisali powyżej.
Pani w okienku się na pewno pytała o to czy paczka ma być tania i dlatego pewnie poszło na drogę morską, za lotniczą płaci się chyba dwa razy więcej. Reklamacji nie uznają od razu uprzedzam.
Uznają. Raz mi paczka zaginęła gdzieś w porcie w usa i został mi zwrócony koszt transportu + moja zadeklarowana wartość (realna). Po prawie roku paczka wróciła do mnie do Polski i żeby ją odebrać z poczty musiałem zwrócić kwotę jaką otrzymałem z reklamacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...