Stranek Napisano 1 Marca 2018 Zgłoś Napisano 1 Marca 2018 Cześć Czy możecie mi pomóc i podać mi przykładowe numery telefonów komórkowych dla USA. Może ktoś byłby w stanie się podzielić numerami dla poszczególnych sieci ? Robię referat na temat telekomunikacji w USA i potrzebuje przykładowych numerów telefonów komórkowych bardzo proszę Was o pomoc ! Pozdrawiam !
Karuzelka Napisano 1 Marca 2018 Zgłoś Napisano 1 Marca 2018 To będzie najdziwniejsze pytanie na jakie chyba odpowiem. +1(510)403-9462 +1(510) 545-6666 +1(510) 433-0245 +1(518) 216-0774 Mam nadzieję, że ich zaspamujesz tak jak oni spamuja mnie hehe
Łukasz90 Napisano 1 Marca 2018 Zgłoś Napisano 1 Marca 2018 Jak potrzebujesz więcej to wejdź w jakiekolwiek ogłoszenie na amerykańskiej stronie i dostaniesz ile chcesz. Kierunkowy do USA to +1
andyopole Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 Jeśli odrabiasz lekcje to zapewne przydadzą Ci się inne informacje. Sieci komórkowe nie mają odrębnej numeracji tak jak w Europie. W Polsce na początku było tak: Plus miał 601, 603, 605 a Era: 602, 604, 606. Do dziś mam jeden z pierwszych numerów w Plusie 601 4400xx, ponad 21 lat! Tu komórki mają takie same numery kierunkowe jak telefony domowe, tradycyjne. Np. Oregon ma kierunkowe 503 i 971. Moja komórka i domowy mają trzy pierwsze cyfry, 503, takie same. Więc nie wiesz czy ktoś do Ciebie dzwoni z tzw. Land Line czy z komórki. To samo w odwrotnym kierunku. Taryfa jest ta sama, dzwoniąc z Polski do mnie płacisz tyle samo, bez znaczenia czy na telefon domowy czy komorkę. Z komórek dzwoni się tak samo bezpłatnie na linie 0 800. Pewnie w Polsce teraz już też tak można, nie wiem. W komórkach jest taki "zwanzig" że płaci dzwoniąc i odbierający. Jeśli masz w taryfie jakąś ilosc bezpłatnych minut, odejmuje się je obydwu rozmowcom. To samo z SMSami, płacą obie strony. Na początku, w USA miałem telefon na kartę a numer "odziedziczylem" po jakimś "meksyku". Gdy miał w maju urodziny dostałem kilkadziesiąt Smsów, nie dość że po hiszpańsku to po $0.10/sztuka! Poza tym, w terenach słabo zaludnionych sygnalu czesto nie ma. Np na autostradze I5 biegnacej wzdluz Pacyfiku, od Kanady do Meksyku jest wiele dziur bez sygnału. O bocznych drogach już nawet nie mówię, strach pójść na grzyby, no bo jak tak, kilka godzin bez FB? Gdy byłem nad Grand Canyon też nie było tam sygnału, brak możliwości przyszpanowania MMSem z tak znanego na całym świecie miejsca.
jkb Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 Mam numer w Orange (dawna Idea) od chyba 1997 roku, zaczynajacy sie od 501, wciaz ten sam A +90 - centertel analogowy - pamietacie? Mielismy w domu ceglowke z takim numerem
andyopole Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 Moj kolega kupił sobie wtedy tego Centertela. Jeździł Maluchem a telefon był 2x tyle wart.
kzielu Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 A tak swoja droga to po co trzymacie te numery ?
Zuza007 Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 1 godzinę temu, kzielu napisał: A tak swoja droga to po co trzymacie te numery ? Ja też mam numer z lat '90. Po co? Na przykład po to, żeby nawet starzy znajomi mogli do mnie po latach zadzwonić. Są ludzie, którzy co jakiś czas "czyszczą" listę ludzi, z którymi utrzymują kontakt - między innymi zmieniając numer po to, żeby dzwonić mogli do nich tylko Ci z "nowego życia". Ja nie odczuwam takiej potrzeby .
kzielu Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 16 minut temu, Zuza007 napisał: Ja też mam numer z lat '90. Po co? Na przykład po to, żeby nawet starzy znajomi mogli do mnie po latach zadzwonić. Są ludzie, którzy co jakiś czas "czyszczą" listę ludzi, z którymi utrzymują kontakt - między innymi zmieniając numer po to, żeby dzwonić mogli do nich tylko Ci z "nowego życia". Ja nie odczuwam takiej potrzeby . No dobra - ale trzymacie te numery bedac w US ?
andyopole Napisano 2 Marca 2018 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 14 minut temu, kzielu napisał: No dobra - ale trzymacie te numery bedac w US ? Tak, ja trzymam bo wrócę do Polski na emeryturę, jeśli dożyję rzecz jasna. Ten numer miałem na firmę w abonamencie, później używałem go gdy z Anglii jeździłem do Polski, często, raz w miesiacu. Nastepnie siostra przerobila go na prepaid i używali go moi rodzice. Teraz niestety rodzicom już komórka niepotrzebna więc leży sobie u mnie w biurku i używam jej gdy latam do Europy. Tak w ogóle szef ostatnio wymyślił że ześle mnie do Polski żebym rozkrecil sprzedaż w Europie. Ale ja się na komiwojazera nie nadaję. Nie dam się.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.