ilya_ Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 3 godziny temu, mcpear napisał: Okazuje się, że pierwszy Polak na ESTA złamał amerykańskie prawo imigracyjne Dziennikarz / reporter jadący do USA kręcić reportaż nie może tego czynić na wizie B1/B2 ani na ESTA. Ciekawe czy służby się tego dopatrzą i czy dostanie odpowiedniego bana. To dopiero byłaby akcja: pierwszy Polak na ESTA pierwszym zbanowanym 2 godziny temu, Dudus86 napisał: https://wiadomosci.dziennik.pl/media/artykuly/612798,pierwszy-polak-bez-wizy-tvp-pis-ustawka.html Tu jest napisane, że wysłali go nie jako dziennikarza tylko osobę prywatną bo gdyby poleciał jako dziennikarz potrzebowałby Wizy. z tego co czytam na twiterach [ jak i w tym artykule ] to podobno specjalnie nie wyslali go jako dzienniakrza bo by juz do reszty bylo, ze fejk...[wiza dziennikarska] wersja na teraz jest taka, ze przyznaja sie do kupna biletu dla swojego pracownika. tylko ten Gortat biedny zostal z debilem.... Pierwszy Polak zapewne juz przechadza sie po Grenpoincie i je obiad w Pyzie czy Krolewskim Jadle.
ilya_ Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 Teraz, ilya_ napisał: z tego co czytam na twiterach [ jak i w tym artykule ] to podobno specjalnie nie wyslali go jako dzienniakrza bo by juz do reszty bylo, ze fejk...[wiza dziennikarska] wersja na teraz jest taka, ze przyznaja sie do kupna biletu dla swojego pracownika. tylko ten Gortat biedny zostal z debilem.... Pierwszy Polak zapewne juz przechadza sie po Grenpoincie i je obiad w Pyzie czy Krolewskim Jadle. Szperam po necie i szukam. Jest inny przeciek, ze podobno pierwszy polak polecial jednak do Chicago. Ktos nawet zrobil zdjecie jak wychodza z lotniska :
andyopole Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 4 minuty temu, ilya_ napisał: ... Pierwszy Polak zapewne juz przechadza sie po Grenpoincie i je obiad w Pyzie czy Krolewskim Jadle. Nooo, w Krolewskim to pojadl. Bylem w ubieglym roku.
ilya_ Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 7 minut temu, andyopole napisał: Nooo, w Krolewskim to pojadl. Bylem w ubieglym roku. daj znac jak bedziesz nastepnym razem....ogarnie sie jakis obiad i cos do popicia, bo przeciez nie mozna po NYC o suchym pysku chodzic...
andyopole Napisano 14 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2019 Raz spedzony tydzien mi w NYC wystarczy. Wiecej tam nie pojade. Chociaz, obiecalem odwiedzic wujka na Queens, ktory akurat w zeszlym roku byl wyjechany na Floryde w tym czasie gdy ploszylem szczury w Subway'u.
pelasia Napisano 15 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 3 godziny temu, andyopole napisał: Raz spedzony tydzien mi w NYC wystarczy. Wiecej tam nie pojade. Chociaz, obiecalem odwiedzic wujka na Queens, ktory akurat w zeszlym roku byl wyjechany na Floryde w tym czasie gdy ploszylem szczury w Subway'u. Ja tez spedzilam tydzien w NYC w 2005r i jakos do tej pory mi nie teskno. A to juz kupe lat minelo. Czekam az mi sie znow zachce pojechac
andyopole Napisano 15 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 Godzinę temu, pelasia napisał: Ja tez spedzilam tydzien w NYC w 2005r i jakos do tej pory mi nie teskno. A to juz kupe lat minelo. Czekam az mi sie znow zachce pojechac My, wolni ludzie, @pelasia zdecydowanie przedkładamy nasz drzewa i pagórki ponad ten ichni beton i asfalt... Nawet jeśli mamy jakiś asfalt to w nim nie ma dziur.
quarterback87 Napisano 15 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2019 Dnia 2019-11-14 o 20:14, andyopole napisał: Chyba jako pokarm dla tych jaszczurek… Ja nic nie sugerowałem... Eh ta Twoja bujna wyobraźnia...
ilya_ Napisano 17 Listopada 2019 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2019 ciekawe jak tam ten pierwszy polak bez wizy w usa...co on teraz zwiedza....
Robert1992 Napisano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2020 Dnia 17.11.2019 o 02:01, ilya_ napisał: ciekawe jak tam ten pierwszy polak bez wizy w usa...co on teraz zwiedza.... Pewnie gdzies pracuje na budowie albo domy sprząta
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.