Xarthisius Napisano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Maja 3 minutes ago, jabba1 said: Czy jako adres w DS260 i jako adres do doręczenia GC mogę podać pick-up point przy granicy z USA? Byłoby to dla mnie wygodne bo zabardzo nie wiem jaki inny adres podać a po landingu i tak nie wyprowadzimy się od razu z Kanady. Byłoby wygodnie gdyby tam to doręczyli i są firmy świadczące takie usługi Nie wiem czy do komercyjnego pick-up pointu (takiego UPSa albo FEDEXa) USPS dostarczy dokumenty z USCIS. Do PO Box np. na pewno tego nie robia. To jest jedyne kryterium, ktorym musisz sie kierowac. Zakladalbym, ze tego nie zrobia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabba1 Napisano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Maja Chodzi mi o takie punkty borderparcelservice.com jest ich sporo, popularna opcja w Kanadzie do zamawiania paczek na granicę z USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 23 Maja Zgłoś Udostępnij Napisano 23 Maja 19 minutes ago, jabba1 said: Chodzi mi o takie punkty borderparcelservice.com jest ich sporo, popularna opcja w Kanadzie do zamawiania paczek na granicę z USA Zadzwon i sie zapytaj czy mieli wczesniej takie przypadki. W sumie wszystko zalezy od listonosza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorak Napisano 13 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca Cześć, jestem w trakcie wypełniania DS-260 i chciałbym się upewnić w kilku kwestiach: Kilka lat temu przyleciałem do USA na wakacje, następnego dnia pojechałem samochodem na jeden dzień do Kanady i wróciłem do USA na 3 tygodnie. W formularzu mam to traktować jako dwie oddzielne wizyty w USA (jednodniowa i trzytygodniowa) czy wpisać jako jedną? Przy wypełnianiu miejsca pracy w polu adresu nie da się wpisać znaku "/" (np. "NAZWA_ULICY 11/12"). W takiej sytuacji mogę po prostu zamienić to na myślnik ("NAZWA_ULICY 11-12")? Jako current occupation wybrałem computer science, ale zastanawiam się co zrobić z polem "Does this job require at least 2 years of training or experience?". Czy ma to jakieś znaczenie w momencie, kiedy mam ukończone studia magisterskie z informatyki? Highest Level of Education Completed -> W przypadku studiów magisterskich wybieram tutaj ADVANCED DEGREE czy UNIVERSITY DEGREE? Czy te daty rozpoczęcia nauki w dane szkole mają duże znaczenie? Miesiące jestem w stanie jakoś określić, ale nie mam pewności co do konkretnych dni danego miesiąca. Jak określić maturę przy wypełnianiu informacji o liceum. HIGH SCHOOL DIPLOMA jest poprawnym określeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 13 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Lipca (edytowane) 33 minutes ago, Lorak said: Cześć, jestem w trakcie wypełniania DS-260 i chciałbym się upewnić w kilku kwestiach: Kilka lat temu przyleciałem do USA na wakacje, następnego dnia pojechałem samochodem na jeden dzień do Kanady i wróciłem do USA na 3 tygodnie. W formularzu mam to traktować jako dwie oddzielne wizyty w USA (jednodniowa i trzytygodniowa) czy wpisać jako jedną? Przy wypełnianiu miejsca pracy w polu adresu nie da się wpisać znaku "/" (np. "NAZWA_ULICY 11/12"). W takiej sytuacji mogę po prostu zamienić to na myślnik ("NAZWA_ULICY 11-12")? Jako current occupation wybrałem computer science, ale zastanawiam się co zrobić z polem "Does this job require at least 2 years of training or experience?". Czy ma to jakieś znaczenie w momencie, kiedy mam ukończone studia magisterskie z informatyki? Highest Level of Education Completed -> W przypadku studiów magisterskich wybieram tutaj ADVANCED DEGREE czy UNIVERSITY DEGREE? Czy te daty rozpoczęcia nauki w dane szkole mają duże znaczenie? Miesiące jestem w stanie jakoś określić, ale nie mam pewności co do konkretnych dni danego miesiąca. Jak określić maturę przy wypełnianiu informacji o liceum. HIGH SCHOOL DIPLOMA jest poprawnym określeniem? Jedna Wrzosowa 11/2, mozesz zapisac jako "Wzrosowa 11", a potem w drugiej linijce "Apt. 1". Jezeli nie ma drugiej linijki to po prostu "Wrzosowa 11 apt. 1" Mozesz zaznaczyc TAK, nie ma znaczenia. university degree nie, orientacyjne wystarcza Tak, a w polu "course of study" wpisujesz "ACADEMIC". Edytowane 13 Lipca przez Xarthisius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorak Napisano 14 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 10 godzin temu, Xarthisius napisał: Jedna Wrzosowa 11/2, mozesz zapisac jako "Wzrosowa 11", a potem w drugiej linijce "Apt. 1". Jezeli nie ma drugiej linijki to po prostu "Wrzosowa 11 apt. 1" Mozesz zaznaczyc TAK, nie ma znaczenia. university degree nie, orientacyjne wystarcza Tak, a w polu "course of study" wpisujesz "ACADEMIC". 2. Zapomniałem wspomnieć, że liczba po "/" nie oznacza mieszkania, tylko budynek jest chyba tak duży, że używają dwóch numerów np.: Politechnika Gdańska (https://pg.edu.pl/en/university/contact) używa dwóch liczb do określenia adresu. W takim przypadku lepiej dać myślnik czy spację pomiędzy numerami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcpear Napisano 14 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca Nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xarthisius Napisano 14 Lipca Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Lipca 1 hour ago, Lorak said: 2. Zapomniałem wspomnieć, że liczba po "/" nie oznacza mieszkania, tylko budynek jest chyba tak duży, że używają dwóch numerów np.: Politechnika Gdańska (https://pg.edu.pl/en/university/contact) używa dwóch liczb do określenia adresu. W takim przypadku lepiej dać myślnik czy spację pomiędzy numerami? Daj po prostu 11. Nikt nie bedzie sie przejmowal adresem politechniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszenko701 Napisano 15 Października Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października Hej. Wysłałem wniosek ds-260 pod koniec maja i tu pytanie czy jeżeli nie dostałbym rozmowy z konsulem albo coś było nie tak z moim wnioskiem i odrzucili to też dostane od nich jakąś informację na maila? Miałem dość niski numer i ds pod koniec maja to w miarę szybko wysłany a jeszcze żadnej odpowiedzi. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszenko701 Napisano 15 Października Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Października A i jeszcze jedno bo teraz doczytałem że trzeba wysyłać skany dokumentów. Myślałem że dokumenty dopiero przynoszę na rozmowę. Czy jest już za późno na wysłanie tych skanów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi