andyopole Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 6 minut temu, katlia napisał: No tak, tylko tu chodzi o miejsca "inne niz glowne atrakcje" -- a Red Rocks jest w kazdym przewodniku i na kazdej liscie "top attractions." Te ktore ja podalam maja swietna atmosfere, sa unikalne z punktu widzenia historycznego/kultury/widokow, ale sa czesto mniej znane. Bardzo przepraszam, juz bede cicho. Pochwale sie ze gdy dymalem pod gore w Red Rocks, nie bralem tlenu!
katlia Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Ja tu mieszkam i mi zawsze tlenu tam brakuje :p A poniewaz bylo tu tyle dyskusji na temat Los Angeles, oto moje propozycje, mniej znane ale swietne miejsca/experiences: Plaza Malaga Cove Hiking trails w Forrestal Nature Preserve, Palos Verdes Sunken City Battleship Iowa w San Pedro Watts Tower Drink w barze Hotel Marmont Leo Carillo State Park Wspaniale, bogate muzea swiatowej skali: Getty, LACMA, Norton Simon
andyopole Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 11 minut temu, katlia napisał: Ja tu mieszkam i mi zawsze tlenu tam brakuje :p ... A ja przyjechalem z nizin. Mieszkam 60 feet nad poziomem Pacyfiku! Ot co!
andyopole Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 22 minuty temu, katlia napisał: W formie jestes! Impressed. Raczej…. bylem. Tak tylko (nie mow nikomu) miedzy nami, dodam ze, idac pod gore schodami co jakis czas musialem robic przystanek. Jest co zasuwac.
katlia Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 Miedzy nami. Te schody sa baaardzo strome i dlugie.
mcpear Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 A propos Los Angeles - są dwa fajne miejsca, które co prawda w niektorych przewodnikach znajdziecie ale typowe wakacyjne wyjazdy na zachodnie wybrzeże je omijają: - Muzeum/biblioteka Reagana w Simi Valley - Muzeum/biblioteka Nixona w Yorba Linda Trzeba trochę się interesować historią (szczególnie najnowszą) i polityką, ale oba miejsca fajne i godne odwiedzenia. W obu miejscach świetnie widać jak te republikańsko/demokratyczne podziały społeczne wraz z oceną minionego czasu zanikają i jak ładnie amerykanie potrafią być dumni ze swojej przeszłości (która w przypadku Nixona nie kończyła się różowo)
andyopole Napisano 31 Maja 2018 Zgłoś Napisano 31 Maja 2018 3 godziny temu, katlia napisał: Miedzy nami. Te schody sa baaardzo strome i dlugie. Dają w kosc. Gdy nie ma żadnej imprezy w amfiteatrze organizowane są zawody w pokonywaniu widowni, od sceny aż po koronę. Akurat trafiłem na takie. Tam takie "żylaste" towarzystwo startuje i nie wszyscy dotarli na górę, część odpusciła.
katlia Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 Tam codziennie sa wyscigi jakies, joga, weight training. Wszystko na popis
andyopole Napisano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2018 13 minut temu, katlia napisał: Tam codziennie sa wyscigi jakies, joga, weight training. Wszystko na popis No nie mów, POPiS już i tam dotarł?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.