Kuba Tymecki Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 Witam! 7 maja wraz z rodziną przylecieliśmy na wakacje do Bostonu, przebywaliśmy tam od 7 do 22 maja, zgodnie z tym co mówiliśmy w konsulacie. Urzędnik wbił szybko wizę był bardzo miły, nie powiedział na ile, a napis jest nieczytelny, dzisiaj sprawdziłem nasz zapis z granicy, czy wyżej wymienione sformułowanie określa nasz limit pobytu? Nieźle się przestraszyłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 Czym sie przestraszyles? Dostales maksymalny pobyt 6 miesiecy, tak jak wiekszosc turystow. Teoretycznie mogles zostac do 6 listopada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Tymecki Posted July 4, 2018 Author Report Share Posted July 4, 2018 Rozumiem, a mogę prosić o wyjaśnienie co oznacza "Admit Until Data"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dudus86 Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 W stanach pierwsze wpisuje się miesiące a potem dzień myśle że stad to zamieszanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 7 minut temu, Kuba Tymecki napisał: Rozumiem, a mogę prosić o wyjaśnienie co oznacza "Admit Until Data"? Przetlumacz doslownie - Dostales pobyt do daty - 11/06/18. Jesli wyjechales wczesniej to spoko. Po prostu nie mogles przekroczyc tego terminu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 2 godziny temu, Roelka napisał: Przetlumacz doslownie - Dostales pobyt do daty - 11/06/18. Jesli wyjechales wczesniej to spoko. Po prostu nie mogles przekroczyc tego terminu. On myśli że to czerwiec a nie listopad... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 Teraz, kzielu napisał: On myśli że to czerwiec a nie listopad... Ah. Zrozumiale w sumie. Mnie okropnie denerwuje ten format daty. :p Teraz jeszcze bardziej niz zazwyczaj, gdy polowa dokumentow/rachunkow/produktow w sklepie jest w dacie "europejskiej" a druga polowa jest "amerykanska". Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 21 minut temu, Roelka napisał: Ah. Zrozumiale w sumie. Mnie okropnie denerwuje ten format daty. :p Teraz jeszcze bardziej niz zazwyczaj, gdy polowa dokumentow/rachunkow/produktow w sklepie jest w dacie "europejskiej" a druga polowa jest "amerykanska". Połowa instytucji używa amerykańskiego formatu czasu, (1.15am i 1.15ml) a druga połowa normalnego formatu (13.15) , zwanego tu dumnie i tajemniczo: "military time". To samo z jednostkami miar, imperialnymi i metrycznymi. Konia z rzedem temu Europejczykowi, ktory bedzie wiedzial ile to jest 7/64 cala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 24 minuty temu, andyopole napisał: Połowa instytucji używa amerykańskiego formatu czasu, (1.15am i 1.15ml) a druga połowa normalnego formatu (13.15) , zwanego tu dumnie i tajemniczo: "military time". To samo z jednostkami miar, imperialnymi i metrycznymi. Konia z rzedem temu Europejczykowi, ktory bedzie wiedzial ile to jest 7/64 cala. Ja na początku nie rozumiałam co mój mąż ma na myśli gdy mówił o "thirteen hundred" albo innym "fifteen hundred".. później zajarzylam, że to jest ten "military time". :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 Godzinę temu, Roelka napisał: Ah. Zrozumiale w sumie. Mnie okropnie denerwuje ten format daty. :p W języku angielskim ten format ma sens. Po angielsku powiesz April sixth 2018, czyli 4/6/2018. Po polsku szósty kwietnia 2018, czyli 6/4/2018 Kwestia przyzwyczajenia. Dodam że po 12 latach w USA już dawno przestawiłam się na cale/stopy/jardy i uncje/funty, ale temperatury w Accuweather wciąż mam ustawione w stopniach Celsjusza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.