Drummond Napisano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2019 Witam. Od zawsze moim marzeniem jest zamieszkać w USA. Byłem już tam parę razy i za każdym razem od nowa zakochiwałem się w tym miejscu. Kończę liceum. Czeka mnie egzamin dojrzałości i na końcu wybór uczelni oraz kierunku w jakim chce iść w swoim życiu. Więc przychodzę do was z pytaniem " Jakie zawody są , lub prawdopodobnie będą poszukiwane w USA? " Wiem , że nie jesteście wróżkami , ale tak z doświadczenia albo podsyłając jakiś link. Dodam tylko że jestem bardziej humanistą. W jakim kierunku polecacie iść aby mieć łatwiejszą drogę ? Myślałem o HR,PR,Dziennikarstwie i Marketingu.
andyopole Napisano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2019 Dzis kierowcy truckow. Wybitni szpece IT zawsze. Opiekunki ludzi starych zawsze. LARYNGOLODZY - poklosie masowego uzywania sluchawek prez mlodziez, bardzo perspektywiczny zawod.
katlia Napisano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2019 Jezeli na serio chcesz przyjechac do USA po zakonczeniu studiow (co radze, bo w USA to ogromne koszta) to niestety unikaj humanistyki. (Sorry. Sama jestem humanistka.) IT, finanse, accounting, data science - tak. Dziennikarstwo, marketing - nie. Zwlaszcza nie dziennikarstwo. Tutejsi po tych studiach pracy nie maja.
mola Napisano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2019 Ja myślę, że jeśli chodzi o wybór kierunku studiów dla humanisty, który mógłby dać szanse na robotę w USA to kognitywistyka. Jednak nie oszukujmy się, sam łysy fakt skończenia studiów w PL czy gdziekolwiek indziej pracy w USA nie daje...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.