elizabet11 Napisano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2019 WITAM, czy mógłby mi ktoś doradzić gdzie mogę znaleść w Polsce jakiegoś doradcę prawnego ubiegając się o wizę narzeczeńską?
kzielu Napisano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2019 30 minut temu, elizabet11 napisał: WITAM, czy mógłby mi ktoś doradzić gdzie mogę znaleść w Polsce jakiegoś doradcę prawnego ubiegając się o wizę narzeczeńską? Szukaj ludzi w US, nie w Polsce. K-1 mozna zrobic samemu jezeli nie ma sie zadnych nie-standardowych problemow (typu wyroki sadowe) ale jak bardzo chcesz to szukaj prawnika _imigracyjnego_ w stanach.
margherita_s Napisano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2019 Nie ma sensu wydawać pieniędzy na prawnika przy aplikowaniu o wizę K1. Można to zrobić samemu. Moi znajomi za prawnika zaplacili przeszlo 5 tys. USD, jest to dla mnie ogromna strata pieniędzy. Jednak jeśli juz musisz, to prawnik z USA, tak jak pisze @kzielu.
elizabet11 Napisano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 Dziękuje za informacje, wiem że moglabym to sama ogarnać ale nurtuje mnie dwie sprawy. Po pierwsze to, muszę podać 5 letnią historię zatrudnienia . Czasami pracowałam na umowe zlecenie nawet 1 dzien, ale okres umowy wynonił 3 miesiące. Czy jako chwilowo osoba bezrobotna muszę znaleźć pracę przed wypełnieniem wniosku mojego narzeczonego?
sly6 Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 Godzinę temu, elizabet11 napisał: Dziękuje za informacje, wiem że moglabym to sama ogarnać ale nurtuje mnie dwie sprawy. Po pierwsze to, muszę podać 5 letnią historię zatrudnienia . Czasami pracowałam na umowe zlecenie nawet 1 dzien, ale okres umowy wynonił 3 miesiące. Czy jako chwilowo osoba bezrobotna muszę znaleźć pracę przed wypełnieniem wniosku mojego narzeczonego? Nie musisz ponieważ możesz być osoba bezrobotna i ta wizę otrzymasz.
kzielu Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 Godzinę temu, elizabet11 napisał: Dziękuje za informacje, wiem że moglabym to sama ogarnać ale nurtuje mnie dwie sprawy. Po pierwsze to, muszę podać 5 letnią historię zatrudnienia . Czasami pracowałam na umowe zlecenie nawet 1 dzien, ale okres umowy wynonił 3 miesiące. Czy jako chwilowo osoba bezrobotna muszę znaleźć pracę przed wypełnieniem wniosku mojego narzeczonego? Te sprawy które cię nurtują, są zupełnie nieistotne. Nie maja żadnego znaczenia. Przecież będziesz emigrować, jaki sens miałoby znajdowanie zatrudnienia ? A historia jest potrzebna do background checku.
kzielu Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 22 minuty temu, cee napisał: Z tymi prawnikami że stanów też różnie bywa. 100% prawda, ale przynajmniej jest sensowna liczba ludzi ktorzy wiedza co robia. W PL - nie bardzo.
cee Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 Ja spotkałem samych nieudaczników przez których straciłem tylko hajsiwo I kilka lat. Nie mówię że nie ma fachowców, ale w mojej opinii warto zasięgnąć porad conajmniej 3 polecanych, jeśli gra jest warta świeczki. Z tego co mówicie to akurat nie dotyczy większości wniosków K1.
Jackie Napisano 1 Lutego 2019 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2019 3 godziny temu, elizabet11 napisał: Po pierwsze to, muszę podać 5 letnią historię zatrudnienia . Czasami pracowałam na umowe zlecenie nawet 1 dzien, ale okres umowy wynonił 3 miesiące. Wpisz co pamiętasz, jeśli masz opcję we wniosku by napisać "freelancer" to wpisz, resztę wyjaśnisz podczas spotkania z konsulem. 3 godziny temu, elizabet11 napisał: Czy jako chwilowo osoba bezrobotna muszę znaleźć pracę przed wypełnieniem wniosku mojego narzeczonego? Nie, nikogo to nie obchodzi czy pracujesz. BTW w jaki sposób prawnik miałby ci pomóc?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.