Yoback Posted April 2, 2019 Report Share Posted April 2, 2019 Witam wszystkich serdecznie. Jako, że moim marzeniem od zawsze było mieszkanie w US, dlatego też będę od tego roku brał udział w loterii wizowej. W związku z tym mam do was pytanie odnośnie kursów i certyfikatów. Czy w USA honorują nasze polskie certyfikaty? Np. Na wózek widłowy Na dozór i projekt instalacji elektrycznych Czy prawo jazdy(kateg. C czyli ciężarowe) jak zrobię w PL to w Us będzie łatwiej, czy jak to wygląda? Po prostu chciałbym zapewnić sobie jakieś podstawy do znalezienia pracy. Może ktoś z was wie, czy w USA jest wzięcie na tzw. Detailing?(czyszczenir aut, przygotowywanie na zloty, usuwanie wgnieceń bez lakierowania) mam w tym ogromne doświadczenie i fajnie byłoby coś w tym kierunku może podziałać. Ew. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak mógłbym się dowiedzieć(gdzie szukać) jakie są warunki prowadzenia firmy jako autohandlu?( robie to w PL) Mam na myśli jakieś pozwolenia, opłaty(w PL są z racji recyklingu, odzysku odpadów niebezpiecznych itp). Z góry dzięki. Nie chcę odpowiedzi na tacy, po prostu pomóżcie gdzie szukać pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 2, 2019 Report Share Posted April 2, 2019 5 minut temu, Yoback napisał: Witam wszystkich serdecznie. Jako, że moim marzeniem od zawsze było mieszkanie w US, dlatego też będę od tego roku brał udział w loterii wizowej. W związku z tym mam do was pytanie odnośnie kursów i certyfikatów. Czy w USA honorują nasze polskie certyfikaty? Np. Na wózek widłowy Na dozór i projekt instalacji elektrycznych Czy prawo jazdy(kateg. C czyli ciężarowe) jak zrobię w PL to w Us będzie łatwiej, czy jak to wygląda? Po prostu chciałbym zapewnić sobie jakieś podstawy do znalezienia pracy. Może ktoś z was wie, czy w USA jest wzięcie na tzw. Detailing?(czyszczenir aut, przygotowywanie na zloty, usuwanie wgnieceń bez lakierowania) mam w tym ogromne doświadczenie i fajnie byłoby coś w tym kierunku może podziałać. Ew. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak mógłbym się dowiedzieć(gdzie szukać) jakie są warunki prowadzenia firmy jako autohandlu?( robie to w PL) Mam na myśli jakieś pozwolenia, opłaty(w PL są z racji recyklingu, odzysku odpadów niebezpiecznych itp). Z góry dzięki. Nie chcę odpowiedzi na tacy, po prostu pomóżcie gdzie szukać pozdrawiam serdecznie Jeśli tak myślisz o USA to wiesz ze każdy stan ma swoje regulacje i jeśli zrobisz kurs na elektryka będziesz musiał go powtórzyć tutaj,tak samo wózki widłowe. Plus liczy się doświadczenie. Jeśli umiesz język to każdy stan ma swoje biuro co do prowadzenia biznesu. Z chęcią Ci odpowiedzą lub wskażą gdzie masz szukać, są branżowe też strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilya_ Posted April 2, 2019 Report Share Posted April 2, 2019 11 minut temu, Yoback napisał: Z góry dzięki. Nie chcę odpowiedzi na tacy, po prostu pomóżcie gdzie szukać pozdrawiam serdecznie posiedz na tym forum pare tygodni i czytaj skrupulatnie watki, a sam sobie wszystko rozwiklasz w mgnieniu oka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted April 2, 2019 Report Share Posted April 2, 2019 23 minuty temu, Yoback napisał: Witam wszystkich serdecznie. Jako, że moim marzeniem od zawsze było mieszkanie w US, dlatego też będę od tego roku brał udział w loterii wizowej. W związku z tym mam do was pytanie odnośnie kursów i certyfikatów. Czy w USA honorują nasze polskie certyfikaty? Np. Na wózek widłowy Na dozór i projekt instalacji elektrycznych Zadne, wszystko trzeba robic od nowa. Czy prawo jazdy(kateg. C czyli ciężarowe) jak zrobię w PL to w Us będzie łatwiej, czy jak to wygląda? Prawo jazdy na ciezarowki (CDL) trzeba robic od nowa, zdac jest o wiele latwiej. Po prostu chciałbym zapewnić sobie jakieś podstawy do znalezienia pracy. Może ktoś z was wie, czy w USA jest wzięcie na tzw. Detailing?(czyszczenir aut, przygotowywanie na zloty, usuwanie wgnieceń bez lakierowania) mam w tym ogromne doświadczenie i fajnie byłoby coś w tym kierunku może podziałać. Warsztatow Ci u nas dostatek, jesli cos umiesz to robote dostaniesz. Ew. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć jak mógłbym się dowiedzieć(gdzie szukać) jakie są warunki prowadzenia firmy jako autohandlu?( robie to w PL) Mam na myśli jakieś pozwolenia, opłaty(w PL są z racji recyklingu, odzysku odpadów niebezpiecznych itp). Z góry dzięki. Nie chcę odpowiedzi na tacy, po prostu pomóżcie gdzie szukać pozdrawiam serdecznie Pozostale pytania tak jak Sly6 powiedzial, kazdy stan ma inne regulacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted April 3, 2019 Report Share Posted April 3, 2019 Co do detailingu - bo to troche moj temat. To troche niszowy / luksusowy rynek. Wiekszosc amerykanow absolutnie o swoje samochody nie dba i sa to jezdzace smietniki (w sensie zawartosci wnetrza). Zdecydowana wiekszosc "entuzjastow" wszelki detailing robi samemu (wash, clay, sealant, wax, wszelkiego rodzaju paint correction itd) a rynek srodkow do tego jest kosmicznie duzy i latwo dostepny. Nieliczni za to placa - zwykle jakas rodzina z maksymalnie usyfionym w srodku minivanem po wozeniu przez rok w nim trojki dzieciakow... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.