Skocz do zawartości

Mlodzi imigranci

Kuba_kuba

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 hours ago, sly6 said:

Nie mam nic przeciwko abyś się uczył lecz ludzie z podstawą języka zdają egzaminy. Ja np w nawigacji mam włączony j.angielski i tak się uczę. 

Jak mozesz uczyc sie angielskiego na podstawie nawigacji? Wow pierwsze slysze! :D

• Odpowiedzi 34
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
8 godzin temu, Pawex1972 napisał:

To super. Mam język na poziomie komunikatywnym, ale brakuje mi wielu słów technicznych. Myślę że będzie dobrze. Ty już pracujesz jako kierowca w US? 

Ochhh, nasz @sly6 ma wszechstronna, wieloletnia praktyke we wszystkich dziedzinach…  ;)

Napisano
On 6/1/2019 at 12:42 PM, andyopole said:

: gdy zaczyna się zjazd ze wzniesienia trzeba nacisnąć hamulec by upewnić się czy jeszcze działa. Głupie ale prawdziwe.

A jak nie działa to co? Trochę za późno na reakcje skoro już zaczęliśmy z tego wzniesienia zjeżdżać :) 

Napisano
1 minutę temu, MeganMarkle napisał:

A jak nie działa to co? Trochę za późno na reakcje skoro już zaczęliśmy z tego wzniesienia zjeżdżać :) 

Majac swiadomosc "niemania" hamulcow zawsze mozna zmniejszyc szkody skrecajac w krzaki.

Poza tym, jak pojezdzisz po USA to na Interstates, w gorach, gdzie jest duzo zjazdow zauwazysz specjalne miejsca dla ciezarowek z popsutymi hamulcami. Wyglada to jak zjazd z autostrady i nawierzchnie stanowi albo drobny grys, albo piasek gdzie takim autem mozna zjechac i pozwolic mu w tej miekkiej nawierzchni wytracic predkosc i ugrzeznac (ugrzasc?).

Troche to staroswieckie bo awarie wspolczesnych hamulcow pneumatycznych praktycznie sa niemozliwe, przy braku powietrza po prostu samochod sam zahamuje, automatycznie. Moze sie przydac, gdy niedoswiadczony "siofer" przegrzeje hamulce na dlugim zjezdzie, wtedy rzeczywiscie mozna utracic zdolnosc hamowania.

A "gorki" tutaj bywaja uciazliwe.

Napisano
3 godziny temu, MeganMarkle napisał:

To wtedy zabijasz siebie, paru kierowców po drodze i niszczysz ładunek, jak kierowca tira który stracił hamulce na estakadzie w Gdyni parę lat temu.

Wcale nie taki głupi ten przepis. 

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...