Xarthisius Napisano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2019 Nie wiem czy sie komus w VO cos omsklo, ale od lipca czas oczekiwania na wize F2A skrocil sie z 2 lat do zera (+ czas procesowania, ktory jest niezerowy dalej ;-) )... W VB jest wyjasnienie: F2A: This category has become "Current" for July, and is expected to remain so through September. This action has been taken in an effort to generate an increased level of demand. Despite the large amount of registered F2A demand, currently there are not enough applicants who are actively pursuing final action on their case to fully utilize all of the available numbers under the annual limit. Once large numbers of F2A applicants do begin to have their cases brought to final action, it will be necessary to establish a date in an effort to control number use within the annual limit. Therefore, readers should be aware that this “Current” status will not continue indefinitely, but it is not possible to say at present how soon corrective action will be required. [1] https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2019/visa-bulletin-for-july-2019.html
Jackie Napisano 13 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2019 Super! Ciekawe jak szybko ludzie się połapią i wsio znów się zapcha
Alann Napisano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2019 Czy jesli ktos na terenie usa wezmie slub z rezydentem powiedzmy w najblizszym tygodniu I zlozy petycje to czy zlapie sie w te ramy czasowe ?
Xarthisius Napisano 15 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2019 2 hours ago, Alann said: Czy jesli ktos na terenie usa wezmie slub z rezydentem powiedzmy w najblizszym tygodniu I zlozy petycje to czy zlapie sie w te ramy czasowe ? Tak, na terenie USA, jezeli kategoria jest current, pozwala to na rownoczesne zlozenie i485 razem z i130.
mcpear Napisano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2019 Co w domyśle pozwala na złożenie aplikacji o EAD (prawo do podjęcia pracy w okresie oczekiwania na decyzję o GC) a także o AP (czyli prawo do podróży poza teren USA bez ryzyka, że Ciebie nie wpuszczą po podróży) w tym samym czasie.
Tazbiereks Napisano 31 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Czy dalej to dziala ? Jestem w US jako GC holder . Moja dziewczyna wjechala na vise turystyczna Czy mozemy sie pobrac i oczekiwac na to by ona dostala GC bez wyjazdu a USA ?
andyopole Napisano 31 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 57 minut temu, Tazbiereks napisał: Czy dalej to dziala ? Jestem w US jako GC holder . Moja dziewczyna wjechala na vise turystyczna Czy mozemy sie pobrac i oczekiwac na to by ona dostala GC bez wyjazdu a USA ? Nielegalny pobyt jest napewno wybaczany w sytuacji poslubienia obywatela USA. Obawiam się że zony zielonokartowca ten przywilej nie obejmuje. Możecie się pobrać a gdy zrobisz obywatelstwo, wtedy ja zasponsorujesz.
Tazbiereks Napisano 31 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Dnia 13.06.2019 o 07:51, Xarthisius napisał: Ona ma legally pobyt do konca listopada wjechala na visie 2 miesiace temu I dostala ja na pol roku
andyopole Napisano 31 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 Przecież nie zalegalizuje pobytu do końca listopada. Potem już będzie nielegalnie.
Tazbiereks Napisano 31 Lipca 2019 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2019 W listopadzie konczy sie jej Visa. Wiec rozumiem ze to nic jej nie daje ze bedzie so wtedy legalnie a my wezmiemy np jutro slub na terenie USA tak ? I musi wrocic do Polski I bede musial czekac na nia ? Dobrze rozumiem ? Jesli tak to zle widocznie zrozumielm komentarz of mcpeak o aplikacji EAD
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.