nadrugikoniecswiata Napisano 12 Września 2019 Zgłoś Napisano 12 Września 2019 Cześć, będę w czasie premiery nowego iPhone w Portland. Gdzieś czytałem że sales tax w OR wynosi 0%. Ktoś potwierdzi że kupując iPhone w Portland nie doliczą mi tych kilku procent taxu od sprzedaży ? Pozdrowienia z Reno, NV
Jackie Napisano 12 Września 2019 Zgłoś Napisano 12 Września 2019 26 minut temu, nadrugikoniecswiata napisał: Cześć, będę w czasie premiery nowego iPhone w Portland. Gdzieś czytałem że sales tax w OR wynosi 0%. Ktoś potwierdzi że kupując iPhone w Portland nie doliczą mi tych kilku procent taxu od sprzedaży ? Pozdrowienia z Reno, NV Jeśli wierzyć ludziom z przeróżnych forów - tak, gdy kupisz iPhona w Oregonie nie zapłacisz sales tax.
mcpear Napisano 13 Września 2019 Zgłoś Napisano 13 Września 2019 Ciekawe jak będzie z tą premierą w sklepach. Pamiętam, że przy poprzednich zdarzało się, że kolejki ustawiały się na kilka dni / godzin przed otwarciem sklepów i dziennie rzucali do sklepu mniej telefonów niż osób w kolejce. Ponoć przez olbrzymie zainteresowanie - aczkolwiek była to zawsze "żywa reklama" sklepu - wiec nie zdziwię się jak Apple czynił to celowo. W pierwsze dni też nie wszystkie wersje kolorystyczne + pojemnościowe są dostępne. Często tylko największe modele - bądź na to gotowy też. Ja kupowałem 5s chyba 4 dni po premierze w sklepie. Tylko space grey i tylko 128GB był wtedy dostępny. Kolejka była chyba na 30 osób przed sklepem i przy otwarciu sklepu pracownik Apple'a zapowiedział nam, że mamy wyjątkowe szczęście bo przywieźli 50 telefonów i wyjdziemy dziś z najnowszym IPhonem w ręce - to nasz "lucky day" Tej jego śmiertelnej powagi jak nam to ogłaszał nie zapomne długo
andyopole Napisano 13 Września 2019 Zgłoś Napisano 13 Września 2019 23 godziny temu, nadrugikoniecswiata napisał: Cześć, będę w czasie premiery nowego iPhone w Portland. Gdzieś czytałem że sales tax w OR wynosi 0%. Ktoś potwierdzi że kupując iPhone w Portland nie doliczą mi tych kilku procent taxu od sprzedaży ? Pozdrowienia z Reno, NV Póki co a przynajmniej do mojego wyjazdu dwa tygodnie temu sales taxu w Oregonie nie było. Jutro wracam więc sprawdzę czy się coś nie zmieniło i dam znać.
sobota Napisano 13 Września 2019 Zgłoś Napisano 13 Września 2019 Dnia 12.09.2019 o 22:21, nadrugikoniecswiata napisał: Cześć, będę w czasie premiery nowego iPhone w Portland. Gdzieś czytałem że sales tax w OR wynosi 0%. Ktoś potwierdzi że kupując iPhone w Portland nie doliczą mi tych kilku procent taxu od sprzedaży ? Pozdrowienia z Reno, NV Kilka lat temu robiłam zakupy w Apple (OR), które przywiozłam do PL. Nie dość, że bez tax'u, to nawet uznali polską legitymację studencką, dzięki której dostałam zniżkę
rzecze1 Napisano 15 Września 2019 Zgłoś Napisano 15 Września 2019 Dnia 13.09.2019 o 03:56, mcpear napisał: (...) i przy otwarciu sklepu pracownik Apple'a zapowiedział nam, że mamy wyjątkowe szczęście bo przywieźli 50 telefonów i wyjdziemy dziś z najnowszym IPhonem w ręce - to nasz "lucky day" Tej jego śmiertelnej powagi jak nam to ogłaszał nie zapomne długo To jest coś co do dnia dzisiejszego za kazdym razem mnie w Ameryce jednocześnie bawi i szokuje.Tacy właśnie ludzie jak piszesz - ze "śmiertelną powagą". To jest naprawdę raj dla wszelkich korporacji Co do IPhone'a to się nie wypowiem... bo dalej - z coraz większym trudem - uzywam Blackberry... ... ale te relacje z kolejek po nowe produkty zawsze mi przypominają reportaze Davida Attenborough z afrykańskiej sawanny...
andyopole Napisano 15 Września 2019 Zgłoś Napisano 15 Września 2019 Dnia 13.09.2019 o 12:41, andyopole napisał: Póki co a przynajmniej do mojego wyjazdu dwa tygodnie temu sales taxu w Oregonie nie było. Jutro wracam więc sprawdzę czy się coś nie zmieniło i dam znać. Już jestem w domu, zrobiłem właśnie małe zakupy i sales taxu nie ma!
Joanna30 Napisano 16 Września 2019 Zgłoś Napisano 16 Września 2019 7 godzin temu, rzecze1 napisał: Co do IPhone'a to się nie wypowiem... bo dalej - z coraz większym trudem - uzywam Blackberry... ... Jak to cudownie "poznać" kogoś, kto też używa BB Ja się ostatnio z priva przerzuciłam na key2, bo priv coraz gorzej sobie radził, a key2 radzi sobie bosko!
andyopole Napisano 16 Września 2019 Zgłoś Napisano 16 Września 2019 7 godzin temu, rzecze1 napisał: To jest coś co do dnia dzisiejszego za kazdym razem mnie w Ameryce jednocześnie bawi i szokuje.Tacy właśnie ludzie jak piszesz - ze "śmiertelną powagą". To jest naprawdę raj dla wszelkich korporacji ... Parę lat temu pewien mechanik zalecil mi natychmiastowa wymiane klockow hamulcowych. Mine mial taką jakby miał z tych klocków co najmniej doktorat. Wymieniłem po dwóch latach bo zdjąłem koło ale tak naprawdę mogłem jeszcze jeździć.
rzecze1 Napisano 17 Września 2019 Zgłoś Napisano 17 Września 2019 Dnia 16.09.2019 o 06:54, Joanna30 napisał: Jak to cudownie "poznać" kogoś, kto też używa BB Ja się ostatnio z priva przerzuciłam na key2, bo priv coraz gorzej sobie radził, a key2 radzi sobie bosko! Hah! Ja do lat uzywałem BB Classic, czyli totalnie prehistoria jeśli chodzi o system operacyjny, niczego juz oficjalnie nie wspierał... nawet swojej własnej naprostrzej przeglądarki internetowej... Ale był niezniszczalny, poręczny, a i jeśli samemu się zciągnęło i zainstalowało odpowiednie oprogramowanie to aplikacje Androida działały bez problemu. Niestety po tym jak go zgubiłem w zeszłym roku w Izraleu, ten "nowy" Classic którego kupiłem... juz nie jest juz taki sam i wydaje się miec duzo gorszą jakosc jeśli chodzi o hardware. Nawet ładowarka która niby jest markowa, działa tylko wtedy gdy telefon lezy "twarzą w dół"..... Zatem to było wielkie rozczarowanie... No i tez od kiedy nam zmienili firmowy kontrakt na Samsunga kilka lat temu... tak muszę przyznac ze - nie mając tu wyjścia - zacząłem się powoli przyzwyczajac.. i teraz chyba takze prywantnie w przyszłości będę musiał opuścic markę BB... Ale najpierw, skoro chwalisz, to sprawdzę ten Key2
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.