andyopole Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 Poczytaj sobie jakie miasta-metropolie znajdują się w tej strefie. USA to kraj właściwie bezludny. Pomimo tego że ma najwięcej ludności w zachodnim swiecie to srednia zaludnienia jest bardzo niska, nizsza niz np w Polsce. Pogoogluj sobie. Mnie się nie chce.
ditter Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 Zauważ jak gęsto jest zaludnione wschodnie wybrzeże, a jak widać wszystkie główne miasta się na ten 100 milowy pas łapią. Podobnie z luźniej zaludnionym zachodem kraju - główne miasta również w tym pasie
ilya_ Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 10 godzin temu, BartekWSH napisał: Tak przy okazji ICE, w Piatek zrobili nalot na fabryke niedaleko Chicago oraz agencje pracy, która zlecała pracę nielegalnym na podstawie fałszywych SSN. i teraz ktos powie, ok deportujecie ich...to kto bedzie te prace wykonywal ?
andyopole Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 2 minuty temu, ilya_ napisał: i teraz ktos powie, ok deportujecie ich...to kto bedzie te prace wykonywal ? Ten komu za te pracę dobrze zapłacą. Dadzą ubezpieczenie, itd. itp. Z powodu wyższych kosztów produkty firmy zdrozeja. Jeśli nie da rady to upadnie.
ilya_ Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 Teraz, andyopole napisał: Ten komu za te pracę dobrze zapłacą. Dadzą ubezpieczenie, itd. itp. Z powodu wyższych kosztów produkty firmy zdrozeja. Jeśli nie da rady to upadnie. czarni leza na ulicach tu w ny....dzis o 1 sie o malo nie wyje...z rana Ktos tu na forum pisal, ze deportujac ludzi np tych co pracuja gdzies tam na farmach - ja pytam: kto bedzie taka prace wykonywal ? odpowiem: "Ten komu za te pracę dobrze zapłacą. Dadzą ubezpieczenie, itd. itp. Z powodu wyższych kosztów produkty firmy zdrozeja. Jeśli nie da rady to upadnie."
andyopole Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 2 godziny temu, ilya_ napisał: czarni leza na ulicach tu w ny....dzis o 1 sie o malo nie wyje...z rana Ktos tu na forum pisal, ze deportujac ludzi np tych co pracuja gdzies tam na farmach - ja pytam: kto bedzie taka prace wykonywal ? odpowiem: "Ten komu za te pracę dobrze zapłacą. Dadzą ubezpieczenie, itd. itp. Z powodu wyższych kosztów produkty firmy zdrozeja. Jeśli nie da rady to upadnie." Jakie to proste...
BartekWSH Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 12 godzin temu, andyopole napisał: Poczytaj sobie jakie miasta-metropolie znajdują się w tej strefie. USA to kraj właściwie bezludny. Pomimo tego że ma najwięcej ludności w zachodnim swiecie to srednia zaludnienia jest bardzo niska, nizsza niz np w Polsce. Pogoogluj sobie. Mnie się nie chce. Znam wszystkie większe miasta i stany oraz położenie na mapie ale nie o to mi chodziło, myślałem o czymś innym. Nie jestem do końca przekonany, ze 2/3 osoby mieszka w tym pasie 100 mil od granicy, ze względu na migracje np. słyszałem opinie młodych, ze po studiach wybierają Atlantę ze względu na dużą ilość korporacji a przy tym niskie koszty życia. Słyszałem również opinie starszych, którzy po przejściu na emeryturę przeprowadzają się do: Utah, Colorado, Idaho. Kolejną grupą są osoby, które posiadają poszukiwany na rynku pracy zawód i chciałyby zmniejszyć koszty życia (NY, San Francisco, LA) i wybierają Dallas TX lub Charlotte NC.
marwin Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 3 godziny temu, ilya_ napisał: Ktos tu na forum pisal, ze deportujac ludzi np tych co pracuja gdzies tam na farmach - ja pytam: kto bedzie taka prace wykonywal ? odpowiem: "Ten komu za te pracę dobrze zapłacą. Dadzą ubezpieczenie, itd. itp. Z powodu wyższych kosztów produkty firmy zdrozeja. Jeśli nie da rady to upadnie." @ilya_ - z bardzo waskiego podworka poznanego w IA i obu Dakotach - nie spotkalem ZADNEGO nielegalnego na tutejszych farmach. Podejrzewam, ze osoba nielegalna ma male szanse na prace w rolnictwie na tych terenach. Byc moze beda jacys nielegalni na polach naftowych Bakken, ale ja rowniez nie spotkalem. Pracy dla niewykfalifikowanych osob jest w tych regionach b. duzo.
ilya_ Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 1 godzinę temu, andyopole napisał: Jakie to proste... @andyopole @katlia
ilya_ Napisano 21 Października 2019 Zgłoś Napisano 21 Października 2019 21 minut temu, marwin napisał: @ilya_ - z bardzo waskiego podworka poznanego w IA i obu Dakotach - nie spotkalem ZADNEGO nielegalnego na tutejszych farmach. Podejrzewam, ze osoba nielegalna ma male szanse na prace w rolnictwie na tych terenach. Byc moze beda jacys nielegalni na polach naftowych Bakken, ale ja rowniez nie spotkalem. Pracy dla niewykfalifikowanych osob jest w tych regionach b. duzo. niestety reka trumpowska zaczyna siegac juz do colorado i do californii [pokazalem wyzej].
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.