Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Napisano

Cześć,

Postanowiłem napisać, bo mam wątpliwości co do pytania o karalność we wniosku esta. Widziałem inne tematy, ale chciałbym doprecyzować.

Około 10 lat temu zostałem skazany przez sąd na grzywnę za wykroczenie. Z tego co się orientuję to w USA też taki występek jest wykroczeniem.

Stąd też pytanie czy mogę odpowiedzieć przecząco. Z tego co mi wiadomo nigdy nie jest to rejestrowane w KRK. Jak interpretować "crime" w pytaniu? Czy jako przestępstwo czy ogólnie występek/zatarg z prawem? Mogę wpisać "no" ? 

Do tego dochodzi jeszcze kwestia, że byłem zatrzymany za podejrzenie o przestępstwo, ale po kilku godzinach mnie wypuszczono bez jakichkolwiek zarzutów. W tym czasie zdjęto mi odciski palców itp. Czy ma to w ogóle jakieś znaczenie? 

Dzieki

Napisano

@MiMi1988 to chyba zalezy za co bylo to wykroczenie. Pytania dokladnie sformulowane sa tak jak ponizej. 

1. Have you ever been arrested or convicted for a crime that resulted in serious damage to property, or serious harm to another person or government authority?
  2. Have you ever violated any law related to possessing, using, or distributing illegal drugs?