katlia Napisano 30 Marca 2020 Zgłoś Napisano 30 Marca 2020 20 minut temu, Kacper22 napisał: I jeśli pracodawca zgodzi sie mnie sponsorować na GC to na ile jest ona przyznawana? Bo z tego co czytałem to dostaje się ją na jakiś czas i mozna potem przedłużyć? Green Card to pozwolenie permanentnego pobytu w kraju.
Kacper22 Napisano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Napisano 30 Marca 2020 2 minuty temu, katlia napisał: Nie. Jezeli nie masz sponsora, to nie mozesz niczego przedluzyc. Wracasz do Polski po studiach i tym jednym roku pracy. ok dzięki
Kacper22 Napisano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Napisano 30 Marca 2020 1 godzinę temu, katlia napisał: Green Card to pozwolenie permanentnego pobytu w kraju. Aha czyli np gdybym zatrudnił się jako kierowca trucków na jakieś 2 lata, pracodawca załatwiłby mi zieloną kartę, to wtedy np po jakimś czasie mógłbym odejść z tej firmy i po wcześniejszym uzyskaniu gc zostać na stałe?
pelasia Napisano 30 Marca 2020 Zgłoś Napisano 30 Marca 2020 4 minuty temu, Kacper22 napisał: Aha czyli np gdybym zatrudnił się jako kierowca trucków na jakieś 2 lata, pracodawca załatwiłby mi zieloną kartę, to wtedy np po jakimś czasie mógłbym odejść z tej firmy i po wcześniejszym uzyskaniu gc zostać na stałe? Chyba wymagaja podpisania kontraktu na ileś tam lat, z tego co pamiętam ktoś pisal.
Kacper22 Napisano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Napisano 30 Marca 2020 1 minutę temu, pelasia napisał: Chyba wymagaja podpisania kontraktu na ileś tam lat, z tego co pamiętam ktoś pisal. Aa rozumiem, no ale zawsze jakieś wyjście awaryjne haha
mcpear Napisano 30 Marca 2020 Zgłoś Napisano 30 Marca 2020 12 minutes ago, Kacper22 said: Aha czyli np gdybym zatrudnił się jako kierowca trucków na jakieś 2 lata, pracodawca załatwiłby mi zieloną kartę, to wtedy np po jakimś czasie mógłbym odejść z tej firmy i po wcześniejszym uzyskaniu gc zostać na stałe? Tak. Przeważnie zerwanie kontraktu przed okresem chyba 3 czy 5 lat "karane" jest jakąś karą umowną. Ale jest to opcja otwarta (przynajmniej była przed kryzysem), ale wymagali jeśli się nie mylę 3 lat doświadczenia w Europie na ciężarówkach
Jackie Napisano 30 Marca 2020 Zgłoś Napisano 30 Marca 2020 Ja pierdzielę, co jeszcze zrobisz żeby tu się dostać? Ameryka to tylko kraj, w dodatku w którym niewesoło teraz się dzieje. Jakbyś z kraju gdzie psy doopami szczekają pisał to jeszcze bym zrozumiała, ale z Polski??? Skończ studia ZA DARMO, zdobądź zawód na które będzie zapotrzebowanie i staraj się o wizę. Gwarantuję że kierowców ciężarówek wkrótce będzie tu od groma i sprowadzanie ich zza granicy się skończy. Pożądane zawody z reguły są pożądane przez pewien czas, kto wie co będzie za parę lat.
katlia Napisano 30 Marca 2020 Zgłoś Napisano 30 Marca 2020 Jackie ma racje. 3 milliony Amerykanow w zeszlym tygodniu wyslalo papiery na bezrobocie. Jest mowa ze bezrobocie moze byc nawet 30% w przeciagu nastepnych kilku miesiecy, wiec zapowiada sie nie recesja, ale depresja. Prac tu nie bedzie. Tanich college'ow nie bedzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.