Skocz do zawartości

DV 2021 - wątek dla osób które wygrały GC i mają pytania

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 godziny temu, Xarthisius napisał:

Tu wychodzi troche pazernosc tych placowek. W innych placowkach/ambasadach przy DV wymagaja 2NL do medical, zeby uniknac sytuacji, ze osoby ktorym sie "niespieszy" zaklepia terminy tym, ktorzy faktycznie maja interview. Co maja zrobic osoby, ktore dostana zaproszenia na wrzesien, a najblizszy wolny termin na medical bedzie po 30 wrzesnia?

W Krakowie najbliższy termin do lekarza na chwilę obecną do lekarza to 29 wrzesień (mam tu na myśli wizytę u doktora, a nie badania).

• Odpowiedzi 872
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A co się dzieje w sytuacji jeśli ma się termin w ambasadzie, a nie ma wolnych miejsc u lekarza? Czy Lekarze akceptowani przez Konsulaty są w stanie jakoś zmieścić osoby na wizytę, aby były przynajmniej po pierwszej? Czy np. samemu można zrobić sobie krew i rtg a potem cierpliwie czekać na wizytę? Czy wywiady są bez wizyty lekarskiej i dopiero decyzja o przyznaniu wizy jest w terminie późniejszym?

To kompletna dezorganizacja w sytuacji, kiedy zaproszenia są wydawanie z 2 tyg wyprzedzeniem... co za bałagan...

My dalej czekamy :/ KCC odpowiedziało nam w sobotę na mail z początku lipca - ze dalej są procesowane nasze dokumenty i mamy czekać - ot standardowa odpowiedź po prawie 2 miesiącach od zapytania :/ 

Napisano
29 minutes ago, Padme said:
  1. A co się dzieje w sytuacji jeśli ma się termin w ambasadzie, a nie ma wolnych miejsc u lekarza?
  2. Czy Lekarze akceptowani przez Konsulaty są w stanie jakoś zmieścić osoby na wizytę, aby były przynajmniej po pierwszej?
  3. Czy np. samemu można zrobić sobie krew i rtg a potem cierpliwie czekać na wizytę?
  4. Czy wywiady są bez wizyty lekarskiej i dopiero decyzja o przyznaniu wizy jest w terminie późniejszym?
  1. Nic, idziesz na rozmowe bez badan.
  2. Oby...
  3. Nie
  4. Tak, ale jezeli nie uzyskasz badan do 30 wrzesnia, to wiza przepada.
Napisano
6 godzin temu, Szymon44 napisał:

O 20 dostałem zaproszenie na 14 września, jutro będę w Warszawie i spróbuje się wcisnąć na badania może jakoś się uda. Trzymajcie kciuki!!!

Gratulacje!!! 

jaki masz Cn? Daj znać czy udało się wcisnąć w termin u lekarza :)

Napisano
7 godzin temu, Szymon44 napisał:

O 20 dostałem zaproszenie na 14 września, jutro będę w Warszawie i spróbuje się wcisnąć na badania może jakoś się uda. Trzymajcie kciuki!!!

Gratuluję! Czy ktoś z Was również dostał wczoraj zaproszenie? Zastanawiam się, czy wciąż wysyłają do grupy osób, czy teraz już do pojedynczych gdy widzą, że mają jakieś wolne miejsca w Ambasadzie. 

Napisano
53 minuty temu, Szymon44 napisał:

Cn 23**, teraz tylko zdążyć ogarnąć lekarza 

A kiedy wysyłałeś skany? Czekałeś na zapytanie z KCC?

Napisano
Godzinę temu, Padme napisał:

A kiedy wysyłałeś skany? Czekałeś na zapytanie z KCC?

Skany wysłałem na początku lipca, zwrot ze wszystko się zgadza dostałem po paru dniach i czekałem 

Napisano
Gratuluję! Czy ktoś z Was również dostał wczoraj zaproszenie? Zastanawiam się, czy wciąż wysyłają do grupy osób, czy teraz już do pojedynczych gdy widzą, że mają jakieś wolne miejsca w Ambasadzie. 

Wydaje się ze Ambasada zmieniła podejście - bo wczoraj wysłali bardzo dużo i ba każdy dzień a nie tylko na czwartki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...