Padme Napisano 19 Października 2021 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 Statusu już nie sprawdzimy żadnych statystyk dv2021 po 30.09 chyba też nigdzie nie ma. Albo zostaje nam odpuścić sprawę i pogodzić się, ze niestety tego szczęścia zabrakło i jeśli komuś zależy brać udział w kolejnych loteriach, albo łudzić się i czekać na ruch z KCC. :/ szkoda tylko tego 1,5 roku życia w zawieszeniu i planowania
jullav Napisano 19 Października 2021 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 O Rai nie wiem, ale wszystkie sprawy skonsolidowane u Mehty: rezerwacja wiz jest tylko i wylacznie dla powodow: Jestem w Rai i nie ma on nic wspólnego z Mehta. Mamy inna sędzie Chutkan, która wydała decyzje o 966 dodatkowych wiz dla Schengen bez preferencji powodów.
jullav Napisano 19 Października 2021 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 Tutaj wyciąg z jej decyzji - patrzcie pkt 2Jedyna niewiadoma jest kiedy będą wydane. I właśnie o to teraz są rozmowy.
Padme Napisano 19 Października 2021 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 Statystycznie 37 wiz na ambasadę ale u nas poza Polakami obsługują Białoruś, poza tym moze są osoby zmieniające ambasady, więc jakby nie patrzeć statystyka nie daje wielkich szans
jullav Napisano 19 Października 2021 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 Statystycznie 37 wiz na ambasadę ale u nas poza Polakami obsługują Białoruś, poza tym moze są osoby zmieniające ambasady, więc jakby nie patrzeć statystyka nie daje wielkich szans Warszawa ma najwiecej wniosków, popatrz ile jest wygranych w tych innych, tam są znikome liczby. Tak ze większość z tych wiz pójdzie na Warszawę i podejrzewam ze będą iść po kolei wg CN. A Ci którzy już maja DQ to myśle ze na bank pójdą (jeżeli jeszcze tacy zostali).
Padme Napisano 19 Października 2021 Zgłoś Napisano 19 Października 2021 1 minutę temu, jullav napisał: Warszawa ma najwiecej wniosków, popatrz ile jest wygranych w tych innych, tam są znikome liczby. Tak ze większość z tych wiz pójdzie na Warszawę i podejrzewam ze będą iść po kolei wg CN. A Ci którzy już maja DQ to myśle ze na bank pójdą (jeżeli jeszcze tacy zostali). Myślisz, że skoro samo KCC prosiło nas o skany to jest szansa na spotkanie w ambasadzie?
katarzyna_gawor Napisano 20 Października 2021 Zgłoś Napisano 20 Października 2021 Czytając ostatnie ze stron z wątku cały czas się zastanawiam dlaczego tak wielu osobom zrobiono nadzieję, a realnie przyznano tak mało... Jak są liczone te wizy? Bo jeśli wylosowano 55 tys. +-, wydano coś koło 22 tys. to każda z tych osób pojechała z mężem, mężem + dziećmi? I nie miało być tak, że DV2021 miało wszystkie rozmowy do 30.09.2021? Zatem jeśli wygrałam 2022 to patrząc na Waszą edycję i to co się zadziało mogę zapobiegawczo zaaplikować raz jeszcze na 2023? Wszystkim, którym się udało przejść cały proces serdeczne gratulacje i życzę powodzenia!
jullav Napisano 20 Października 2021 Zgłoś Napisano 20 Października 2021 Czytając ostatnie ze stron z wątku cały czas się zastanawiam dlaczego tak wielu osobom zrobiono nadzieję, a realnie przyznano tak mało... Jak są liczone te wizy? Bo jeśli wylosowano 55 tys. +-, wydano coś koło 22 tys. to każda z tych osób pojechała z mężem, mężem + dziećmi? I nie miało być tak, że DV2021 miało wszystkie rozmowy do 30.09.2021? Zatem jeśli wygrałam 2022 to patrząc na Waszą edycję i to co się zadziało mogę zapobiegawczo zaaplikować raz jeszcze na 2023? Wszystkim, którym się udało przejść cały proces serdeczne gratulacje i życzę powodzenia! W dv2021 wylosowano ponad 100tys osób, z czego tylko 55k miało dostać wizy. W normalnych latach było wydawane Ok 50tys i dochodziło do numeru caseu ok 35*** (współczynnik sie różni w regionach, generalnie srednio jest ok 2 osoby na case). Oni zawsze wylosowuja więcej caseow niż jest wiz dostępnych.W tym roku przez różne bany ambasady nie wydawały wizy i również KCC nic nie robiło przez pol roku. Jak już zaczęli wydawać to było już zamalo czasu żeby zdążyć przeprocesowac wszystkie casey, które by się zmieściły w tych 50k wizach. Niestety loteria nie jest priorytetem DOS ani prezydenta, a wiec nikt nie zamierzał poprawiać tej sytuacji póki nie wtracily się sady. Dlaczego wylosowali tak dużo ludzi? Z interview człowieka odpowiedzialnego ze bulletiny słyszałam ze się bali ze będzie zamalo ludzi chętnych pojechać przez covid. Ale niestety ich strategia tylko pogorszyła sytuacje.
Padme Napisano 20 Października 2021 Zgłoś Napisano 20 Października 2021 15 minut temu, katarzyna_gawor napisał: Czytając ostatnie ze stron z wątku cały czas się zastanawiam dlaczego tak wielu osobom zrobiono nadzieję, a realnie przyznano tak mało... Jak są liczone te wizy? Bo jeśli wylosowano 55 tys. +-, wydano coś koło 22 tys. to każda z tych osób pojechała z mężem, mężem + dziećmi? I nie miało być tak, że DV2021 miało wszystkie rozmowy do 30.09.2021? Zatem jeśli wygrałam 2022 to patrząc na Waszą edycję i to co się zadziało mogę zapobiegawczo zaaplikować raz jeszcze na 2023? Wszystkim, którym się udało przejść cały proces serdeczne gratulacje i życzę powodzenia! Katarzyno wizy są liczone na osobę, jeśli jedna aplikująca osoba ma rodzinę 4 osobową to wydają 4 wizy, wiec ta suma 22 000 to ilość osób, które wylosowały plus członkowie Rodziny, wiec CN jest zdecydowanie mniej. Ja mam ( a raczej miałam ;)) CN 202** wiec relatywnie po środku i jakby nie covid szansa na dostanie wizy była, ale widzisz realna sytuacja pokazuje, że żyliśmy nadzieją przez prawie 2 lata i nic z tego nie wyszło
katarzyna_gawor Napisano 20 Października 2021 Zgłoś Napisano 20 Października 2021 4 minuty temu, Padme napisał: Katarzyno wizy są liczone na osobę, jeśli jedna aplikująca osoba ma rodzinę 4 osobową to wydają 4 wizy, wiec ta suma 22 000 to ilość osób, które wylosowały plus członkowie Rodziny, wiec CN jest zdecydowanie mniej. Ja mam ( a raczej miałam ;)) CN 202** wiec relatywnie po środku i jakby nie covid szansa na dostanie wizy była, ale widzisz realna sytuacja pokazuje, że żyliśmy nadzieją przez prawie 2 lata i nic z tego nie wyszło Kurczę, to strasznie przykre... Na pewno już wszystko miałaś ustalone, przygotowane itd... Ale mam nadzieję, że nie stracisz nadziei, będziesz jeszcze brała udział w DV i w końcu się uda
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.