Krystian321 Napisano 17 Listopada 2021 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2021 Cześć, czy u kogoś jeszcze coś ruszyło? Ktoś jeszcze liczy, że się uda?
Szymon44 Napisano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2021 Mam pytanie, trafiła mi się dziwna sytuacja. Mianowicie, udało mi się wygrać GC i mam na niej lecieć do pracy (wysyła mnie firma z Polski), i przez nie dogadanie pani z biura złożyła dla mnie wniosek o ESTE który został odrzucony. Dzwoniłem do ambasady i Pani z Warszawy twierdzi, że jeśli moja visa z GC jest aktualna to nie ma problemu i na spokojnie mogę podróżować. I teraz pytanie czy odrzucili mi ESTE przez GC i czy rzeczywiście nie będzie żadnego problemu? @Xarthisius co o tym myślisz?
Roelka v.2 Napisano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2021 14 minutes ago, Szymon44 said: Mam pytanie, trafiła mi się dziwna sytuacja. Mianowicie, udało mi się wygrać GC i mam na niej lecieć do pracy (wysyła mnie firma z Polski), i przez nie dogadanie pani z biura złożyła dla mnie wniosek o ESTE który został odrzucony. Dzwoniłem do ambasady i Pani z Warszawy twierdzi, że jeśli moja visa z GC jest aktualna to nie ma problemu i na spokojnie mogę podróżować. I teraz pytanie czy odrzucili mi ESTE przez GC i czy rzeczywiście nie będzie żadnego problemu? @Xarthisius co o tym myślisz? Skoro masz zielona karte to po co martwisz sie ESTA? Nie ma znaczenia dlaczego odrzucili ci ESTA. Rezydencji nie kwalifikuja sie do otrzymania wiz nieimigracyjnych/ESTA.
Szymon44 Napisano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2021 3 minuty temu, Roelka v.2 napisał: Skoro masz zielona karte to po co martwisz sie ESTA? Nie ma znaczenia dlaczego odrzucili ci ESTA. Rezydencji nie kwalifikuja sie do otrzymania wiz nieimigracyjnych/ESTA. Jedynym moim zmartwieniem jest to, że jeszcze nie byłem w Stanach i fizycznie nie mam GC i dla tego mam taką nutke niepewności. Ale już upewniłaś mnie, że wszystko będzie git
jullav Napisano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2021 Jedynym moim zmartwieniem jest to, że jeszcze nie byłem w Stanach i fizycznie nie mam GC i dla tego mam taką nutke niepewności. Ale już upewniłaś mnie, że wszystko będzie git Masz wizę imigracyjna i pakiet dokumentów. Na wjeździe dasz paszport z dokumentami i nawet Cię nie będą pytać o żadna ESTE. Tym bardziej ze sprawdzają wszystko jeszcze na odlocie wiec już tam jeśli coś zapytają to można wyjaśnić.
ala2022 Napisano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2021 W dniu 17.11.2021 o 22:09, Krystian321 napisał: Cześć, czy u kogoś jeszcze coś ruszyło? Ktoś jeszcze liczy, że się uda? jestem z dv22, przeglądałam ten czat, gdy szukałam ogólnych info. Nie wiem, czy wiesz, ale ambasady muszą jakoś wydać tych 900 wiz z lawsuit, NVC zaczęło modyfikować system pod to ostatnio, więc może zadzwoń do ambasady i zapytaj jak to w praktyce wygląda i komu te wizy wydadzą.
Xarthisius Napisano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2021 1 hour ago, ala2022 said: jestem z dv22, przeglądałam ten czat, gdy szukałam ogólnych info. Nie wiem, czy wiesz, ale ambasady muszą jakoś wydać tych 900 wiz z lawsuit, NVC zaczęło modyfikować system pod to ostatnio, więc może zadzwoń do ambasady i zapytaj jak to w praktyce wygląda i komu te wizy wydadzą. No, ale dodajmy, ze oficjalne stanowisko jest takie, ze system nie bedzie gotowy wczesniej niz w kwietniu 2022, a w miedzyczasie DOJ zlozyl apelacje i wszyscy spodziewaja sie, ze stay bedzie zaraz potem...
kazek100 Napisano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2022 Witam wszystkich . Mam pytanie . Otóż jesteśmy zwycięzcami loterii wizowej DV 2021 . W marcu chcemy wyjechać , imam pytanie czy musimy poddać się szczepieniu przed wylotem ,czy tylko wystarczy 24 godzinny test . Gdzieś wyczytałem ,że obywatele USA i posiadacze zielonej karty są zwolnieni ze szczepień . Proszę jeżeli coś wiecie o odpowiedź .Z góry dziękuję .
Padme Napisano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2022 Czy coś w naszej edycji się rusza? Jest jeszcze szansa odblokowania naszych wygranych numerów? Statusu sprawy już nie sprawdzimy, ale może macie jakieś info
jullav Napisano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2022 Witam wszystkich . Mam pytanie . Otóż jesteśmy zwycięzcami loterii wizowej DV 2021 . W marcu chcemy wyjechać , imam pytanie czy musimy poddać się szczepieniu przed wylotem ,czy tylko wystarczy 24 godzinny test . Gdzieś wyczytałem ,że obywatele USA i posiadacze zielonej karty są zwolnieni ze szczepień . Proszę jeżeli coś wiecie o odpowiedź .Z góry dziękuję .Najlepiej sprawdzić na stronie CDC, kilka miesięcy temu było Ok bez szczepienia, teraz nie jestem na 100% pewna. Ale nawet wtedy jak było to linie lotnicze zawsze robiły problem i trzeba było udowadniać ze można bez szczepienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.