Skocz do zawartości

Otwarcie granic USA

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Nie ma zakazu wjazdu dla posiadaczy wiz turystycznych. Jest ogólny zakaz wlotu jak ostatnie 14 dni przebywałaś w "zakazanym" obszarze.

Jak polecisz do innego państwa, które jest poza Schengen, UK, Irlandią i jeszcze paru innych i przylecisz do USA bezpośrednio (bez przesiadek np we Frankfurcie, Amsterdamie czy innych portach w Schengen) to w USA zostaniesz wpuszczona. Turcja jest takim przykładem. Był tu ktoś na forum co pojechał do Chorwacji. Tam spędził 14 dni i samolotem przez Istambuł (Turkish Airlines) poleciał do USA. Jeśli się nie mylę to Meksyk ostatnio się otworzył dla Polaków. Więc możesz lecieć na 15 dni do Meksyku i z Meksyku potem do USA.

Jedyne niebezpieczeństwo tego typu planu jest takie, że administrcja USA może w każdej chwili wpisać nowe państwo na listę państw zakazanych. I jeśliby trafiło Ciebie, że podczas pobytu w Turcji czy Chorwacji czy Meksyku to państwo zostanie dopisane do listy państw zakazanych to "utkniesz". Ale kto nie ryzykuje ...

Napisano
Dnia 12.08.2020 o 11:32, sylwia-1903@o2.pl napisał:

Witam. Prosze o informacje czy komus udalo sie dotrzec do usa przez inne państwo z pobytem 14dniowym poza strefą Szengen na wizie b2 turystycznej.  Z gory dziekuje.

Udało się, opisałam to w innym wątku niżej "lot to usa spoza Schengen". Ja sama jestem właśnie w busie do Chorwacji i mam lot 30 sierpnia już do USA. Jak będę po wszystkim to napiszę jak mi poszło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...