andyopole Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 1 godzinę temu, katlia napisał: A to ciekawe, mcpear To prawda.
andyopole Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 48 minut temu, foladdd napisał: W teorii wszystko pięknie (chcę po te 20$ jednak), a życie życiem. Dla tych ludzi po prostu nie będzie tu pracy, bo pracy tyle nie ma. Zgadzam się (ktoś tu już pisał), ciężar pieniążkowy spadnie na PL, budżet się załamie. Przeciez Glapinski z calym chorem twierdza ze sytuacja gospodarcza Polski jest kwitnaca i mamy "nieprzebrane zasoby gotowki", koniec cytatu.
RobertNYc Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 58 minutes ago, mcpear said: Tak - ustawa mówi wyraźnie - pomagamy tylko tym Ukraińcom, co przekroczyli bezpośrednio granicę pomiędzy Ukrainą i Polską. To jest pierwszy artykuł i pierwszy punkt tej Ustawy Ewidentnie nie załapałeś. A był to tylko sarkazm z mojej strony. Bo Ukraińców można traktować z cala surowością prawa, ale tych kolorowych z granicy bialoruskiej juz nie...bo rasizm. Rzygac sie chce od tego kreteńskiego PC.
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 33 minutes ago, foladdd said: Słyszałam za to, że Polacy z Ameryki wracają do PL. To chyba zle slyszales
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 6 minutes ago, RobertNYc said: Ewidentnie nie załapałeś. A był to tylko sarkazm z mojej strony. Bo Ukraińców można traktować z cala surowością prawa, ale tych kolorowych z granicy bialoruskiej juz nie...bo rasizm. Rzygac sie chce od tego kreteńskiego PC. Ja widze cos tu "kretenskiego" ale akurat nie PC...
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 1 minute ago, foladdd said: Może i tak Tak. A jezeli nie, to podaj jakies wiarygodne zrodlo na ten temat.
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 5 minutes ago, foladdd said: W każdym razie zapraszamy, bo trzeba inwestycji,. żeby miliony Ukraińcówzatrudnić. Przydacie się Wy macie Unie. My splacamy wiekszosc kosztow NATO.
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 Just now, foladdd said: W tv co jakiś czas mówią, że wracają. Ty w polska telewizje wierzysz ??
katlia Napisano 16 Marca 2022 Zgłoś Napisano 16 Marca 2022 Just now, foladdd said: Tutaj telewizja ważniejsza jak BÓG. Nie wiem co to znaczy bo ja ateistka jestem
Joanna30 Napisano 17 Marca 2022 Zgłoś Napisano 17 Marca 2022 11 godzin temu, mcpear napisał: Ja im poradziłem sprawdzić czy można pojechać na granicę i zrobić "flagpolling", czyli przejść na stronę Ukraińską i natychmiast wrócić do Polski tym razem jako uchodźca przekraczający bezpośrednio Polską granicę z Ukrainy. Można. Sprawdzone. Ale mają zmienić ustawę i wykreślić słowo "bezpośrednio", żeby nie trzeba było robić takich fikołków.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.