Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
2 hours ago, LukeUS said:

Tutaj pojawia się moje pytanie - bo nie znalazłem konkretnej odpowiedzi - czy przy składaniu DS260 muszę wysłać od razu kopię wymaganych dokumentów?

Bez wzgledu na to czy procedura dosylania bedzie w DV23 czy nie, odpowiedz na Twoje pytania brzmi: nie. Do ds260 nie dolacza sie zadnych dokumentow.

Napisano
2 hours ago, henelowa said:

Ja mam skończone studia, przyszły mąż skończoną szkołę średnią + kursy. Czy należy w takiej sytuacji uzupełnić tylko wykształcenie czy pracę też? 

W ds260? Wypelnia sie wszystko bez wzgledu na to czym sie kwalifikujesz, albo to czy jestes principal applicant czy nie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie ma jasno okreslonego okresu czasu. Zalezy od tego ilu ludziom przerobili DS-260, ile osob go zlozylo, jaki bedzie pierwszy cutoff itp. Nie do konca tez jeszcze wiadomo czy wogole beda prosic o dokumenty, czy raczej rozszerza program pilotazowy, ktory wprowadzili w DV22.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witajcie, mam pytanie odnośnie samego odbioru zielonej karty.

Czy po pozytywnie zakończonej rozmowie z konsulem w PL, muszę polecieć do USA by wysłali tę kartę pod wpisany tam wcześniej adres, czy po prostu wyślą ją na ten adres nawet jeżeli jestem w Polsce? Pracuję w szkole i chciałbym wylecieć dopiero po zakończeniu roku szkolnego, a kartę w USA odebrałby mój przyjaciel.