Xarthisius Napisano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2022 2 hours ago, LukeUS said: Tutaj pojawia się moje pytanie - bo nie znalazłem konkretnej odpowiedzi - czy przy składaniu DS260 muszę wysłać od razu kopię wymaganych dokumentów? Bez wzgledu na to czy procedura dosylania bedzie w DV23 czy nie, odpowiedz na Twoje pytania brzmi: nie. Do ds260 nie dolacza sie zadnych dokumentow. Cytuj
Xarthisius Napisano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2022 1 hour ago, Mateo12 said: Czy powinniśmy dosłać sami akt ślubu z informacją o dodaniu nowego członka rodziny do KCC? Na razie nigdzie nic nie wysylacie. Cytuj
henelowa Napisano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2022 Ja mam skończone studia, przyszły mąż skończoną szkołę średnią + kursy. Czy należy w takiej sytuacji uzupełnić tylko wykształcenie czy pracę też? Cytuj
Xarthisius Napisano 3 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2022 2 hours ago, henelowa said: Ja mam skończone studia, przyszły mąż skończoną szkołę średnią + kursy. Czy należy w takiej sytuacji uzupełnić tylko wykształcenie czy pracę też? W ds260? Wypelnia sie wszystko bez wzgledu na to czym sie kwalifikujesz, albo to czy jestes principal applicant czy nie. Cytuj
Frytka1234 Napisano 13 Czerwca 2022 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2022 Cześć Po jakim czasie mniej więcej od wysłania DS-260 przychodzi mail od KCC z prośbą o wysłanie skanów dokumentów? Cytuj
Xarthisius Napisano 13 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2022 Nie ma jasno okreslonego okresu czasu. Zalezy od tego ilu ludziom przerobili DS-260, ile osob go zlozylo, jaki bedzie pierwszy cutoff itp. Nie do konca tez jeszcze wiadomo czy wogole beda prosic o dokumenty, czy raczej rozszerza program pilotazowy, ktory wprowadzili w DV22. Cytuj
Xarthisius Napisano 8 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 8 Lipca 2022 W dzisiejszym biulietynie wizowym [1] opublikowano liczbę zwycięzców w DV23: 119,262 prospective applicants (i.e., selectees and their spouses and children), w tym z Polski 228. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2022/visa-bulletin-for-august-2022.html Cytuj
Damianq Napisano 12 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 12 Lipca 2022 (edytowane) Jak widać z roku na rok co raz to mniej wylosowanych z PL. Edytowane 12 Lipca 2022 przez Damianq Cytuj
Xarthisius Napisano 12 Lipca 2022 Autor Zgłoś Napisano 12 Lipca 2022 6 minutes ago, Damianq said: Jak widać z roku na rok co raz to mniej wylosowanych z PL. Zazwyczaj to sie doskonale koreluje z liczba osob bioracych udzial. W DV21 to bylo raptem 16150 ludzi. Cytuj
AintHungry Napisano 13 Lipca 2022 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2022 Witajcie, mam pytanie odnośnie samego odbioru zielonej karty. Czy po pozytywnie zakończonej rozmowie z konsulem w PL, muszę polecieć do USA by wysłali tę kartę pod wpisany tam wcześniej adres, czy po prostu wyślą ją na ten adres nawet jeżeli jestem w Polsce? Pracuję w szkole i chciałbym wylecieć dopiero po zakończeniu roku szkolnego, a kartę w USA odebrałby mój przyjaciel. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi