kkaro094 Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 Witam. W lutym jadę do NY i w hotelu nie będę mieć czajnika. Pomyślałam ze kupię sobie do pokoju i mogę pytanie brzmi w jakim sklepie najlepiej kupić jakiś tani czajnik elektryczny ? Quote
mola Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 (edited) W hotelu z dużym prawdopodobieństwem będzie mikrofalówka. Robimy więc tak: 1) nalewamy wody do większego kubka szklanego 2) wstawiamy do mikrofalówki 3) grzejemy aż się zagotuje 4) zalewamy herbatkę, kawę w kubeczku nr 2 o mniejszej pojemności (czy tam inne parówki). Nie trzeba dziękować Edited January 20, 2023 by mola 1 1 Quote
andyopole Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 Dodam że parówki najlepiej umieścić w głębokiej misce, wstawić do mikrofalówki na ok. 2,5 minuty i gotowe. Czas zależy od ilości wody i parówek. Można dziękować! Kiedyś w UK przyszło mi mieszkać prawie dwa tygodnie w motelu. Nawet jajecznicę robiliśmy w mikrofali. Polak potrafi. A na początku lat 90-tych wiekszosc weekendow mieszkalem w hotelach niemieckich. Kőln, Műnchen, Manheim, Bremen. Tam to dopiero cuda sie gotowalo za pomoca zwyklej szklankowej grzałki. Ale wtedy jeszcze był szalony przelicznik, który usprawiedliwiał takie kombinacje. Quote
kzielu Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 1 hour ago, mola said: W hotelu z dużym prawdopodobieństwem będzie mikrofalówka. Robimy więc tak: 1) nalewamy wody do większego kubka szklanego 2) wstawiamy do mikrofalówki 3) grzejemy aż się zagotuje 4) zalewamy herbatkę, kawę w kubeczku nr 2 o mniejszej pojemności (czy tam inne parówki). Nie trzeba dziękować E, no bez jaj. Herbata z wody gotowanej w mikrofalowce jest marna strasznie. Pierwsze urzadzenie jakie kupilem po przyjezdzie do US to byl czajnik - Breville - dziala do dzisiaj (12 lat). Quote
katlia Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 3 hours ago, kkaro094 said: Witam. W lutym jadę do NY i w hotelu nie będę mieć czajnika. Pomyślałam ze kupię sobie do pokoju i mogę pytanie brzmi w jakim sklepie najlepiej kupić jakiś tani czajnik elektryczny ? Gdzie w NY? Quote
lestat Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 Target? Np na Times Square. https://www.target.com/p/hamilton-beach-1l-electric-kettle-stainless-40978/-/A-50769071?type=scroll_to_review_section#lnk=sametab Quote
mola Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 11 godzin temu, kzielu napisał: E, no bez jaj. Herbata z wody gotowanej w mikrofalowce jest marna strasznie. Lepsza niż hotelowe warm brew z jednej torebki na galon wody:) Quote
kzielu Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 26 minutes ago, mola said: Lepsza niż hotelowe warm brew z jednej torebki na galon wody:) Lepszy rydz niz nic, ale z wody "ugotowanej" mikrofalowka dobra herbate zaparzyc jest trudno - smakuje inaczej. Tesciom sprezentowalem czajnik zebym nie musial gotowac wody w mikrofalowce, nie zeby oni go kiedykolwiek sami uzyli... Quote
mola Posted January 20, 2023 Report Posted January 20, 2023 22 minuty temu, kzielu napisał: Lepszy rydz niz nic, ale z wody "ugotowanej" mikrofalowka dobra herbate zaparzyc jest trudno - smakuje inaczej. Tesciom sprezentowalem czajnik zebym nie musial gotowac wody w mikrofalowce, nie zeby oni go kiedykolwiek sami uzyli... Na amazonie kiedyś szukałam foldable electric kettle. Ktoś próbował? Jakoś tak gotowanie w silikonie budzi moje wątpliwości. Tak czy siak, podróż była krótka, więc wziął górę mój minimalizm i pragmatyzm. Innymi słowy - herbata była mikrofalówkowa. Quote
Recommended Posts