Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. W lutym jadę do NY i w hotelu nie będę mieć czajnika. Pomyślałam ze kupię sobie do pokoju i mogę pytanie brzmi w jakim sklepie najlepiej kupić jakiś tani czajnik elektryczny ? 

Napisano (edytowane)

W hotelu z dużym prawdopodobieństwem będzie mikrofalówka. Robimy więc tak:

1) nalewamy wody do większego kubka szklanego

2) wstawiamy do mikrofalówki

3) grzejemy aż się zagotuje

4) zalewamy herbatkę, kawę w kubeczku nr 2 o mniejszej pojemności (czy tam inne parówki).

Nie trzeba dziękować :D

Edytowane przez mola
  • Dziękuję! 1
  • Upvote 1
Napisano

Dodam że parówki najlepiej umieścić w głębokiej misce, wstawić do mikrofalówki na ok. 2,5 minuty i gotowe. Czas zależy od ilości wody i parówek. 

Można dziękować! 

Kiedyś w UK przyszło mi mieszkać prawie dwa tygodnie w motelu. Nawet jajecznicę robiliśmy w mikrofali. Polak potrafi. A na początku lat 90-tych wiekszosc weekendow mieszkalem w hotelach niemieckich. Kőln, Műnchen, Manheim, Bremen. Tam to dopiero cuda sie gotowalo za pomoca zwyklej szklankowej grzałki. Ale wtedy jeszcze był szalony przelicznik, który usprawiedliwiał takie kombinacje. 

Napisano
1 hour ago, mola said:

W hotelu z dużym prawdopodobieństwem będzie mikrofalówka. Robimy więc tak:

1) nalewamy wody do większego kubka szklanego

2) wstawiamy do mikrofalówki

3) grzejemy aż się zagotuje

4) zalewamy herbatkę, kawę w kubeczku nr 2 o mniejszej pojemności (czy tam inne parówki).

Nie trzeba dziękować :D

E, no bez jaj. Herbata z wody gotowanej w mikrofalowce jest marna strasznie. 

Pierwsze urzadzenie jakie kupilem po przyjezdzie do US to byl czajnik - Breville - dziala do dzisiaj (12 lat).

Napisano
3 hours ago, kkaro094 said:

Witam. W lutym jadę do NY i w hotelu nie będę mieć czajnika. Pomyślałam ze kupię sobie do pokoju i mogę pytanie brzmi w jakim sklepie najlepiej kupić jakiś tani czajnik elektryczny ? 

Gdzie w NY?

Napisano
11 godzin temu, kzielu napisał:

E, no bez jaj. Herbata z wody gotowanej w mikrofalowce jest marna strasznie. 

Lepsza niż hotelowe warm brew z jednej torebki na galon wody:)

Napisano
26 minutes ago, mola said:

Lepsza niż hotelowe warm brew z jednej torebki na galon wody:)

Lepszy rydz niz nic, ale z wody "ugotowanej" mikrofalowka dobra herbate zaparzyc jest trudno - smakuje inaczej. Tesciom sprezentowalem czajnik zebym nie musial gotowac wody w mikrofalowce, nie zeby oni go kiedykolwiek sami uzyli...

Napisano
22 minuty temu, kzielu napisał:

Lepszy rydz niz nic, ale z wody "ugotowanej" mikrofalowka dobra herbate zaparzyc jest trudno - smakuje inaczej. Tesciom sprezentowalem czajnik zebym nie musial gotowac wody w mikrofalowce, nie zeby oni go kiedykolwiek sami uzyli...

Na amazonie kiedyś szukałam foldable electric kettle. Ktoś próbował? Jakoś tak gotowanie w silikonie budzi moje wątpliwości. Tak czy siak, podróż była krótka, więc wziął górę mój minimalizm i pragmatyzm. Innymi słowy - herbata była mikrofalówkowa.