Skocz do zawartości

DV-2024 Wylosowany / Nie wylosowany  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2024 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 hours ago, kislawa said:

Ja nie wiem o ci chodzi ale kopiuje dane z potwierdzeń zgłoszenia i zarówno niej wniosek jak j mojej żony dostaje błąd ze podane dane są nieprawidłowe…

Moze to byc jakis blad systemu i warto sprawdzic troche pozniej. Moglo tez sie zdarzyc, ze zgloszenie nie przeszlo weryfikacji (zle zdjecie itd). Niewiele wiadomo co sie wtedy dzieje. Papierowe zgloszenia ladowaly w koszu.

Napisano
51 minutes ago, Telesfor said:

Moze to byc jakis blad systemu i warto sprawdzic troche pozniej. Moglo tez sie zdarzyc, ze zgloszenie nie przeszlo weryfikacji (zle zdjecie itd). Niewiele wiadomo co sie wtedy dzieje. Papierowe zgloszenia ladowaly w koszu.

HNBS sie dzieje. Nie ma takiej opcji, ze zgloszenie znika.

Napisano (edytowane)
6 hours ago, kislawa said:

Ja nie wiem o ci chodzi ale kopiuje dane z potwierdzeń zgłoszenia i zarówno niej wniosek jak j mojej żony dostaje błąd ze podane dane są nieprawidłowe…

edit: uprzedzam że sprawdzałem również 0 i O ale tak jak mówię, kopiuje to bezpośrednio z zapisanej strony. Jak wpisałem dane w forgot confirmation number to tez niestety mam info ze not found….

Na pewno kopiujesz zgloszenie z wlasciwego roku (confirmation number powinnien sie zaczynac od 2024...)? Przy kopiowaniu upewnij sie, ze nie ma leading/trailing spaces. Podobnie przy nazwisku i dacie urodzenia. Zobacz czy tam nie ma bledu.

Edytowane przez Xarthisius
Napisano
4 hours ago, Martt said:

Mam takie pytanie do osób ktore od dluzszego czasu biorą udział w loterii, po tylu latach gdyby Was wylosowali to rzucilibyście wszystko i wyjechali czy to raczej bardziej z nawyku branie udziału?

Nie mysleliscie o innym sposobie na wyjazd?  

My mieszkamy w Kanadzie wiec z oczywistych wzgledow taka przeprowadzka nie bylaby trudna, gdybysmy byli w Europie to chyba bysmy nie startowali po tylu latach :)

Napisano
6 godzin temu, Martt napisał:

Mam takie pytanie do osób ktore od dluzszego czasu biorą udział w loterii, po tylu latach gdyby Was wylosowali to rzucilibyście wszystko i wyjechali czy to raczej bardziej z nawyku branie udziału?

Nie mysleliscie o innym sposobie na wyjazd?  

Szczerze gdybym wiedział ,że istnieje coś takiego jak ,,biały paszport" to dużo wcześniej bym zaczął startowanie w tej loterii -prawdopodobnie właśnie w okolicach 2012/2013 roku - jeszcze będąc na studiach  .Bo przez wiele lat nie startowałem bo ktoś mnie głupot naopowiadał ,ze to jest tak ,że wylosowują Cię i musisz się szybciutko zmywać z Polski. Dopiero to forum uświadomiło mnie ,że po pierwsze najpierw muszą Cię wylosować :D,  a sam widzisz ile osób losują :D . Druga sprawa jak Cię wylosują to min. jakieś pół roku oczekiwania na rozmowę w ambasadzie , potem masz kolejne pół roku na wylot + potem masz możliwość wystąpienia o biały paszport. Więc w sumie robi ci się jakieś 2 lata od wylosowania na zamknięcie wszystkiego. Dla mnie jest to to bardzo długo.  Nie przeczę ,że człowiek coraz starszy i coraz bardziej nie widzi siebie zagranica zaczynającego od zera . Ale moje dotychczasowe życie wygląda tak jak sinusoida , jednego roku bym nie wyleciał bo mam dobrą pracę i żadna Ameryka nie jest mnie potrzebna, w drugim chce to wszystko rzucić i jak najdalej stąd wyjechać i nic mnie nie trzyma. 

Napisano

Paru latach zgłosze, tym razem JA tak, żona NIE.
Ostatnio pandemia nam anulowała , ale może tym razem się uda, chociaż numer wysoki. 

2024EU00051XXX
  • Upvote 1
Napisano (edytowane)
18 godzin temu, Xarthisius napisał:

Na pewno kopiujesz zgloszenie z wlasciwego roku (confirmation number powinnien sie zaczynac od 2024...)? Przy kopiowaniu upewnij sie, ze nie ma leading/trailing spaces. Podobnie przy nazwisku i dacie urodzenia. Zobacz czy tam nie ma bledu.

Tak, wszystko kopiowane z dobrego, natomiast dzisiaj już zadziałało jak trzeba, więc widocznie jakiś błąd systemu. 

2xHNBS

Edytowane przez kislawa
Napisano (edytowane)

Po raz 7, 10?

Tradycyjnie 2x HNBS, żal jak zwykle jest ;), ale na drugą nóżkę budjemy z mężem startup, kto wie może tak da radę?

Gratuluję i zazdraszaczam srogo wszystkim wygranym, a za całą resztę trzymamy kciuki, do zobaczenia za rok 

Edytowane przez Valaya