ilon Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 3 hours ago, Roelka v.2 said: Ja juz bym bardziej narzekala na koniecznosc wyjmowania elektroniki z toreb. Mam zawsze wszystko spakowane "na styk" wiec jak musze wyjac laptopa to potem musze sie silowac z ponowym wepchnieciem go do torby. Zrob TSA precheck i problem z glowy za 5 lat Cytuj
Roelka v.2 Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 @ilon myslalam o tym, ale tez nie latam as tak czesto... W sierpniu lece BMI - Ramstein I to w sumie bedzie ostatni lot na kolejne 3 - 4 lata. Tak sobie tylko chcialam ponarzekac haha. Cytuj
andyopole Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 Godzinę temu, Roelka v.2 napisał: lece BMI - Ramstein Herculesem? Cytuj
Roelka v.2 Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 10 minutes ago, andyopole said: Herculesem? Nieeee... wydaje mi sie ze tzw Patriot Express lata zwyklymi Boeingami czy innymi mniejszymi samolotami. Ja bym wolala leciec do Niemiec normalna linia lotnicza ale niestety wojsko powiedzialo nie. :p Cytuj
kzielu Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 1 hour ago, andyopole said: Herculesem? Wojsko zdaje sie charteruje cywiline - ale nie zadne mainline (chociaz czasami chyba Delta latala) tylko takie no-name'y - ale normalne cywiline. Herc przez Ocean bez tankowania nie bardzo da rade btw (tzn. jak sie uprze to da ale to jest troche "sketchy") i nie jest ETOPS certified (nie zeby to wojsku specjalnie przeszkadzalo - mnie ostatnio w pracy straszyli 3-star generalem, lol). 1 Cytuj
Xarthisius Napisano 16 Maja 2023 Zgłoś Napisano 16 Maja 2023 4 hours ago, Roelka v.2 said: @ilon myslalam o tym, ale tez nie latam as tak czesto... W sierpniu lece BMI - Ramstein I to w sumie bedzie ostatni lot na kolejne 3 - 4 lata. Tak sobie tylko chcialam ponarzekac haha. BMI?! W sensie Bloomington, IL? To obowiazkowo musicie nas odwiedzic! 1 Cytuj
andyopole Napisano 17 Maja 2023 Zgłoś Napisano 17 Maja 2023 1 godzinę temu, kzielu napisał: Wojsko zdaje sie charteruje cywiline - ale nie zadne mainline (chociaz czasami chyba Delta latala) tylko takie no-name'y - ale normalne cywiline. Herc przez Ocean bez tankowania nie bardzo da rade btw (tzn. jak sie uprze to da ale to jest troche "sketchy") i nie jest ETOPS certified (nie zeby to wojsku specjalnie przeszkadzalo - mnie ostatnio w pracy straszyli 3-star generalem, lol). Z tym Herculesem to rzecz jasna żart taki. Jest dużo cywilnych firm lotniczych, i cargo, i pasażerskich, które latają dla USArmy. Chociaż czort ich tam wie jaki naprawdę mają zestaw udziałowców. Delta była w Wawie chyba przy okazji wizyty Trumpa, lecieli nią Ci co nie mieli szansy załapać się AF One. Cytuj
kzielu Napisano 17 Maja 2023 Zgłoś Napisano 17 Maja 2023 25 minutes ago, Xarthisius said: BMI?! W sensie Bloomington, IL? To obowiazkowo musicie nas odwiedzic! Pewnie BWI. Cytuj
Xarthisius Napisano 17 Maja 2023 Zgłoś Napisano 17 Maja 2023 6 minutes ago, kzielu said: Pewnie BWI. No tez sie zdziwilem, a BMI to takie fajne lotnisko. Darmowy parking dlugoterminowy maja. Cytuj
Roelka v.2 Napisano 17 Maja 2023 Zgłoś Napisano 17 Maja 2023 11 minutes ago, kzielu said: Pewnie BWI. Zgadza sie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi