Junak73 Napisano 20 Maja 2023 Zgłoś Napisano 20 Maja 2023 Witam serdecznie wszystkich. Niedawno przyjechałem do Stanów na wizie biznesowej, chciałbym zakupić tu jakiś pojazd żeby móc się swobodnie poruszać. Pytanie czy mogę go jakoś zarejestrować i ubezpieczyć. Oczywiście mam miejsce pobytu ale tylkontyle. Pobędę tu pół roku i pewnie będę go sprzedawał przed wyjazdem. Cytuj
mcpear Napisano 20 Maja 2023 Zgłoś Napisano 20 Maja 2023 Zależy to chyba od stanu. Ale generalnie TAK. Zapewne kredytu nie dostaniesz. I ubezpieczenie pewnie będzie drogie (nie wszystkie ubezpieczalnie ubezpieczają posiadaczy wiz B1/B2 - a te co robią liczą sobie dodatkowe $$$ za ten przywilej) Cytuj
andyopole Napisano 20 Maja 2023 Zgłoś Napisano 20 Maja 2023 Poważny "bizmesmem" sobie auto wynajmuje i puszcza koszty działalności. Przy długim okresie wynajmu można wytargować lepsza cenę. Summa summarum, biorąc uwagę wszystkie koszty a zwłaszcza wysokie ubezpieczenie, taka opcja wcale nie musi być dużo droższa. Cytuj
Gość Napisano 20 Maja 2023 Zgłoś Napisano 20 Maja 2023 jak autor tematu chcę wynająć coś na "budżecie" to polecam aplikację turo (wynajem od prywatnych osób) Cytuj
Junak73 Napisano 21 Maja 2023 Autor Zgłoś Napisano 21 Maja 2023 Drodzy Koledzy nie chodzi mi o koszta. Wycieczki i poważnych biznesmenach uważam za bezzasadne. Środki na samochód mam. Nie bardzo wiem czy mogę zarejestrować i ubezpieczyć ten samochód jako nie rezydent... tego dotyczy moje pytanie. Cytuj
mcpear Napisano 21 Maja 2023 Zgłoś Napisano 21 Maja 2023 Jw Szczegóły zależą od stanu. Generalnie TAK Nielegalni emigranci też rejestrują auta. Cytuj
MiL999 Napisano 22 Maja 2023 Zgłoś Napisano 22 Maja 2023 Możesz, ale np. na Florydzie koszt samej rejestracji to ok $600. Nie masz tutejszego prawa jazdy więc ubezpieczy cię tylko Progressive, dla świeżaków cena zaczyna się od $1200 za pół roku. Cytuj
Xarthisius Napisano 22 Maja 2023 Zgłoś Napisano 22 Maja 2023 @Junak73 zakladajac, ze Boston wpisales nie dla zabawy, to: https://www.mass.gov/service-details/identity-requirements-for-vehicle-registration To co jest potrzebne w Twoim wypadku, zeby zarejestrowac auto to PROOF OF LAWFUL PRESENCE: Foreign Passport with a valid U.S. visa affixed (wraz z I-94). Wiecej jest tez tu: https://www.mass.gov/how-to/apply-for-a-registration-and-title-for-a-vehicle-purchased-from-an-individual 1 Cytuj
ilon Napisano 22 Maja 2023 Zgłoś Napisano 22 Maja 2023 4 hours ago, MiL999 said: Możesz, ale np. na Florydzie koszt samej rejestracji to ok $600. Nie masz tutejszego prawa jazdy więc ubezpieczy cię tylko Progressive, dla świeżaków cena zaczyna się od $1200 za pół roku. Oooo, czemu tak drogo??? Cytuj
andyopole Napisano 22 Maja 2023 Zgłoś Napisano 22 Maja 2023 17 minut temu, ilon napisał: Oooo, czemu tak drogo??? Kogoś trzeba złupić. ... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi