Skocz do zawartości

DV 2025 - wylosowany / nie wylosowany  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2025?

• TAK
      3
    • NIE
      43

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
On 5/8/2024 at 8:43 AM, Nikoletta16 said:

Czy będziecie ponownie składać wniosek w październiku/ listopadzie? Czy ktoś was może już próbował innej drogi do wyjazdu chodzi mi o inny rodzaj wizy? Czy po prostu próbujecie do skutku a jak nie nie dostaniecie to czekacie na następny rok i tak w koło. Pytam się bo to moja pierwsza taka próba i nie dostałam się więc się zastanawiam czy nie lepiej wsiąść sprawy w swoje ręce i po prostu spróbować dostać wizę imigracyjną w ambasadzie. 

ja 2x gralem i sie nie powiodlo, wiec na IEC do kanady pojechalem w 2011, potem normalna wiza pracownicza w kanadzie i po 3 latach (w 2014) znow zagralem i wowczas sie udalo (DV2016).

Napisano

Hej wszystkim, to moja już chyba 25. próba i niestety kolejna bez powodzenia. Pamiętam, że zaczynałem jeszcze od listownych aplikacji... przecież to nawet i w rachunku prawdopodobieństwa i statystycznie się nie spina, ech... :)

Napisano
23 godziny temu, tomey napisał:

Hej wszystkim, to moja już chyba 25. próba i niestety kolejna bez powodzenia. Pamiętam, że zaczynałem jeszcze od listownych aplikacji... przecież to nawet i w rachunku prawdopodobieństwa i statystycznie się nie spina, ech... :)

Pamiętasz może jak były listowne aplikacje, czy również była wymagana szkoła średnia? 

Napisano
U mnie dalej ten sam błąd. Chyba już nie sprawdzę i się nie dowiem jaki był wynik losowania.
Moze wpisujesz oprocz nazwiska rowniez imiona?Wpisz tylko nazwisko,ja mialam taki sam problem.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Napisano (edytowane)

Będę szczery gdybym wiedział ,ze tak trudno to wylosować to spróbowałbym będąc na samym początku studiów. Bo szczerze zanim trafiłem na to forum to  z kim nie rozmawiałem to twierdził ,ze max 3-4 podejścia i po sprawie. :D

W dniu 8.05.2024 o 16:43, Nikoletta16 napisał:

Czy będziecie ponownie składać wniosek w październiku/ listopadzie? Czy ktoś was może już próbował innej drogi do wyjazdu chodzi mi o inny rodzaj wizy? Czy po prostu próbujecie do skutku a jak nie nie dostaniecie to czekacie na następny rok i tak w koło. Pytam się bo to moja pierwsza taka próba i nie dostałam się więc się zastanawiam czy nie lepiej wsiąść sprawy w swoje ręce i po prostu spróbować dostać wizę imigracyjną w ambasadzie. 

Ja traktuje to z jednej strony zabawowo już - bo wiekowy już jestem :D I trochę nie czas na taki wyjazd. :D Ale rozważam jak mnie przypili to spróbowanie otrzymania wizy E-2/EB-5  , ale widzę ,że i tutaj inflacja dopadła i znacznie wzrósł wymóg kwotowy :D 

Edytowane przez Łukasz90
Napisano
7 hours ago, Łukasz90 said:

ale widzę ,że i tutaj inflacja dopadła i znacznie wzrósł wymóg kwotowy :D 

od kilku lat wciaz ten sam wymog kwotowy:

To qualify as an immigrant investor for petitions filed on or after November 21, 2019, a foreign national must invest, without borrowing, the following minimum qualifying capital dollar amounts in a qualifying commercial enterprise:

• $1,000,000 (U.S.); or
  • $500,000 (U.S.) in a high-unemployment or rural area, considered a targeted employment area.