Robert Dudek Napisano 23 Sierpnia Zgłoś Napisano 23 Sierpnia Dzień dobry czy ktoś wie czy posiadając wizę tranzytową można przed lotem do kraju docelowego zostać 3 -4 dni w USA? Z góry dziękuję za pomoc Robert Cytuj
andyopole Napisano 23 Sierpnia Zgłoś Napisano 23 Sierpnia Jest coś takiego jak wiza "tranzytowa" w USA? Cytuj
Xarthisius Napisano 23 Sierpnia Zgłoś Napisano 23 Sierpnia Wiza C (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/other-visa-categories/transit.html) Co do zadanego pytania, sklanialbym sie do odpowiedzi, ze bez uzasadnienia typu: moj statek odplywa za 4 dni, albo moj lot na kraniec swiata odlatuje za 4 dni i nie ma innego, odpowiedz na pytanie brzmi: Nie. Nie prosciej wystapic o ESTA? Cytuj
Robert Dudek Napisano 23 Sierpnia Autor Zgłoś Napisano 23 Sierpnia Dziękuję za odpowiedź, o Esta nie mogę bo 5 lat odmówiono mi wizy. Chcę teraz ubiegać się o wizę ale nie wiem jaką, biletu z Usa do Peru(bo tam lecę) nie mogę kupić dopóki nie dostanę wizy ale mam potwierdzenie z z datą rozpoczęcia wyprawy w Peru od biura organizującego. Myślałem o wizie tranzytowej bo wydaję mi się, że ją łatwiej dostać Cytuj
katlia Napisano 23 Sierpnia Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 58 minutes ago, Robert Dudek said: Dziękuję za odpowiedź, o Esta nie mogę bo 5 lat odmówiono mi wizy. Chcę teraz ubiegać się o wizę ale nie wiem jaką, biletu z Usa do Peru(bo tam lecę) nie mogę kupić dopóki nie dostanę wizy ale mam potwierdzenie z z datą rozpoczęcia wyprawy w Peru od biura organizującego. Myślałem o wizie tranzytowej bo wydaję mi się, że ją łatwiej dostać A nie najlatwiej poleciec do Peru przez inny kraj niz US? Nie bardzo rozumiem problemu, sorry. Cytuj
andyopole Napisano 23 Sierpnia Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 22 minuty temu, katlia napisał: A nie najlatwiej poleciec do Peru przez inny kraj niz US? Nie bardzo rozumiem problemu, sorry. Iberia i Air France maja dobre connections do Ameryki Pld. 1 Cytuj
kzielu Napisano 23 Sierpnia Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 1 hour ago, Robert Dudek said: Dziękuję za odpowiedź, o Esta nie mogę bo 5 lat odmówiono mi wizy. Chcę teraz ubiegać się o wizę ale nie wiem jaką, biletu z Usa do Peru(bo tam lecę) nie mogę kupić dopóki nie dostanę wizy ale mam potwierdzenie z z datą rozpoczęcia wyprawy w Peru od biura organizującego. Myślałem o wizie tranzytowej bo wydaję mi się, że ją łatwiej dostać Bez zartow - jak nie dostaniesz ESTY to nie dostaniesz tranzytowej. 2 Cytuj
mcpear Napisano 23 Sierpnia Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2 hours ago, Robert Dudek said: Dziękuję za odpowiedź, o Esta nie mogę bo 5 lat odmówiono mi wizy. Chcę teraz ubiegać się o wizę ale nie wiem jaką, biletu z Usa do Peru(bo tam lecę) nie mogę kupić dopóki nie dostanę wizy ale mam potwierdzenie z z datą rozpoczęcia wyprawy w Peru od biura organizującego. Myślałem o wizie tranzytowej bo wydaję mi się, że ją łatwiej dostać Jest dużo trudniej. Trzeba spełnić wymagania jak do wizy turystycznej. Jeśli odmówiono ci wizy z powodu słabych związków z Polską (najczęstsza przyczyna odmów) to z tego samego powodu nie dostaniesz wizy tranzytowej. W USA nie ma czegoś takiego jak "strefa tranzytowa" na lotnisku. Po przylocie wychodzisz "na miasto" i jeśli masz złe intencje (w sensie imigracyjnym) to jesteś w stanie zaraz po przylocie skasować dalszy bilet i zostać w USA aż do śmierci (unikając jak możesz ICE i innych służb) Cytuj
mcpear Napisano 23 Sierpnia Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 1 hour ago, andyopole said: Iberia i Air France maja dobre connections do Ameryki Pld. KLM lata również z Amsterdamu. LATAM lata z Madrytu. Myślę że wyprawa do Peru nie będzie argumentem na to żeby dostać wizę. Jest wiele połączeń bez zawijania do USA 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi