Robert Dudek Posted August 23 Report Share Posted August 23 Dzień dobry czy ktoś wie czy posiadając wizę tranzytową można przed lotem do kraju docelowego zostać 3 -4 dni w USA? Z góry dziękuję za pomoc Robert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted August 23 Report Share Posted August 23 Jest coś takiego jak wiza "tranzytowa" w USA? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xarthisius Posted August 23 Report Share Posted August 23 Wiza C (https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/other-visa-categories/transit.html) Co do zadanego pytania, sklanialbym sie do odpowiedzi, ze bez uzasadnienia typu: moj statek odplywa za 4 dni, albo moj lot na kraniec swiata odlatuje za 4 dni i nie ma innego, odpowiedz na pytanie brzmi: Nie. Nie prosciej wystapic o ESTA? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Dudek Posted August 23 Author Report Share Posted August 23 Dziękuję za odpowiedź, o Esta nie mogę bo 5 lat odmówiono mi wizy. Chcę teraz ubiegać się o wizę ale nie wiem jaką, biletu z Usa do Peru(bo tam lecę) nie mogę kupić dopóki nie dostanę wizy ale mam potwierdzenie z z datą rozpoczęcia wyprawy w Peru od biura organizującego. Myślałem o wizie tranzytowej bo wydaję mi się, że ją łatwiej dostać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katlia Posted August 23 Report Share Posted August 23 58 minutes ago, Robert Dudek said: Dziękuję za odpowiedź, o Esta nie mogę bo 5 lat odmówiono mi wizy. Chcę teraz ubiegać się o wizę ale nie wiem jaką, biletu z Usa do Peru(bo tam lecę) nie mogę kupić dopóki nie dostanę wizy ale mam potwierdzenie z z datą rozpoczęcia wyprawy w Peru od biura organizującego. Myślałem o wizie tranzytowej bo wydaję mi się, że ją łatwiej dostać A nie najlatwiej poleciec do Peru przez inny kraj niz US? Nie bardzo rozumiem problemu, sorry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andyopole Posted August 23 Report Share Posted August 23 22 minuty temu, katlia napisał: A nie najlatwiej poleciec do Peru przez inny kraj niz US? Nie bardzo rozumiem problemu, sorry. Iberia i Air France maja dobre connections do Ameryki Pld. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kzielu Posted August 23 Report Share Posted August 23 1 hour ago, Robert Dudek said: Dziękuję za odpowiedź, o Esta nie mogę bo 5 lat odmówiono mi wizy. Chcę teraz ubiegać się o wizę ale nie wiem jaką, biletu z Usa do Peru(bo tam lecę) nie mogę kupić dopóki nie dostanę wizy ale mam potwierdzenie z z datą rozpoczęcia wyprawy w Peru od biura organizującego. Myślałem o wizie tranzytowej bo wydaję mi się, że ją łatwiej dostać Bez zartow - jak nie dostaniesz ESTY to nie dostaniesz tranzytowej. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted August 23 Report Share Posted August 23 2 hours ago, Robert Dudek said: Dziękuję za odpowiedź, o Esta nie mogę bo 5 lat odmówiono mi wizy. Chcę teraz ubiegać się o wizę ale nie wiem jaką, biletu z Usa do Peru(bo tam lecę) nie mogę kupić dopóki nie dostanę wizy ale mam potwierdzenie z z datą rozpoczęcia wyprawy w Peru od biura organizującego. Myślałem o wizie tranzytowej bo wydaję mi się, że ją łatwiej dostać Jest dużo trudniej. Trzeba spełnić wymagania jak do wizy turystycznej. Jeśli odmówiono ci wizy z powodu słabych związków z Polską (najczęstsza przyczyna odmów) to z tego samego powodu nie dostaniesz wizy tranzytowej. W USA nie ma czegoś takiego jak "strefa tranzytowa" na lotnisku. Po przylocie wychodzisz "na miasto" i jeśli masz złe intencje (w sensie imigracyjnym) to jesteś w stanie zaraz po przylocie skasować dalszy bilet i zostać w USA aż do śmierci (unikając jak możesz ICE i innych służb) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcpear Posted August 23 Report Share Posted August 23 1 hour ago, andyopole said: Iberia i Air France maja dobre connections do Ameryki Pld. KLM lata również z Amsterdamu. LATAM lata z Madrytu. Myślę że wyprawa do Peru nie będzie argumentem na to żeby dostać wizę. Jest wiele połączeń bez zawijania do USA 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts