Vicki Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu 4 minuty temu, andyopole napisał: A od kierowcow ciezarowek wymagaja teraz bezwzglednej znajomosci angielskiego. Przy ubieganiu się o wizę czy już w USA? Cytuj
andyopole Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu 15 minut temu, Vicki napisał: Przy ubieganiu się o wizę czy już w USA? W USA. 1 Cytuj
Kora83 Napisano 13 godzin temu Zgłoś Napisano 13 godzin temu Nie wiem czemu. Mogę tylko się domyślać. Jest lista zawodów na które zwracają uwagę ( IT, mikrobiologia), tam jest coś o nieruchomościach. Kolejność pytań do mnie była taka : kim pracuję? Pracownik biurowy. Gdzie Pani pracuje, czym zajmuje się firma? Firma zajmuje się najmem nieruchomości. Proszę opisać Pani obowiązki? Męża zapytał czym zamierza zajmować się w USA? Mąż powiedział czym zajmuję się teraz i będzie szukał podobnej pracy. Mi chodzi o to, że on nie czytał naszej ds 260 przed rozmową, nie był przygotowany. Przynajmnie tak wyglądało. Rodzice wyjechali mając po 57 lat, ale o tym nie było mowy Czytałam wcześniej, że akurat w dv lottery nie mogą odmówić przez nieznajomość angielskiego lub jego niski poziom. Z tym nie było problemu. Ogólnie była bardzo miła atmosfera.To super,ze im się udało. I jak sobie radzili na samym początku?Sent from my SM-S916B using Tapatalk Cytuj
Vicki Napisano 13 godzin temu Zgłoś Napisano 13 godzin temu 27 minut temu, Kora83 napisał: To super,ze im się udało. I jak sobie radzili na samym początku? Sent from my SM-S916B using Tapatalk Było ciężko, ale oni już byli w stanach niecały rok 10 lat przed wyjazdem. Odnaleźli kontakty. Zaczęli pracować na produkcji czekolady, później tata zrobił prawko na truck driver, on jest zawodowym kierowcem, całe życie za kierownicą, mama opiekuje się starszymi osobami przez firmy( zakupy, gotowanie) Angielskiego nie znali, teraz lepiej. Mama zrobiła też prawo jazdy, wcześniej nigdy nie była za kierownicą. Brakuje im rodziny obok. Dużo rzeczy mąż dla nich ogarnia przez internet. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi