Xarthisius Napisano wczoraj o 02:38 Autor Zgłoś Napisano wczoraj o 02:38 3 hours ago, annamaria33 said: Jesteśmy w NY tylko na kilka dni aktywować kartę. Na wszelki wypadek, jezeli oficer CBP zapomnial: welcome home! 1 2 Cytuj
maza Napisano wczoraj o 03:54 Zgłoś Napisano wczoraj o 03:54 Godzinę temu, Xarthisius napisał: Na wszelki wypadek, jezeli oficer CBP zapomnial: welcome home! Ja wlatywalem w tym roku 4 razy - ani razu nie "przywitali" mnie: "welcome home!" Co więcej - raz wylądowaliśmy na secondary, gdyż zakompleksiony strażnik stwierdził, że mieliśmy zbyt długa wycieczkę poza USA, na szczęście jego "przełożony" miał inne zdanie... Cytuj
annamaria33 Napisano wczoraj o 15:42 Zgłoś Napisano wczoraj o 15:42 (edytowane) 13 godzin temu, Xarthisius napisał: Na wszelki wypadek, jezeli oficer CBP zapomnial: welcome home! Szczerze dziękujemy @Xarthisius! Szczególnie Wy tutaj wiecie ile nas to akcji i stresów kosztowało i to w moim stanie, haha. Pan w okienku tak nas przywitał na szczęście i było to mega miłe! Za to godzinę czekaliśmy w tym specjalnym pomieszaniu na aktywację karty, trafiliśmy na akcję z gościem, którego ostatecznie zakuli w kajdanki i przerwę lunchową, więc ostatecznie pani, która nas sprawdzała po godzinnym czekaniu zrobiła wszystko dosłownie w 3min i wbiła pieczątkę bez żadnego pytania i welcome. 11 godzin temu, maza napisał: Ja wlatywalem w tym roku 4 razy - ani razu nie "przywitali" mnie: "welcome home!" Co więcej - raz wylądowaliśmy na secondary, gdyż zakompleksiony strażnik stwierdził, że mieliśmy zbyt długa wycieczkę poza USA, na szczęście jego "przełożony" miał inne zdanie... A jak długa była to wycieczka? Ciekawa jestem w praktyce jak z tym wlatywaniem. I gdzie ostatecznie mieszkacie? CA? Edytowane wczoraj o 15:43 przez annamaria33 Cytuj
maza Napisano wczoraj o 16:47 Zgłoś Napisano wczoraj o 16:47 Godzinę temu, annamaria33 napisał: A jak długa była to wycieczka? Ciekawa jestem w praktyce jak z tym wlatywaniem. I gdzie ostatecznie mieszkacie? CA? Wylecielismy Sty 30, wlecielismy z powrotem Kwi 16, więc nie był to zbyt duży okres. Teraz mieszkamy w NV. 1 Cytuj
katlia Napisano 6 godzin temu Zgłoś Napisano 6 godzin temu 23 hours ago, maza said: Teraz mieszkamy w NV. I jakie wrazenia z Nevady? Cytuj
Xarthisius Napisano 45 minut temu Autor Zgłoś Napisano 45 minut temu Sedzia Davila nakazal dzis wydluzyc wydawanie wiz w DV26 o 10d poza 09/30 (Medani v Trump): Quote • DOS, to the extent practicable and in good faith, shall take all reasonable steps for an additional ten days past the 2026 fiscal year to reconsider FY-26 applications refused solely under the DOS DV Pause or the DOS 75-Country Pause and resume ordinary adjudication of pending applications. • To the extent that DOS requires additional time to create guidance for diplomatic and consular posts to comply with this Order, DOS must seek leave of Court for a temporary stay of enforcement. • The Court expects prompt communication from DOS regarding any unforeseen issues that may impact compliance with this Order. • DOS shall continue filing status reports in accordance with the Court’s Order Enforcing Preliminary Injunction, ECF No. 93, by 12:00 p.m. (PT) every Monday, Wednesday, and Friday until the additional adjudication period is complete. • The Court SETS a status conference for October 15, 2026, at 10:00 a.m Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi