Xarthisius Napisano Czwartek o 12:16 Autor Zgłoś Napisano Czwartek o 12:16 (edytowane) 5 hours ago, mr.stylo said: Problem w tym iż nie wskazał komu . Order jaki wydał nie precyzuje czy chodzi o : sprawy które utknęły na AP czy posiadaczy 221G czy o zwyczajnych selected current . Nawet gdyby chodzilo o wszystkich, nawet gdyby nagle mieli change of heart i zaczeliby zapraszac jak leci, to magicznie z 20k do 36k i tak nie dojda w 10d. Edytowane Czwartek o 12:17 przez Xarthisius Cytuj
katlia Napisano Czwartek o 20:21 Zgłoś Napisano Czwartek o 20:21 13 hours ago, maza said: Napewno bardziej nam sie podoba niż w NY/NYC i taniej niż w CA, a do granicy z Kalifornią mamy tylko z 20-30 minut. Wystarczająco ciepło, dużo słońca, a deszcz to widziałem ostatnio w Lipcu w Polsce Moja praca na ten moment wystarcza żeby przeżyć miesiąc - a jak żona pójdzie do jakiejkolwiek pracy to bedzie naprawdę fajnie finansowo - narazie szkoli sie z angielskiego :). Nasze dzieci (mid i high school) wyjątkowo dobrze zaklimatyzowały sie w szkole - z czego jestem niesamowicie zadowolony, gdyż było to jedna z naszych największych obaw. Narazie jesteśmy zadowoleni. Brawo, super sie czyta. Gratuluje 1 Cytuj
maza Napisano Czwartek o 20:33 Zgłoś Napisano Czwartek o 20:33 13 godzin temu, andyopole napisał: Daj Wam Boże jak najlepiej. Dziekuję.. chyba Cytuj
Teru Napisano Czwartek o 21:08 Zgłoś Napisano Czwartek o 21:08 Był to dla mnie najgorszy rok pod względem tej całej GC, kolorowo z Afryki oczywiście dostali, a my oczywiście polacy na szarym końcu. Pierwszy raz jestem zły na dzisiejsze rządy USA! A do lewicy było mi zawsze daleko to teraz myślę, że na naszą korzyść byłoby jakby był Biden Cytuj
katlia Napisano Czwartek o 21:45 Zgłoś Napisano Czwartek o 21:45 (edytowane) 37 minutes ago, Teru said: kolorowo z Afryki oczywiście dostali BIALI z Afryki, a bardziej precyzyjnie Afrikanersi z RPA przyjezdzaja. W sumie jakies 30,000 Afrikanersow ma przyjechac do USA w tym roku in nastepnym. Wazne jest wiedziec ze nie przez DV ale dzieki specjalnej akcji trumpa, maja status uchodzcow bo trump twierdzil ze sa dyskryminowani w RPA. Edytowane Czwartek o 21:47 przez katlia Cytuj
andyopole Napisano Czwartek o 22:37 Zgłoś Napisano Czwartek o 22:37 Nasz kontrahent - odbiorca (Afrikaner), z South Africa byl kilka lat temu w odwiedzinach. Przy lunchu dywagowal jak sie zalegalizowac w USA. Mialem dla niego propozycje: zeby sie ze mna ozenil. Juz wtedy malzenstwa homo byly federalnie dozwolone. Niestety, dzieki naszym dostawom robi teraz takie pieniadze ze juz mu emigracja do USA wyszla z glowy. Cytuj
kzielu Napisano Czwartek o 23:23 Zgłoś Napisano Czwartek o 23:23 2 hours ago, Teru said: Był to dla mnie najgorszy rok pod względem tej całej GC, kolorowo z Afryki oczywiście dostali, a my oczywiście polacy na szarym końcu. Pierwszy raz jestem zły na dzisiejsze rządy USA! A do lewicy było mi zawsze daleko to teraz myślę, że na naszą korzyść byłoby jakby był Biden No shit. Ludzie odkrywaja ze rasistowcy prawicowcy sa.... rasistami i antyimigrantami. Tutaj ostatnia ta lekcje odrobili latynosi no i rzeczywiscie absolutnie w zaden sposob nie mozna bylo przewidziec ze administracja ktora glosno mowila o ograniczaniu (rowniez legalnej) imigracji akurat to zrobi (tbf to jest chyba jedyna obietnica ktora spelnili) 1 Cytuj
franz_maurer Napisano 14 godzin temu Zgłoś Napisano 14 godzin temu W dniu 29.09.2026 o 01:57, maza napisał: Nam odmówili w Kaliforni - moze ten stan ma inne zasady. Ja polecam PSFCU jeżeli będziecie gdzieś w NY lub IL. Teraz nie mieszkam w zasięgu ich oddziałów, więc mam kolejne konto, ale tamta kartę i konto planuje zatrzymać. Też od razu wzięliśmy Secured Credit Card - pomogło nam to bardzo. Jak po 3-4 miesiącach płacenia tą kredytowką w PL wróciliśmy do USA, to bez problemu mogliśmy wynająć dom (zweryfikowali nas pozytywnie, ubieraliśmy wtedy z 680-690 credit score) oraz podłączyć media/internet bez żadnych depozytow. Nawet udało sie po kolejnych 2 miesiącach wziąć niedrogie auto z finansowaniem. MieszkańcyEuropy Wschodniej Brzmi jak dobry pro tip z tą credit card, też sproboje tak zrobić zaraz po aktywacji i robić score w Polsce Cytuj
franz_maurer Napisano 8 godzin temu Zgłoś Napisano 8 godzin temu W dniu 29.09.2026 o 00:40, annamaria33 napisał: Jesteśmy w NY tylko na kilka dni aktywować kartę. Nam się udało bez problemu założyć konto w pierwszym pobliskim BOA na Manhattanie i będziemy od razu wyrabiać kredytówkę, więc może się zmieniły jakieś zasady, albo zależy od osoby, która Cię obsługuje Udało się założyć konto bez adresu czy mieliście adres? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi