gal Napisano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2009 Nie zapominajcie ze prawo jazdy jest dokumentem tozsamosci, mlody czlowiek do baru nie wejdzie jak go nie ma
sly6 Napisano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2009 to jest jeden z plusow posiadania prawka w USA..
andyopole Napisano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2009 Nie zapominajcie ze prawo jazdy jest dokumentem tozsamosci, mlody czlowiek do baru nie wejdzie jak go nie ma Ha ha, mnie to jakby nie dotyczy. Obsluga miewa wiekszy klopot z tym zeby sie mnie pozbyc a nie wpuscic. Niedawno w meksykanskiej restauracji po czwartej tequili wypitej na ex w ciagu 15 minut kierownik sali przylecial z pytaniem czy bede potrzebowal taksowki...
gal Napisano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2009 Ha ha, mnie to jakby nie dotyczy. Obsluga miewa wiekszy klopot z tym zeby sie mnie pozbyc a nie wpuscic. Od kazdej reguly (...) musi byc wyjatek...
soloviev Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 Amerykańskie prawo jazdy, na podstawie którego wydano polskie prawko, jest odsyłane przez wydział komunikacji do ambasady amerykańskiej (następnie do organu wydającego prawko w USA). Orientuje się ktoś, czy takie amerykańskie prawko można później odebrać w odpowiednim urzędzie, albo wystąpić o wydanie wtórnika, jeśli wygasło? Z tego co kojarzę, w USA (w przeciwieństwie do Polski) można posiadać prawka dwóch krajów. Chodzi mi konkretnie o stan NJ, ale może komuś udał się taki "trick" w innym stanie?
andyopole Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 a jesli wlasnie zrobilem prawko w USA i wroce do Polski (polskie prawko mam) to mam amerykanskie prawko spalic? Moze na zebraniu PArtii zlozyc jeszcze samokrytyke i na dodatek wyspowiadac sie u proboszcza?
sly6 Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 andyopole wrocisz do Europy i schowasz te prawko jak znow polecisz wtedy wezmiesz go do USA
soloviev Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 a jesli wlasnie zrobilem prawko w USA i wroce do Polski (polskie prawko mam) to mam amerykanskie prawko spalic? Moze na zebraniu PArtii zlozyc jeszcze samokrytyke i na dodatek wyspowiadac sie u proboszcza? Etam, nikt tego tak dogłębnie nie respektuje, wystarczy schować do portfela. Ja piszę jednak o innej sytuacji, gdy polskie prawko zostaje wydane na podstawie amerykańskiego oraz zdanego polskiego egzaminu teoretycznego (bez praktycznego!!!). Wówczas warunkiem odbioru polskiego, jest oddanie amerykańskiego.
kubakj Napisano 22 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2009 Amerykańskie prawo jazdy, na podstawie którego wydano polskie prawko, jest odsyłane przez wydział komunikacji do ambasady amerykańskiej (następnie do organu wydającego prawko w USA).Orientuje się ktoś, czy takie amerykańskie prawko można później odebrać w odpowiednim urzędzie, albo wystąpić o wydanie wtórnika, jeśli wygasło? Z tego co kojarzę, w USA (w przeciwieństwie do Polski) można posiadać prawka dwóch krajów. Chodzi mi konkretnie o stan NJ, ale może komuś udał się taki "trick" w innym stanie? W USA nie mozna miec 2 praw jazdy, nawet jak beda z innych panstw. Nalezy poslugiwac sie amerykanskim.
andyopole Napisano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2009 andyopole wrocisz do Europy i schowasz te prawko jak znow polecisz wtedy wezmiesz go do USA oczywiscie.... nie inaczej....... i na wsi bede mogl szpanu zadawac....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.