Skocz do zawartości

prawko w Stanach

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Nie zapominajcie ze prawo jazdy jest dokumentem tozsamosci, mlody czlowiek do baru nie wejdzie jak go nie ma

Ha ha, mnie to jakby nie dotyczy. Obsluga miewa wiekszy klopot z tym zeby sie mnie pozbyc a nie wpuscic.

Niedawno w meksykanskiej restauracji po czwartej tequili wypitej na ex w ciagu 15 minut kierownik sali przylecial z pytaniem czy bede potrzebowal taksowki...

Napisano
Ha ha, mnie to jakby nie dotyczy. Obsluga miewa wiekszy klopot z tym zeby sie mnie pozbyc a nie wpuscic.

Od kazdej reguly (...) musi byc wyjatek...

Napisano

Amerykańskie prawo jazdy, na podstawie którego wydano polskie prawko, jest odsyłane przez wydział komunikacji do ambasady amerykańskiej (następnie do organu wydającego prawko w USA).

Orientuje się ktoś, czy takie amerykańskie prawko można później odebrać w odpowiednim urzędzie, albo wystąpić o wydanie wtórnika, jeśli wygasło? Z tego co kojarzę, w USA (w przeciwieństwie do Polski) można posiadać prawka dwóch krajów. Chodzi mi konkretnie o stan NJ, ale może komuś udał się taki "trick" w innym stanie?

Napisano

a jesli wlasnie zrobilem prawko w USA i wroce do Polski (polskie prawko mam) to mam amerykanskie prawko spalic? Moze na zebraniu PArtii zlozyc jeszcze samokrytyke i na dodatek wyspowiadac sie u proboszcza?

Napisano
a jesli wlasnie zrobilem prawko w USA i wroce do Polski (polskie prawko mam) to mam amerykanskie prawko spalic? Moze na zebraniu PArtii zlozyc jeszcze samokrytyke i na dodatek wyspowiadac sie u proboszcza?

Etam, nikt tego tak dogłębnie nie respektuje, wystarczy schować do portfela. Ja piszę jednak o innej sytuacji, gdy polskie prawko zostaje wydane na podstawie amerykańskiego oraz zdanego polskiego egzaminu teoretycznego (bez praktycznego!!!). Wówczas warunkiem odbioru polskiego, jest oddanie amerykańskiego.

Napisano
Amerykańskie prawo jazdy, na podstawie którego wydano polskie prawko, jest odsyłane przez wydział komunikacji do ambasady amerykańskiej (następnie do organu wydającego prawko w USA).

Orientuje się ktoś, czy takie amerykańskie prawko można później odebrać w odpowiednim urzędzie, albo wystąpić o wydanie wtórnika, jeśli wygasło? Z tego co kojarzę, w USA (w przeciwieństwie do Polski) można posiadać prawka dwóch krajów. Chodzi mi konkretnie o stan NJ, ale może komuś udał się taki "trick" w innym stanie?

W USA nie mozna miec 2 praw jazdy, nawet jak beda z innych panstw. Nalezy poslugiwac sie amerykanskim.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...