floorek Napisano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2007 a co z jedzeniem wegetariańskim? czy coś takiego jak kotlety sojowe jest tam łatwo dostępne? Niedaleko mnie sa nawet dwie restauracje: wegetarianska i veganska.
FUGAZI Napisano 9 Października 2007 Zgłoś Napisano 9 Października 2007 Zapomniales dodac magiczne slowa: PLUS TAX . 3%-5%, mozna zapomniec.
Magnum Napisano 10 Października 2007 Zgłoś Napisano 10 Października 2007 jest i większy podatek.. zalezy od stanu..
polla Napisano 18 Października 2007 Zgłoś Napisano 18 Października 2007 No sorry, jak tu wymagac, zeby jedzenie z Shop Rite bylo dobre... Sprobujcie sieci WHOLE FOODS z zywnoscia organiczna. Jest tam lepsze jedzenie, jak w Polsce, gwarantuje. Wejdzcie na strone www, bo nie mam teraz czasu pisac o szczegolach, w kazdym razie jest wszystko pyszny chleb, jajka organiczne, mleko. w produktach nie ma sztucznych skladnikow, ani nie uzywa sie pestycydow przy uprawach roslin.
t0d Napisano 18 Października 2007 Zgłoś Napisano 18 Października 2007 ja mam ambiwalentny stosunek do tamtejszej żywności bo z jeden strony wszystko smażą, grillują - a więc i ocieka to tłuszczem; natomiast z drugiej strony schudłem 6 kilo przez 3 miesiące żywiąc się właśnie taką żywnością jak ktoś ma tolerancyjny układ pokarmowy to i tam da się znaleźć coś dobrego ;D
FUGAZI Napisano 18 Października 2007 Zgłoś Napisano 18 Października 2007 No sorry, jak tu wymagac, zeby jedzenie z Shop Rite bylo dobre...Sprobujcie sieci WHOLE FOODS z zywnoscia organiczna. Jest tam lepsze jedzenie, jak w Polsce, gwarantuje. Ceny tez maja odpowiednio organiczne :/
sly6 Napisano 18 Października 2007 Zgłoś Napisano 18 Października 2007 FUGAZI to mozesz napisac te ceny aby moc porownac?dziekuje
Jackie Napisano 18 Października 2007 Zgłoś Napisano 18 Października 2007 Najdroższe są: mięso, jajka i mleko (nawet do 3-4 razy droższe niż w supermarkecie). Jajka szczerze polecam - są naprawdę smaczne. Warzywa i owoce - zależy, niektóre nie kosztują wiele więcej niż w supermarkecie, niektóre cenowo zwalają z nóg Sok pomarańczowy jest 2 razy droższy, jabłkowy podobnie. Prócz Whole Foods polecam też sklep Wild Oats. Jeżeli kupuje sie z głową i nie wybiera najdroższych rzeczy, nie wrzuca do koszyka półproduktów lub produktów gotowych, to zapłaci się jakieś półtora raza więcej niż w zwykłym sklepie. Ja, gdy sobie poszaleję płacę ok. 2 do 2 1/2 razy więcej niż w supermarkecie, przy czym nie kupuje gotowego jedzenia bo siedzę w domu i mogę wszystko gotować od podstaw, czyli są to: mąka, mleko, jajka, owoce, warzywa, makaron (nie chce mi się samej robić ), oliwa, kawa, sery, przyprawy, ryby i mięso. Oraz środki czystości. Kto ma dostęp do jedzenia produkowanego przez Amiszów może sporo zaoszczędzić, kurczak kosztuje trochę więcej niż ten z supermarketu (tych nie da sie w ogóle jeść) a jest przepyszny. Mają też wspaniałe masło. Inna alternatywa to kupowanie na tzw. Farmers Market, produkty są świeże, a np. biały ser jest zawinięty w papier i nie czuć go plastikiem.
FUGAZI Napisano 19 Października 2007 Zgłoś Napisano 19 Października 2007 Najdroższe są: mięso, jajka i mleko (nawet do 3-4 razy droższe niż w supermarkecie). Jajka szczerze polecam - są naprawdę smaczne. Warzywa i owoce - zależy, niektóre nie kosztują wiele więcej niż w supermarkecie, niektóre cenowo zwalają z nóg Sok pomarańczowy jest 2 razy droższy, jabłkowy podobnie. (...) Dziekuje Jackie , czy to wystarczy panie sly6?
gabrielangel Napisano 19 Października 2007 Zgłoś Napisano 19 Października 2007 Z dobrych "organicznych" sklepow to polecam jeszcze Trader Joe's.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.