Skocz do zawartości

historia kredytowa

air

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po otrzymaniu GC zaczęły się początki legalnego życia, początki, bo praca jeszcze na lewo... Ale: od czerwca 2012 mam na siebie opłaty za gaz oraz za prąd, sklepową kartę z Marshalls (początkowy kredyt był 700$ - powiedziałam, że zarabiam 1000/mc), teraz jest już 1000$. Podczas szaleństwa na Black Friday chciałam założyć kartę w Walmarcie (tylko sklepową), ale z tego wszystkiego chyba wyszła mi Discover kredytowa z limitem koło 2000$.

Czy to dobrze na początek? Używam też mojej debit'owej z PNC, gdzie założyłam konto od razu po otrzymaniu GC. Czy mogę jeszcze kilka kart sklepowych albo jakąs kredytową założyć czy nie warto? Nie wiem ile to jest za dużo lub za mało.

Czy historia kredytowa męża (BAD CREDIT - ma dług i w dmv i w banku i w at&t) ma wpływ na moją osobistą?

Historia kredytowa twojego meza nie ma wplywu na twoja(no chyba ze macie razem kredyt i on nie splaca).

Co do kart to dobrze miec rozne(visa,mastercard,Amex,discover) kilka wystarczy zn 3-5.

Ja osobiscie mam 10 czy 11 kart .

Wazne zeby nie urzywac wiecej niz 30-40% dostepnego kredytu.

Dobrze tez miec roznorodnosc kredytow(za szkole, meble samochod , dom itd).

Ja w czasie pobytu tutaj(6 lat) mam kredyt na poziomie 740-770.

• Odpowiedzi 240
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No bez przesady. Ja mam jedna karte kredytowa i mam kredyt 720 (jesli nie wyzszy obecnie ) a moj maz ma ponad 800 a nawet karty kredytowej obecnie nie uzywa. Nad kredytem mozna pracowac nie tylko przez karty kredytowe, ale roznego rodzaju pozyczki w bankach. Kurcze co ty robisz z 10 kartami, ja nawet tyle miejsca w portfelu nie mam :P

Napisano

No bez przesady. Ja mam jedna karte kredytowa i mam kredyt 720 (jesli nie wyzszy obecnie ) a moj maz ma ponad 800 a nawet karty kredytowej obecnie nie uzywa. Nad kredytem mozna pracowac nie tylko przez karty kredytowe, ale roznego rodzaju pozyczki w bankach. Kurcze co ty robisz z 10 kartami, ja nawet tyle miejsca w portfelu nie mam :P

tylko 2 w portfelu.

Kazda z moich kart daje mi jakies benefity(wyzszy cashback, dodatkowe ubezpieczenie, dodatkowa gwarancje itd)

Gdzie sie dowiedzialas jaki masz "credit score"?

Chodzi mi o to ze jak sie ma wieksza ilosc kart to ma sie wiekszy limit (mniej procentowo urzywamy limitu co pomaga na credit score)

Napisano

dowiedzialam sie jak bralam kredyt w banku na samochod. wtedy mi powiedziano jaki ja mam kredyt score i jaki maz, wiec pozyczka byla na niego, ze wzgledu na lepszy kredyt, oprocentowanie z tego powodu tylko 2.9% :) ( im lepszy kredyt tym nizszy %)

Napisano

dowiedzialam sie jak bralam kredyt w banku na samochod. wtedy mi powiedziano jaki ja mam kredyt score i jaki maz, wiec pozyczka byla na niego, ze wzgledu na lepszy kredyt, oprocentowanie z tego powodu tylko 2.9% :) ( im lepszy kredyt tym nizszy %)

Spokojnie mozna dostac 1.5% na auto pozyczke( nie mowie ze 2.9% jest zle)

Wiem z doswiadczenia ze credit score jest zawsze nizszy jak aplikujesz o mortgage jakies 20 pkt, nie wiem dlaczego tak jest ale mialem tak 3 razy.

Napisano

Spokojnie mozna dostac 1.5% na auto pozyczke( nie mowie ze 2.9% jest zle)

Wiem z doswiadczenia ze credit score jest zawsze nizszy jak aplikujesz o mortgage jakies 20 pkt, nie wiem dlaczego tak jest ale mialem tak 3 razy.

U nas w banku najnizszy % jaki oferowali to 2.9%. Pewnie zalezy od banku ale my az tak nie szukalismy, poszlismy na latwizne :) Mamy konta w 3 roznych bankach ale informowalismy sie jedynie w jednym wiec nie mam wiekszego porownania. Wiekszosc pieniedzy byla wylozona od nas wiec potrzebowalismy tylko troche :D Moze dlatego az tak sprawy nie przestudiowalismy :D

Nie wiem jak jest z mortgage. Musialabym zapytac meza, jak to bylo jak on kupowal dom ale szczerze mowiac az tak mnie temat nie interesuje, bo nie mamy w planie kupna kolejnego domu w najblizszym czasie. Wierze ci na slowo :)

Napisano

A dlaczego z banku ? Dlaczego nie wzieliscie 0% APR od dealera ? Nie kazdy model jest oczywiscie sprzedawany na 0% APR, ale predzej czy pozniej wiekszosc ma promocje pomiedzy 0-1%.

Napisano

A dlaczego z banku ? Dlaczego nie wzieliscie 0% APR od dealera ? Nie kazdy model jest oczywiscie sprzedawany na 0% APR, ale predzej czy pozniej wiekszosc ma promocje pomiedzy 0-1%.

nie kupowalismy od dealera tylko bezbosrednio od wlasciwiela. ( samochod nie byl nowy)

Napisano

Czy ktoś kupował dom po przylocie do USA z Polski? Chodzi mi o zakup domu w miarę szybko po przylocie - rok, dwa. Były jakieś przeszkody związane z krótką historią kredytową?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...