ewulka Napisano 1 Marca 2010 Zgłoś Napisano 1 Marca 2010 witam wszystkich oszukanych przez naszych"rodaczkow".jestem"kolejna "ofiara"-ze sie tak wyraze -polskiej firmy wysylkowej-polandparcel.moje przesylki jeszcze nie dotarly do odbiorcow-a ,o zgrozo -wyslalam je w listopadzie...w zyciu swoim ,nie zdobylabym sie na to aby kogos w tak beszczelny sposob potraktowac.sluchajcie kochani-nie wiem jak wy-oszukani rowniez ,ale ja z cala pewnoscia-nie podaruje tego....kazdego z nas przesylka kosztuje i to co sie miesci w tych paczkach rowniez z nieba nam nie spadlo.poza tym -paczki ktore wysylamy nie jednej osobie-ratuja sytuacje...a tu jacys wyrafinowani cwaniacy przegladaja je sobie,wykradaja co sie da ....????nie ,ja z pewnoscia tego nie odpuszcze.a wy???przeciez zlodziejstwo jest przestepstwem....dlaczego im na to pozwalac?? znajdzmy na nich sposob,a jak wiecie z kazdej sytuacji jest jakies wyjscie.jesli ktos z was jest wzburzony ,wkurzony ,okradziony -zrobmy cos z tym nielegalnym procederem.kurcze,az ciarki przechodza ,ze Polak -Polaka tak traktuje...w moich paczkach-oczywiscie ze zlota nie bylo,ale to akurat nie ma znaczenia.uwazam ,ze skoro nie dolozyla sie zadna zlodziejska bestia do tego aby dac cos dla innych-to precz z lapami od cudzej wlasnosci....
ewulka Napisano 1 Marca 2010 Zgłoś Napisano 1 Marca 2010 mam pytanie-czy small claim court faktycznie moze nas-okradzionych-wspomoc???
gal Napisano 1 Marca 2010 Zgłoś Napisano 1 Marca 2010 Mozesz sprobowac small claims court ale kradziezy dokonano w POLSCE moim zdaniem to chyba nie ta jurysdykcja choc nie wiem na pewno poczytaj w przesylkowych papierach drobny druk co mowi o odpowiedzialnosci za przesylki. Jakkolwiek ci ,ktorzy zostali okradzeni powinni robic duzo rabanu dobrac sie do zlodziei
ewulka Napisano 2 Marca 2010 Zgłoś Napisano 2 Marca 2010 jak najbardziej jestem za tym aby nie odpuscic....w tym przypadku .napewno powiadomie wszelkie mozliwe i istniejace tutaj media polskie,a i postaram sie aby w kazdej polonijnej prasie ukazala sie odpowiednia"antyreklama dla takiego rodzaju"polskich pomagierow"
sly6 Napisano 2 Marca 2010 Zgłoś Napisano 2 Marca 2010 ewulka tylko ze bedzie wiele pomocnikow ktorzy powiedza ze im nic nie zginelo i ze to jest oszczerstwo tutaj wlasnie wychodzi z zycia ze Polak-Polakowi wilkiem oraz ze nie trzymamy sie w tzw kupie,,sa rozne strony www o tym gdzie nie kupowac itp a nie ma zadnej jaka firma przesylkowa nie jest odpowiednia,,wiec moze to jest jakas rada na to? tez jestem za tym aby to tepic---zlodziejstwo
maruda Napisano 23 Marca 2010 Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 Odpukac , ja wysylalam paczki przez polonez parcel i doszly bez problemu. Ale najbardziej polecam POLAMER oni sa fachowa firma i zawsze paczki byly po 3,5 tygodniach a lotnicze po 7 dniach. Z nich bylam bardzo zadowolona. Nie polecam firmy DOMA. Wyslalam 2 paczki jedna przyszla po miesiacu normalnie a druga po 3 miesiacach i na dodatek wszystko mialam tam sprzewracane i zniknelo pare rzeczy. A jesli chodzi o Poczte Polska, wyslalam z Polski do NY 2 paczki ekonomiczne. Jedna doszla po miesiacu a druga po 2,5m-cach i w pudelku byla dziura- ale na szczescie nic nie zginelo.
Kamildzianka Napisano 24 Marca 2010 Zgłoś Napisano 24 Marca 2010 Ja zawsze wysylam przez USPS. Kiedys mialam trzy wielkie paczki, wszystkie w jeden dzien. Kazda wyszla za 50$. Na stronie UPS zaplacilabym za jedna powyzej tysiaca... Masakra. USPS wychodzi tanio, paczki ida od 3 tygodni do 2 miesiecy i nigdy mi jeszcze nikt nic nie ukradl.
kamia Napisano 31 Marca 2010 Zgłoś Napisano 31 Marca 2010 po pierwsze;Polonez Parcel Service nie CLI paczek.Jesli wysylacie paczki nigdy nie deklarujcie co w nich jest naprawde.Pisac zawsze odziez uzywana plus slodycze.Jesli piszecie naprawde co jest w paczce beda wam w nich grzebac!Po drugie;kolezanko Agnieszka,od Ciebie wyludzila pieniadze nieuczciwa agencja i tam zwroc sie po swoje pieniadze.Duzo w USA jest takich Agencji jeszcze.Maz wyslal mi juz duzo paczek przez Polonez i nigdy nic zlego sie nie przytrafilo,w tym dwa komputery nowiutkie i kompletne i nikt ich nie oclil bo przyszly jako odziez uzywana plus slodycze.Po trzecie;paczki okradaja w polsce .
sly6 Napisano 31 Marca 2010 Zgłoś Napisano 31 Marca 2010 kamia nie wiem czy wiesz ale jest cos takiego jak kontrola wyrywkowa a wiec nie masz nigdy pewnosci ze nie otworza przesylki,,nie ma tak ze jak sie wpisze cos tam to przejdzie w 100% nie oclone..tak pisze na przyszlosc... tja bo w USA nie okrada sie paczek ,kiedys o tym pisali w gazecie jak kto sie czasami dzieje,,nawet na lotnisku takie cos dzieje
Tommy691 Napisano 6 Maja 2010 Zgłoś Napisano 6 Maja 2010 witam wszystkich oszukanych przez naszych"rodaczkow".jestem"kolejna "ofiara"-ze sie tak wyraze -polskiej firmy wysylkowej-polandparcel.moje przesylki jeszcze nie dotarly do odbiorcow-a ,o zgrozo -wyslalam je w listopadzie...w zyciu swoim ,nie zdobylabym sie na to aby kogos w tak beszczelny sposob potraktowac.sluchajcie kochani-nie wiem jak wy-oszukani rowniez ,ale ja z cala pewnoscia-nie podaruje tego....kazdego z nas przesylka kosztuje i to co sie miesci w tych paczkach rowniez z nieba nam nie spadlo.poza tym -paczki ktore wysylamy nie jednej osobie-ratuja sytuacje...a tu jacys wyrafinowani cwaniacy przegladaja je sobie,wykradaja co sie da ....????nie ,ja z pewnoscia tego nie odpuszcze.a wy???przeciez zlodziejstwo jest przestepstwem....dlaczego im na to pozwalac?? znajdzmy na nich sposob,a jak wiecie z kazdej sytuacji jest jakies wyjscie.jesli ktos z was jest wzburzony ,wkurzony ,okradziony -zrobmy cos z tym nielegalnym procederem.kurcze,az ciarki przechodza ,ze Polak -Polaka tak traktuje...w moich paczkach-oczywiscie ze zlota nie bylo,ale to akurat nie ma znaczenia.uwazam ,ze skoro nie dolozyla sie zadna zlodziejska bestia do tego aby dac cos dla innych-to precz z lapami od cudzej wlasnosci.... Nie wiem co mysleć o tej firmie bo też czekam na przesyłke kupiona na ebay i ta firma POLAND PARCEL miała mi przesłać drogą morska przesyłke ok 20.03.2010r.została nadana tak napisali w mailu ostatnim wtedy jaki od nich dostałem,Narazie cisza nie można sie do tej firmy dodzwonić od 2tygodni do nich dzwonie o różnych porach,wysyłam maile...CISZA!!!!CO MAM ROBIĆ?
Rekomendowane odpowiedzi