Skocz do zawartości

* * * * * 3 głosy

Jak Wypelnic Ds 160

516 odpowiedzi w tym temacie

#501 agnieszka88

• Użytkownik
  • 4 Postów:

Napisano 10 kwiecień 2012 - 12:06

Ok, więc jutro jadę do ambasady :D Wniosek złożyłam w piątek, a dziś zadzwoniłam żeby się umówić i okazało się że można spotkać się z konsulem już jutro. Rozmawiałam ze średnio sympatyczną Panią, która kazała mi samej wybrać termin spotkania i uprzedziła żeby nie przychodzić zbyt wcześnie. Trzymajcie kciuki, odezwę się po powrocie :)

AdSense

• Advert

#502 Aguśka28

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 11 kwiecień 2012 - 16:24

Witam wszystkich forumowiczów!
Mam może troszkę głupie pytanie ale jak to mowia, kto pyta nie bladzi. Wypelnilam formularz, chciałabym wybrać się na wymarzona wycieczke do stanow, narazie tylko wschodnie wybrzeze, wracając przez Kanadę. Moje pytanie jest takie: we wniosku trzeba wpisac kto wydal paszport. w moim przypadku jest to wojewoda zachodniopomorski!!!! i wstawiając ta nazwe nie zmiescila sie do konca!!!!!! wniosek tez skaladalam w innym miescie niz Szczecin! Poradzcie mi co mam zrobić. :)
dzieki serdecznie!
Pozdrawiam!

#503 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 11 kwiecień 2012 - 16:32

skrocic ta nazwe i takie cos przejdzie :)
nie nalezy pisac czegos innego niz jest w paszporcie :)
"Pay it forward" zycie bedzie lepsze dla wszystkich :)
Jeżeli chcesz coś dostać musisz najpierw sam coś dać..

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

#504 Aguśka28

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 11 kwiecień 2012 - 17:08

OK dzieki srdecznie. a pisac to miasto w ktorym skladalam wniosek o paszport????

#505 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 11 kwiecień 2012 - 17:17

ale w paszporcie nie masz tego podanego ,,zobacz dobrze na forum po linkach jak inni to wypelniali
na samym poczatku masz wzory takie.

Uwaga ! Karina Pomaga dobrowolnie-wolontariat i kiedy ma wolny czas na forum-jesli nie mozesz doczekac sie odpowiedzi prosze sie przypomniec grzecznie na pw -cierpliwosc wskazana oraz kultura osobista.dziekuje

AdSense

• Advert

#506 Aguśka28

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 14 kwiecień 2012 - 17:33

Wpisałam Wojewoda zachod.pomorski
może być?

#507 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 14 kwiecień 2012 - 21:25

jak widzilas na tych linkach to tak :)

#508 Aguśka28

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 14 kwiecień 2012 - 22:33

Sly6 Panie Administratorze :)

albo ja jestem slepa albo glupia ale nie widzę :( przepraszam, ze zasmiecam temat..... widzialam jeden link o wojewodzie opolskim, a ja mam wojewoda zachodniopomorski i wlasnie to ostatnie "i" mi sie nie miesci. Przepraszam jeszcze raz za zawracanie glowy, ale prosze o wskazówke :) dziekuje :)

a moze jest ktos z zachodniopomorskiego, kto wypelnial juz wniosek?
Jestem wdzieczna za odpowiedz

#509 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 14 kwiecień 2012 - 22:44

to sie robi skrot tego ;)
nic nie bedzie jak napiszesz woj a potem reszta :)
juz tutaj byla osoba z innego woj. ze takie cos napisala i nic zlego nie bylo..

#510 Aguśka28

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 15 kwiecień 2012 - 14:42

ok. wypelnilam :) dzieki serdecznie Sly6 :)
a co wpisac w punkcie kontakt w us "Contact Person or Organization in the United States"???
nie mam nikogo w stanach, jade turystycznie, bede spala w hostelu.

#511 Joanna30

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 1750 Postów:

Napisano 15 kwiecień 2012 - 14:50

Możesz wpisać N/A lub podać dane hostelu.

#512 Aguśka28

• Użytkownik
  • 7 Postów:

Napisano 15 kwiecień 2012 - 15:16

DZIEKI :) dzieki za stworzenie tak wspanialej strony! dam znac jak poszlo. Mysle umowic sie na maja po dlugim weekendzie.
Pozdrawiam!!!!

#513 ejenajej

• Użytkownik
  • 1 Postów:

Napisano 26 kwiecień 2012 - 09:04

Mam pytania odnośnie wniosku:
1) co jeśli wpisałam zamiast numeru pesel numer dowodu osobistego?
2) w pytaniu o wydanie paszportu wpisałam miasto, a nie wojewodę ;/
niestety nie przyszło mi do głowy by sprawdzić te odpowiedzi wcześniej na forum. Czy mam coś w związku z tym zrobić? Bo chyba nie da się zmienić już danych we wniosku? Będę wdzięczna za pomoc!

#514 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 26 kwiecień 2012 - 09:15

a dlaczego nie zapoznasz sie dobrze z forum?nie mowi o tym ze cos zle napisalas ale juz wiele razy to bylo opisywane,,to forum to skarbnica wiedzy i w pare min bys znalazla na swoje watpliwosci odpowiedzi :) to tak pisze na przyszlosc.

oczywiscie ze nic juz nie zmienisz ale mozesz od nowa wyslac wniosek,wpisac odpowiednie dane i wziasc juz wlasciwe potwierdzenie na rozmowe i to tez podac na rozmowie jesli juz masz umowiona rozmowe,na infolinie nie dzwonisz juz aby zmienic numer .

#515 fikumiku

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 09 maj 2012 - 08:45

Jest to mój pierwszy post więc chciałem się przywitac.Mój problem jest następujacy w latach 2003/04 bylem z programem Work and Travel z wizą H2B.SSN był przypisany do danego pracodawcy ,ale jak to bywa z takimi posrednikami zdzierał za duzo i wielu z nas podziekowała mu i wyjechalismy w rózne miejsca. Ja wyladowałem w Chicago wróciłem o czasie ,ale niestety podatek nie byl rozliczony.Obiecałem zonie ze kiedys ją zabiore za ocean.Pytanie moje czy możemy miec problemy przez ten nierozliczony podatek przy staraniu sie o wize? Mamy 2 dzieci ,stała prace,mieszkanie ,dzialę budowlana itp. Wyjazd typowo turystyczny 2- 3 tyg.Prosze o pomoc.

#516 sly6

Rezydent FORUM

• Administrator
  • 18766 Postów:

Napisano 09 maj 2012 - 09:08

czy aby napewno miales wize H2B czy moze J-1.
kolejna sprawa to wszystko zalezy czy dany pracodawca poinformowal sevis ze Was nie ma,,nie ma znaczenia ze wrociles na czas.
A wtedy moze byc trudno o wize turystyczna .

AdSense

• Advert

#517 fikumiku

• Użytkownik
  • 2 Postów:

Napisano 09 maj 2012 - 09:54

H2B na 100% a czy podał to nie wiem ale 80% ludzi tak zrobiło jak ja -mozna to jakoś sprawdzic czy bylo zgłoszenie ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych